Hej,
  
Vi har laddat upp med varma, gosiga garner som passar till sköna halsdukar, mössor och vantar. Bäst att börja i tid för kylan är här förr än vi anar. Nu börjar kalendern fyllas med spännande garnrelaterade evenemang, bokrelease, nya kurser och stickcaféer. Förra terminens snabbast fullbokade kurs var den i dubbelstickning, nu finns en ny chans att lära sig denna teknik, se inbjudan nedan.
 
 Mmmmmmalabrigo...  
Vi har nyss fått hem en stor leverans av den härliga Malabrigo lace, nu har vi ca 50 olika färger i lager! Den här gången har vi valt många nya, snygga färger men också fyllt på med en hel del gamla favoriter. Den intensivt blåa Azul Bolita är näst intill självlysande, och den melerade röd-rosa Intenso gör absolut skäl för namnet :) Precis vad som behövs för att lysa upp i det kommande höstmörkret kanske?
  
Malabrigo lace är babymerino från Uruguay, handfärgad och otroligt mjuk. En härva på 50 g kostar 100 kr.
  
Jag har stickat den populära sjalen Color affection i Malabrigo lace, till den behövs tre olika färger och mönster kan köpas via Ravelry, se länken ovan.
 
  
Boknytt: Maskor och medeltid - release lördag 22/9
Vi vill påminna om lördagens bokrelease, du missar väl inte chansen att skaffa dig ett eget exemplar av den nya, fina stickboken Maskor och medeltid, av Anna-Karin Lundberg?
 
lördag den 22 september kl 12-15 är du varmt välkommen att träffa författaren när hon kommer till butiken för att presentera sin bok. Du kan även se flera av de fantastiskt vackra plaggen ur boken "live".
I samband med releasen kan du köpa boken hos oss till det extra förmånliga releasepriset 200 kr, därefter kostar den 225 kr.
 
 
Kurs i dubbelstickning
Tisdag  9 oktober kl 18.30-21.00
Dubbelstickning är en rolig stickteknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegelvända motiv. Tekniken lämpar sig särskilt väl för t.ex. mössor, väskor, halsdukar, sittdynor eller grytlappar. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Sedan kan du börja på ett lite större projekt, som kan bli en grytlapp eller halsduk eller något annat du känner för.  
Kursledare är Heléne Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Snabbstickad poncho till höstpromenaden
Jag stickade klart den  här ponchon i helgen, den blev riktigt mysig - och snygg - tycker jag :)
Mönstret heter
Moon River och är från Drops design. Jag har använt Adéle's Brushed Kid mohair och Drops Andes, det går åt 3-4 nystan mohair och 3 nystan Andes. Ett snabbstickat projekt på stickor 6 och 7 mm.
  
Nya färger i sockgarnet Ragg från Hjertegarn
Stickade sockor är en härlig vardagslyx, och en uppskattad present! Nu har vi flera ursnygga färger i det lite tjockare sockgarnet Ragg, ett nystan på 50 g kostar 33 kr.
 
Sist men inte minst är det snart dags för stickcafé igen!
Stick- & virkcafé
Onsdag 3/10 kl 17.30 - 19.30

Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt