Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

September

 
"mijn prioriteiten voor een nog beter brugge"
Beste ,
 
De campagne zit in de laatste rechte lijn naar 14 oktober. Het is vermoeiend maar ook heel boeiend om zoveel mensen te ontmoeten. 
 
Ik heb ook een aantal prioriteiten voor Brugge. Hiervoor heb ik zes filmpjes gemaakt over verschillende thema’s waar we allemaal mee geconfronteerd worden. In deze nieuwsbrief stel ik graag mijn voorstellen rond deze thema's voor.
 
Vriendelijke groet,
 
 

 
 
thema jongeren

Jongeren zijn de toekomst van morgen in onze stad. Ik wil dan ook inzetten op jeugdwerk, bijvoorbeeld door hen nog meer te ondersteunen met degelijke infrastructuur en materiaal.  Daarnaast ga ik voor een ruim aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en werkgelegenheid in de omgeving. Klik op de 'lees meer' knop om het filmpje te bekijken. 

 

 
 
thema veiligheid

Voor een nog beter en veiliger Brugge wil ik een breder cameranetwerk realiseren. Er is ook nood aan een eenvoudig meldpunt. Ik denk hierbij aan de app 8000, een mobiele app om snel en makkelijk zaken uit je buurt te melden. De wijkagent blijft een belangrijke vertrouwenspersoon, daarom pleit ik voor een grotere aanwezigheid van de wijkagent in de buurt. Meer in mijn filmpje via de 'lees meer' knop hieronder.

 

 
 
Thema evenementen

Brugge is een levendige stad, maar het kan nog beter. Nieuwe evenementen aantrekken en meer kleine activiteiten na 19u00, daar wil ik werk van maken. Het moet ook makkelijker worden voor verenigingen om pop-up activiteiten te organiseren. Bekijk mijn filmpje via de 'lees meer' knop voor meer info.

 

 
 
Thema scholen

Het schooljaar is terug volop gestart. Als ouder wil ik dat mijn kinderen vlot en veilig op school geraken, een veilige schoolomgeving is dan ook één van mijn prioriteiten. Daarnaast wil ik scholen nog meer aanmoedigen om hun deuren ook na de schooluren open te zetten voor naschoolse activiteiten. Klik op de 'lees meer' knop om al mijn voorstellen te bekijken.

 

 
 
Thema gezinnen

Brugge moet een stad zijn waar de inwoners bewust kunnen leven en genieten, zonder dat ze zich al te veel zorgen hoeven te maken. Dat start bij een betaalbare woning, maar daarnaast wil ik ook voldoende groenzones, speelruimte voor kinderen en beweegmogelijkheid voor volwassenen creëeren. We moeten vlot van de ene plaats naar de andere kunnen, dit kan door goede wegen en voldoende openbaar vervoer te voorzien. Klik op de 'lees meer' knop om mijn filmpje te bekijken.

 

 
 
Thema senioren

Senioren hebben heel wat ervaring en hebben Brugge mee gemaakt tot wat het nu is. Nu moeten ze kunnen genieten in hun stad,. Daarom wil ik investeren  in groene parken met zitbanken en speelpleinen. Ook goed aangelegde wandel-en fietswegen zijn een must. Ik vind het ook belangrijk dat er overal een buurtwinkel  is en dat er voldoende activiteiten in de omgeving zijn. Mijn volledige voorstellen vind je in het filmpje onder de 'lees meer' knop.

 

 
 

schepen.demon@brugge.be