Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Mars månad är redan här, men vårblommorna lyser med sin frånvaro. Förra veckan var det sportlov i Stockholm och det var länge sedan vi hade så vackert vinterväder på sportlovet. Själv ägnade jag tyvärr hela veckan åt att ligga till sängs i influensa, roligare kan man verkligen ha! Vår- och sommarstickning känns avlägset när man tittar ut på snödrivorna, men för den som är sugen på att sticka sommartoppar och linnen har vi fått hem nya färger i Line och Tynn Line, två riktiga favoritgarner för sommarplagg. Två nya mönsterhäften från Sandnes har vi också fått hem, 1805 Sommer Trend och 1806 Sommer Favoritter.
 
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Favorit i repris! 
Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Tisdag 20 mars kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Nyhet från Sandnes: KOS
Nya garnet Kos är "virkelig koselig"! En mysig och mjuk kvalitet av babyalpacka och ull som blåses in i ett finmaskigt nät av nylon. Garnet blir lätt, mjukt och väldigt drygt med hela 150 m per nystan. Kos finns i 16 färger hos oss och ett nystan kostar 81 kr. Garnet passar perfekt till såväl accessoarer som större plagg till både barn och vuxen. Jag har satt igång med en Klokkegenser ur mönsterhäfte 1803 Kos, det är en riktigt rolig stickning och snabbt går det på stickor 5 mm.
 
 
 
Cascade Sorata
Vi har fått hem en ny garnkvalitet från Cascade, den heter Sorata och består av 70% lama och 30% silke. En härva är 100 g och ca 400 m och passar fint till sjalar, finstickade plagg och babykläder. Priset är 175 kr/hg. Jag är själv väldigt sugen på en sjal i den vackra midnattsblå nyansen... Det finns några gratisbeskrivningar på Cascade Yarns hemsida, t ex den här Shetland Inspired Lace Wrap.
 
 
 
Laine Magazine nr 4!
Vi har nyss fått hem en andra leverans av tidningen Laine Magazine. Om du ännu inte skaffat ditt eget exemplar finns nu chansen, så långt lagret räcker. 
Laine Magazine kostar 270 kr, om vi ska skicka den till dig blir totalkostnaden 315 kr. Tidskriften är på engelska och är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och många snygga modeller att sticka. Nedan är några av de plagg du hittar beskrivningar till i Issue 4. 
 

 
Snart blir vi kontantfria!
Snart går vi helt över till kortbetalningar. Redan idag är det drygt 95 % av alla köp som sker med kort hos oss. Under mars månad kan du fortfarande betala med kontanter, men sen är det enbart kort som gäller. För ökad säkerhet!
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!