Nieuwsbrief SLAK december 2017 
Atelierwoningen Arthur Koolkazerne Ede
Op woensdag 20 december start de restauratie van Gebouw 24 op de Mauritskazerne in Ede.
 
In het voormalige stallengebouw worden 9 atelierwoningen voor kunstenaars gerealiseerd.
 
SLAK faciliteert in samenwerking met ontwikkelaar Ibrox en aannemersbedrijf Kreeft  de komst van meer kunstenaars naar de gemeente.
 
 
Het unieke kazernecomplex uit het begin van de vorige eeuw wordt herontwikkeld tot een nieuwe veelzijdige locatie waar wonen en werken gemixt wordt met allerlei nieuwe functies.

Nu al zijn er diverse nieuwe initiatieven te vinden zoals het Akoesticum, de bierbrouwerij, kinderopvang en multimediabedrijven.

De start van de bouw wordt op 20 december feestelijk geopend door Johan Weijland, de wethouder die onder andere cultuur, sport, vastgoed en grondzaken in zijn portefeuille heeft.

 
 
Short Stay Spijkerkwartier Arnhem
Ken of ben je iemand die tijdelijk in Arnhem wil werken? SLAK biedt een woon-werkplek aan in het Spijkerkwartier in Arnhem.
 
De Short Stay is een gemeubileerd appartement voor culturele professionals die voor hun werk tijdelijk in de regio Arnhem wonen. Het gaat bijvoorbeeld om gastdocenten, -dirigenten en andere mensen uit het culturele veld.
 
De Short Stay kan ook gebruikt worden door individuele kunstenaars die weinig werkruimte nodig hebben.

Het appartement heeft alle voorzieningen, inclusief wifi, die nodig zijn voor een aangenaam en zelfstandig verblijf.
 
Met het Short Stay-appartement wil SLAK de voorzieningen voor het culturele netwerk van de stad verder versterken.
 
De Short Stay kost 450 euro per maand, inclusief gas, water, licht, schoonmaak en internet. Interesse in de Short Stay? Stuur dan een e-mail naar algemeen@slak.nl.
 
 
Nieuw in beheer!
SLAK heeft sinds kort gebouw H01 op Arnhems Buiten in beheer genomen.
In dit pand zijn nog meerdere ateliers beschikbaar.
 
 
Kijk voor meer info en overige atelieraanbiedingen op onze aanbiedingenlijst.

 
Expositie De Hes in Oosterbeek
 
Onderhoudstips voor de winter
Nu de winter langzamerhand haar intrede doet volgen hieronder wat nuttige tips om ervoor te zorgen dat u niet in de kou komt te zitten of te maken krijgt met zware lekkages.
 
Verwarming
 
Wanneer u centrale verwarming heeft is het belangrijk om de ketel op druk te houden, dit betekent dat de ketel op tijd bijgevuld dient te worden. 
 
Wanneer er ongebruikte ruimtes in een pand zijn waar de radiatoren staan te loeien is het aan te bevelen om deze op de antivriesstand te draaien. De antivriesstand op thermostaatknoppen is aangeven met een ster of sneeuwvlok. Voor gewone radiatorknoppen geldt dat u ze volledig moet dichtdraaien en dan een klein beetje open. Hiermee voorkomt u bevroren leidingen en onnodig gasverbruik. 
 
(Buiten)kranen
 
Heeft u (buiten)kranen of waterleidingen die in ruimtes zitten waar het kan vriezen? Zorg dan dat de leiding hiernaartoe afgesloten is en de kraan openstaat. Zo voorkomt u bevroren leidingen en lekkages.
 
Lekkages
 
In de herfst en de winter komen er vaak lekkages voor. Dit kan te maken hebben met stormen, regen, bevriezingen en bladeren. Vooral bladeren verdienen aandacht omdat deze veel lekkages veroorzaken die vaak zeer goed te voorkomen zijn. Als u in een pand naast een boom of een bos huurt en de mogelijkheid heeft dakgoten of het dak schoon te maken, dan is dat aan te raden. Wij zijn u daar zeer dankbaar voor!

Instructiefilmpjes

Op onze website staan diverse instructiefilmpjes waarin bijvoorbeeld uitleg wordt gegeven over het bijvullen van een ketel of het vervangen van een kraanleertje.
 
Noodnummer
 
Bij een zeer dringend reparatieverzoek zoals een gesprongen waterleiding, zware daklekkage of een ernstig cv probleem kunt u buiten kantooruren en tijdens de kerstvakantie contact opnemen via ons noodnummer 026-3705233. Indien u hiervan gebruik maakt om meldingen te doen die niet vallen onder de genoemde noodgevallen dan kunnen de kosten op u worden verhaald.

 
Bereikbaarheid tijdens de feestdagen
SLAK is van 22 december tot 2 januari gesloten.
Uiteraard is het noodnummer gedurende deze periode wel bereikbaar: 026-3705233.

Namens alle SLAK medewerkers fijne feestdagen en een inspirerend 2018 gewenst!
 
 
Facebook www.slak.nl 026-3515438 algemeen@slak.nl