Filmforum Frans, 3e Jaar
Beste ouder
 
Op woensdag 13 november 2019 gaat uw dochter of zoon, samen met de overige leerlingen van het derde jaar in het kader van de lessen Frans en PO, naar een filmvoorstelling in Cinema ZED.
 

We kijken naar “Au revoir là-haut” van regisseur Albert Dupontel, naar de gelijknamige roman waarmee Pierre Lemaitre de Prix Goncourt won.

 
“In Au revoir là-haut zien we een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaan tussen twee Franse veteranen uit de Eerste Wereldoorlog. Eén van hen, de briljante jonge kunstenaar Edouard, raakt gruwelijk gewond in zijn gelaat bij het redden van de ander in de laatste veldslag die de twee meemaken. Teruggekeerd naar het onrustige Parijs van de jaren twintig neemt de oudere en arme Albert de getraumatiseerde jongeling in huis. Terwijl Edouard zijn verminkte gezicht verstopt achter ravissante maskers, trekt het duo onverhoeds de aandacht door een zwendel in onbestaande herdenkingsmonumenten op te zetten.”
 
(Drama, 119 minuten, Frankrijk, Release: 25/10/2017)
 
Praktisch
  • We wandelen (om 9u45) in groep naar Cinema ZED (Vesaliusstraat).
  • Tijdens de voorstelling wordt er niet gegeten noch gedronken.
  • De filmvoorstelling eindigt tegen 12u00. De leerlingen mogen vandaar rechtstreeks naar huis, tenzij ze met de fiets naar school komen. Deze leerlingen komen onder begeleiding terug naar school. Er worden geen fietsen meegenomen naar cinema ZED.
  • Het bedrag voor deze filmvoorstelling is beraamd op ongeveer 5,50 euro per persoon en zal via de schoolrekening worden vereffend.
  • De uitstap is gedekt door de schoolverzekering. Voor afwezigheden is een geldig bewijs vereist (zie schoolreglement p.13).
We hopen dat het voor alle deelnemers een inspirerende en leuke filmervaring mag zijn.
Wij bespreken de film tijdens de lessen Frans en PO zowel voor als na de film.  
 
Vriendelijke groeten

De vakgroep Frans en PO van de tweede graad
 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be