AGENDA 
Zaterdag 17 december
11:00 uur: RC Hilversum - Cubs 2
11:00 uur: Cubs 1 - AAC
12:00 uur: Junioren 2 - URC
13:00 uur: Haarlem - Colts
13:30 uur: Junioren 1 - REL
15:00 uur: Dukes 1 - Waterland 
  
Zondag 18 december
12:30 uur: Dukes 3 - Oisterwijk Oysters
13:00 uur: Tilburg - Dukes Dames
13:00 uur: Duckes Legends - REL (Boxtel)
14:30 uur: Dukes 2 - Oisterwijk Oysters
 
Woensdag 28 december
19:30 uur: Labbekakkers vs Kerstkransjes
 
Zondag 1 januari 2017
16:00 uur: Nieuwjaarsreceptie
  
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: HRC - Dukes 34 - 9
Dukes 2: Dukes - RC Hilversum 2 87 - 21
Dukes 3: Dukes - Tarantula 34 - 31
Duckes Legends: Octopus - Duckes Legends 24 - 20
Colts: Cas RC - Dukes 30 - 15
Junioren: Dukes 1 -  Bredase RC 27 - 21
Junioren: CL SBN - Dukes 2 93 - 5
Cubs: Dukes 1 - RRC 12 - 62
Cubs: Dukes 2 - WaWa's 5 - 68
 
DUKES 1
Met nog eens drie spelers minder in vergelijking met de wedstrijd tegen 't Gooi nam ons eerste het afgelopen zondag in Den Haag op tegen HRC. Langs de kant een behoorlijk aantal supporters die met de bus of eigen vervoer naar Den Haag was meegereisd. Na de Colts wedstrijd in Castricum kwamen er nog meer naar het veld van HRC. Helaas, al die extra support heeft niet geholpen.
Nog één try
Alleen bij winst was er nog kans op kwalificatie voor de top zes van de Ereklasse (die gaan strijden om het kampioenschap). Ondanks geweldig veel inzet is dat niet gelukt. In de eerste helft konden onze jongens door hard te werken nog bijblijven dankzij drie penaltykicks van Jurgen Jorna. Maar daarin moest coach Andy Egonu al drie geblesseerde spelers vervangen. In de tweede helft bleek Den Haag te sterk. De Dukes-spelers probeerden alles om nog één try te scoren maar dat lukte niet. Den Haag scoorde nog een aantal goede try's.
Plate 
Dukes gaat verder in de plate met de onderste zes uit de Ereklasse. Om de laatste twee plaatsen in de top zes strijden The Bassets, Oemoemenoe en Waterland. Dit laatste team is komende zaterdag thuis aan de Limietlaan de tegenstander van Dukes 1.
 
DUKES 2
Ons tweede team overliep afgelopen zondag RC Hilversum 2 en sprong in de stand naar plaats vijf - bovenaan de middenmoot van de eerste klasse - met 25 punten. Onderaan deze middenmoot staat Oisterwijk Oysters 1 - plaats 10 -  met 20 punten. De eerste wedstrijd tussen de teams leverde een nederlaag voor de The Dukes op. Misschien kunnen ze zondag revanche nemen thuis aan de Limietlaan? Lekkere dag in ieder geval voor een wandeling stadswallen, Zuiderpark en rugbyveld.
 
DUKES 3
Na het verrassende verlies - na een voorsprong bij rust - van Dukes 3 tegen Tarantula dachten zij de koppositie verloren te hebben aan de achtervolger: Maraboes uit Maastricht. Bij thuiskomst werden zij aangenaam verrast door de uitslag van Oisterwijk Oysters 2 - Maraboes: 31 - 17. Hun voorsprong is nu zelfs uitgelopen naar zes punten. Maar de vraag is of zij die in stand kunnen houden in de thuiswedstrijd komende zondag tegen ditzelfde Oysters-team.
 
ZONDAG DERBY DAY: DUKES - OYSTERS
Komende zondag mogen zowel Dukes 2 als Dukes 3 thuis aantreden tegen onze buren uit Oisterwijk. Dat beloven mooie wedstrijden te worden tegen de club waar onze (oud-)leden Carel van der Merwe en Joost Dooijenburgh hoofdtrainer en trainer zijn.
 
JEUGDTRIP 2017: BIJNA UITVERKOCHT
Op de website staat nieuws over de jaarlijkse jeugdtrip. In 2017 vindt de jeugdtrip plaats in het laatste weekend van de meivakantie: 4 tot en met 7 mei. Meer informatie op de website. Aanmelden kan alleen via de webwinkel
 
SINTERKLAAS
Sinterklaas is al weer weg, maar op 3 december was hij op bezoek bij The Dukes. Het was een super leuke ochtend.
Tot volgend jaar Sint.
 
DUKES SUPPORTER APP
Via de app store en de google play store is de interactieve Dukes Supporter App te downloaden. Blijf bij met de laatste stand van de teams, de agenda en alle sociale media via één ingang. Maak een profiel aan in de app en we kunnen je direct berichten sturen. Zo ben jij er als eerste bij. Zet de app zo snel mogelijk op je telefoon. Zoek in de store naar: Dukes Supporter. Hier de links voor iOS en Android.
 
 
VRIJWILLIGERS NIEUWJAARSRECEPTIE
Will is nog op zoek naar vrijwilligers die op 1 januari vanaf 15:30 uur een uurtje of twee willen helpen op de nieuwsjaarsreceptie. Meld je aan via accommodatie@dukesrugby.nl.
 
'ONZE' PLEUNI WINT 7'S TOERNOOI OP BARBADOS
Via twitter lieten we het al weten; Pleuni Kievit heeft met Schotland het Rugby 7's toernooi op Barbados gewonnen. Natuurlijk zijn we daar ook wel een beetje trots op. En voor jouw Pleuni: geweldig en proficiat! 
 
FRUITSPONSOR VITALAN.NL
Elke week staan er twee kratten vers fruit klaar in het clubhuis voor onze leden. Die worden wekelijks gedoneerd door onze sponsor Vitalan.nl het bedrijf van Jolanda Eekels en haar man. Jolanda staat met haar kraam met verse groenten ook elke zaterdag op de Bossche markt.
 
Week 50/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl