Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Maj månad är här och det betyder att det snart är kalasdags på Litet nystan! Ni som följt oss genom åren vet kanske att vi har en tradition att fira butikens födelsedag sista veckan i maj, och i år är det dags för 8-årskalas! Vi kommer att berätta mer om festligheterna inom kort, men redan nu kan vi avslöja att Johanne Ländin kommer till oss och håller sin populära kurs Färglära för stickare som en del av kalasveckan. Missa inte chansen gå en väldigt inspirerande och användbar kurs för Johanne, läs mer och anmäl dig nedan.
 
ALLA färger i Rauma Finull!
Apropå firande så är det 17 maj idag, och vårt grannlands nationaldag! Vi gläds med Norge och det passar ju alldeles utmärkt att just idag berätta att vi numera har ALLA färger i Rauma Finull i vårt sortiment! Vi firar med kampanjpriset 39 kr istället för ordinarie pris 44 kr per nystan till och med lördag 26 maj, så långt lagret räcker!
 
 
Rauma Finull är ett helnorskt garn av toppenkvalitet. Det passar alldeles utmärkt till att sticka mönster med flera färger, till exempel koftor eller vantar. Vi har flera mönsterhäften från Rauma, t ex den snygga Vardegensern nedan till höger, men du hittar också massor av mönsterinspiration i boken Tant Ulltuss vantar eller varför inte välja någon av alla vackra koftor av Ann Myhre, t ex klassikern Loppa-koftan eller hennes nya kofta Trudilutt? Du hittar dem självklart på Ravelry.
 
 
 
 
Ny chans: Färglära för stickare!
 
Tisdag 29 maj kl 18.30-21.00
  
Att välja färger tycker många är bland det roligaste – och svåraste – när det är dags att sätta igång med ett nytt stick­projekt. Rätt färgkombination kan verkligen lyfta ett plagg, på samma sätt som ”fel” färger kan göra att mönstret inte alls framträder som det var tänkt. Kursledare Johanne Ländin inleder med en kort lektion i färglära och hur man kan tänka när man ska kombinera garner i flerfärgsstickning. Vi kommer att få se flera olika stickade plagg och ta del av både lyckade och misslyckade färgkombinationer. Avslutningsvis får deltagarna sticka provlappar och sedan diskuterar vi hur resultatet blev. För att få utbyte av kursen bör du ha viss erfarenhet av att sticka flerfärgsstickning.
 
 
Puno Ombré Poncho
Färg i all ära, men grått är väl också himla flott :) Jag har funderat ett bra tag på vad jag skulle sticka av den härliga Puno i grå toner från Lang Yarns. Puno är en riktigt lyig blandning av babyalpacka, merinoull och silke och jag gillade verkligen garnet när jag stickade Everyday shawl i höstas. Till slut föll valet denna gång på en enkel poncho i en tråd Puno och en tråd tunn mohair och silke, det passade jättebra och tar verkligen fram de långa, snygga skiftningarna från mörkt till ljust i garnet. Jag är normalt ingen ponchoälskare, men den här gillar jag! Den är mjuk och skön att ha på sig, snygg och passar till det mesta och var dessutom enkel och trevlig att sticka.
 
Puno Ombré poncho är riktigt skön att ha på sig när försommarkvällen blir lite kyligare, men den passar säkert lika bra inomhus om det är kyligt på kontoret vintertid. Vill man ha mer färg finns flera färgglada nyanser i Puno, och vi har massor av färger i Silkhair/Tynn Silk Mohair att kombiera med. Garnkostnaden är 842 kr i denna färgställning, beskrivningen får du på köpet när du köper Puno.
 
 
 
Fina knappar i olivträ
Vi har fått in nya snygga knappar! De här är gjorda av olivträ och färgerna ser nästan ut som emalj. Finns i stl 15 och 18 mm och kostar 10 respektive 15 kr. Tänk vad snyggt med en av varje färg på en lekfull kofta!
 
 
Hemp Cotton Modal utgår
Passa på att fynda ett härligt sommargarn i vacker färgskala! Hemp+Cotton+Modal från Onion garn utgår ur vårt sortiment och kostar nu 39 kr per nystan istället för 55 kr, gäller så långt lagret räcker. Precis som namnet antyder är det en blandning av hampa, bomull och modal och garnet passar utmärkt till sommartoppar, linnen och koftor, t ex den snygga bredrandiga T-shirten vi har stickat upp.
 
 
Månadens gratismönster från Sandnes
Sist men inte minst vill vi tipsa om den här fina sommartoppen som kan du sticka i Tynn Line eller Mandarin Petit från Sandnes Garn. Mönstret är gratis på svenska och du hittar det här! 
 

 
 
Nu är vi kontantfria!
Från och med 2 april 2018 är vi en kontantfri butik. För att öka säkerheten för våra medarbetare hanterar vi numera inga kontanter. Vi accepterar de flesta betal- och kreditkort, med undantag för American Express och Diners. Har du inte kort kan du även betala med Swish.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
Semesterstängt vecka 28 & 29, dvs 9-22 juli 2018
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!