Click here to view this email in your browser                   Споделете с приятели: 
 
За 7-ма поредна година от 16 до 18 април в София ще се проведе изложението Smart Cities.
Събитието събира на едно място водещите специалисти в бранша с техните потенциални клиенти от секторите – архитектура и строителство, електроника, енергетика, образование, консултанти, мрежови оператори, общини и държавни институции, сградна автоматизация, осветление, транспорт и др.

Ако желаете да получите повече информация за участие, моля изпратете Предварително запитване.
Възползвайте се от последната отстъпка до 1.12.2018

Полезни линкове:
Паралелни събития: Eнергийна ефективност и възобновяема енергия, Управление на отпадъци
За контакти: tanya@viaexpo.com, office@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900
Организатор: Виа Експо
Присъединете се към групите ни в социалните мрежи      
 
Напомняме ви, че Виа Експо съдейства на български фирми за участие на изложби в други държави. Свържете се с нас при интерес към чужди пазари.

АКЦЕНТИ В БЮЛЕТИНА
• Интервю с г-н Попов, Председател на управителния съвет на НКИТЕС. Той ще ни запознае с решенията, които предлагат членовете, и ще сподели какво ще представят по време на второто си участие в изложението. 
• Нови партньори на Smart Cities
 
ИНТЕРВЮ 
Интелигентни системи в транспорта, енергетиката и административното управление - доверете се на специалистите

 
 
Г-н Попов, как се роди идеята за създаване на клъстера?
„Национален клъстър за интелигентни транспортни и енергийни системи“ или накратко НКИТЕС е нестопанска организация, работеща в частна полза. Към момента членове на клъстъра са 12 български компании и 3 физически лица. Ние, основателите на клъстъра, търсихме платформа, чрез която да можем да обединим усилията си с цел да постигнем по-висока ефективност на финансовите и човешки ресурси, които притежава всяка компания. Именно така се кооперирахме около темата за изграждането на интелигентни системи в транспорта, енергетиката и административното управление. Членовете на клъстъра, с финансовия и човешки капацитет, който имат, вече са в състояния да проектират, изграждат и въвеждат в експлоатация мега системи за нуждите на големия бизнес и държавното електронно управление. Консорциумите, които може да изграждаме в рамките на клъстъра, осигуряват по-комфортни условия за нашите членове при участие в частни и държавни тържни процедури. 
Референтен модел в това направление е участието ни в международен консорциум, който изгражда модела на система за ранно предизвeстяване при горски пожари, финансиран от Европейската комисия и консорциума. По-ефективно се използват финансовите средства за реклама и маркетинг, без които е невъзможно да се популяризира дейността на нашите членове. Създаде се и възможността за изграждане на общи платформи за предоставяне на онлайн услуги на юридически и физически лица.

Какви посетители искате да срещнете на щанда си през 2019 г.?
Ние очакваме различни посетители на изложението Smart Cities: български и европейски компании, които да влязат в клъстъра и да могат да споделят нови съвременни технологии в областите, в които работи клъстъра, заинтересовани компании, държавни и общински структури, които имат проблеми и търсят нови иновативни технологии за тяхното решаване.
 
 
Мрежата Calypso е основана през 2003 г., със седалище в Брюксел. Обединява оператори, местните власти, министерства, доставчици, консултанти и е разработена в рамките на европейски проект. Calypso е стандарт за електронни билети, който осигурява висока сигурност на връзката карта - терминал. Програмата се развива успешно повече от 10 г. и в резултат на това е създадена технология за интелигентна безконтактна карта, която намира приложение в обществения транспорт.
Осигурява високо ниво на сигурност на безконтактните транзакции и оперативна съвместимост между мрежите в системите, предлагащи различни услуги. www.calypsonet-asso.org
 
 
Smart Cities е първо по рода си списание в Португалия и се издава от MediaLine. Първият брой стартира през месец юли 2014 г.  Неговата цел е да представя журналистически анализи  на устойчиви градски проекти, казуси, предизвикателства и решения. Издава се на всеки два месеца в обем 100 страници. Читателите имат възможност да се запознаят с актуални новини за развитието на информационните и комуникационни технологии, влиянието на градовете върху околната среда, тенденциите в здравеопазването и образованието, енергетика и градска мобилност и социални иновации. www.smart-cities.pt се актуализира всеки ден. 
 

 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".