Click here to view this email in your browser   ноември 2014
Еберхард Ван дер Лаан, кмет на Амстердам – един образцов модел на интелигентна градска структура – определя състава на „ДНК” на града - откритост, предприемачество, сътрудничество и интеграция.
 
Днес технологиите преобразяват градовете с голяма динамика и понятия като облачни услуги, интернет на нещата (internet of things - IoE), нулевоенергийни сгради, споделен транспорт и др. оформят визията на интелигентния град. Въпреки че темата у нас е нова, тя провокира бизнеса и общините да търсят полета за реализация на редица проекти. 
 
„Smart Cities“ е една тридневна платформа, която ще представи иновации, добри примери и ще открие път за нови партньорства.
 
Профил на изложителите: смарт грид, съхранение на енергия, ИКТ, електромобилност, автоматизация на сградни инсталации (BAS) за осветление, отопление, климатизация и вентилация, видеонаблюдение и пожароизвестяване, системи за управление и контрол (BMS), информационно моделиране на сградите (BIM) и др. 
 
Всеки изложител ще получи:
● Силна промоция на неговата дейност в бюлетини, социални мрежи, ПР материали и на сайта на изложението
● Лесен контакт с другите изложители, предварително регистрирани посетители, лектори и делегати чрез B2B модул.  

Конференията
На конференцията ще присъстват гост-лектори от Австрия, Великобритания, Германия, Естония, Норвегия, Франция, които ще представят различни аспекти и предизвикателства, пред които са изправени съвременните градове.    Програма
 
Промоция
"Smart Cities" се подкрепя от повече от 60 асоциации и медии от 18 страни. Искаме да Ви запознаем с част от тях и се надяваме да намерите актуална и полезна браншова информация на техните уебсайтове.
       
 
Приятно четене от екипа на Виа Експо!
 
Паралелни събития:
"Eнергийна ефективност и ВЕИ", "Save the Planet" (управление на отпадъци), 
"Save the Life" (контрол при бедствия и аварии)
                     
 
 
 
 
 

Виа Експо ще участва за първи път на POLLUTEC (2-5 декември, Лион, Франция). Ще имаме възможност да популяризираме "Smart Cities" 2015 сред водещи компании и експерти от цял свят. 

Ще се радваме да посетите нашия щанд  - №170, зала 3, коридор G. 

Ако имате интерес за среща, моля пишете на г-жа Анелия Каранова на имейл: nelly@viaexpo.com.      
 
 
Партньор
 
Европейската платформа за строителни технологии създаде Европейската инициатива за енергийно ефективни сгради (Е2В EI). Тя се управлява от Асоциацията за енергийно ефективно строителство (E2BA), основана през ноември 2008 г.
Нейната дейност е насочена към постигане на целите, поставени от ЕС, за намаляване на въглеродните емисии и повишаване на енергийната ефективност от строителния бранш, както и да реализира въглеродно неутрални сгради и райони до 2050 г. Това е мащабна програма за изследвания и демонстрация, която представя една визия на всички европейски сгради - тяхното проектиране, строителство, реновация според високи енергийни стандарти до 2050 г. За повече информация посетете www.e2b-ei.eu. 
 
Партньор
 
 
 
 
FTTH Council Europe е индустриална организация с мисия да ускори предлагането на ултра-високоскоростни мрежи за достъп с оптични кабели на потребителите и бизнеса. Съветът насърчава развитието на технологиите, защото те ще осигурят поток от нови услуги, които подобряват качеството на живот, екологичната среда и повишават икономическата конкурентоспособност. В  FTTH Council Europe членуват повече от 150 компании. За повече инфорамация посетете www.ftthcouncil.eu.    
   
 
 
Партньор
 
 
 
 
Мрежата Calypso е основана през 2003 г., със седалище в Брюксел. Обединява оператори, местните власти, министерства, доставчици, консултанти и е разработена в рамките на европейски проект. Calypso е стандарт за електронни билети, който осигурява висока сигурност на връзката карта - терминал.
Програмата се развива успешно повече от 10 г. и в резултат на това е създадена технология за интелигентна безконтактна карта, която намира приложение в обществения транспорт. Осигурява високо ниво на сигурност на безконтактните транзакции и оперативна съвместимост между мрежите в системите, предлагащи различни услуги. Следвайки международните стандарти, Calypso се прилага много лесно и за кратко време възвръща първоначалната инвестиция. За повече информация посетете www.calypsonet-asso.org.
 
 
 
Официален
медиен партньор
 
 
 
 
Списание ТД Инсталации се списва на базата на професионално ориентирани статии с практическа насоченост за нуждите на специалистите в строителното инвестиране, проектиране и изграждане на сградни инсталации и оборудване, инструменти и материали за тях.
Най-новият брой на списанието поставя акцент върху ОВК инсталациите за големи помещения. Рубриката за сградна автоматизация се фокусира върху методите за управление на циркулационни помпи за отопление и БГВ, които имат за цел да постигнат по-висока надеждност и енергийна ефективност на оборудването. Статията „Осветлението като комуникационна среда” представя една революционна нова технология, която използва светлината от светодиодните осветителни тела или дисплеи за безжичен пренос на цифрова информация. В изданието се стартира и прегледът „Промишлени сградни инсталации”, който ще продължи и в следващото издание. За повече информация посетете http://tech-dom.com/.
 
 
 
 
Медиен партньор
 
 
 
 
Мисията на Inteligentny Budynek е да предостави актуална информация за строителни технологии и решения. Целевата аудитория включва професионалисти, които да взимат участие в планирането, проектирането, възлагането на проекти  и управлението на модерни сгради. Inteligentny Budynek е двумесечно списание и разглежда въпросите - интелигентни  сгради, интелигентни мрежи, ОВК и системи за автоматизация, компютърно базирани системи за наблюдение и управление на сгради, софтуерни решения и сградна автоматизация. То следи и отблизо световните тенденции в строителния сектор. За повече информация посетете http://inteligentnybudynek.eu/.
 
Препрати на приятел: 
 
 
Намери ни в социалните мрежи:  
Виа Експо ООД   -   www.viaexpo.com