Innehåll
 
- Ge råd till andra
- Gäst i coachtipset
- Snällt utfall
- Inlagda rotfrukter
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
  

 
något för dig?
  

 

när saker smittar på detta sätt är det ingen fara.
 
 
Citat
 
Among those whom I like or admire, I can find no common denominator, but among those whom I love, I can: all of them make me laugh.
W. H. Auden
 
Vilket råd hade du gett någon annan?
 

Efter att jag nyligen var på träningsläger med sonens innebandylag så hade en dag med Speedminton, föräldramatch och tre (korta) pass i gymmet med tyngdlyftning gjort mina knän väldigt ömma. Jag var tvungen att ställa in måndagens innebandy med kompisarna. På tisdagen så fanns det en möjlighet att spela innebandy med klubbens veteraner, så jag stod i valet och kvalet med mellan rehab för knäna eller innebandy. Hjärnan skrek REHAB, hjärtat kontrade med att det är ju så roligt att spela och att det är viktigt att jag fyller mig med saker som gör mig glad. Jag nämnde detta för min kollega och då sa hon en väldigt bra sak.
 
Vilket råd hade du gett någon annan?
 
Det blev rehab den kvällen.
 
Att flytta fokuset från sig själv, till vad man skulle sagt till någon annan är väldigt användbart. Testa själv.
 
Gäst i coachtipset


Den 3:e oktober var jag gäst i inspiratören Kenth Åkermans program coachtipset. Både Kenth och jag var väldigt nöjda med programmet som handlade om välbefinnande, glädje och skönhet på både in och utsidan, så timman i studion gick fort. Lyssna på programmet här >> intervjun med mig börjar ca 10 min in i programmet.
 
 
Snälla utfall
  
Utfall är en utmärkt övning för att både stärka upp många av benens muskler men också för att träna koordination och balans. För de som har problem med knäna brukar inte utfall vara en favorit, men här är en variant som är snällare mot knäna.
 
 
Stå rak i kroppen och ta ett kortare steg framåt, från detta läge tar du och sträcker ut ditt bakre ben. Du har nu kommit så djupt som många gör i ett vanligt utfall utan att stöten mot ditt knä varit så stor. Från detta läge lägger du lite mer vikt på ditt bakre ben och gör små hopp med din främre fot tillbaka till utgångsläget.
  
Syrade rotfrukter
 
 
Nu när det är gott om rotfrukter, lägg in dessa så kan du njuta av dem under lång tid. Lägg in de rotfrukterna som du tycker om som morötter, palsternackor, rotselleri, persiljerot, etc.
 
Laga idag njut av den 10 dagar senare, slow cooking när det är som bäst.

Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar, gör en mängd som passar till den/de glasburkarna du har. Koka därefter ihop en lag genom att blanda ihop lika delar vatten, socker och ättika (12%)*. Det blir extra gott om du först lägger någon kanelstång i botten innan du fyller glasburken med palsternackor och morötter. När du fyllt burken med rotfrukterna häller du i den kokande lagen ända upp till burkens kant. Skruva på locket och låt burken stå upp och ner 2-3 dygn i kylskåp. Därefter vänder du burken åt rätt håll och låter den stå ytterligare 7 dygn.

* Skulle du bara ha 24%-ig ättika, tar du lika delar ättika och vatten så får du en 12%-ig ättika.


 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se