Nieuwsbrief 20
Alpaca Mountain/De IJspoort
  Mei 2016
Hallo Nieuwsbriefvrienden!
 
Alpacashow Hapert:
Met AM Birdo een 6e plaats en met AM Rock een 3e plaats, bij de hengstjes
AM Star kon helaas niet mee want zij had haar pootje verstuikt, maar is intussen al weer helemaal opgeknapt.
 
Geboorte:
6 april is AM Future geboren hij is een zoon van Earl Grey en van Flanders Rhea, hij is erg gezond, rent regelmatig als een gek door de wei en hitst de andere op, erg leuk. Met deze ouders en zoals hij er nu uit ziet hebben we er goede hoop op dat het een prachtig diertje wordt.
 
 
Nieuwe aanwinst:
Sinds afgelopen vrijdag zijn wij ook in het bezit van een SURI alpaca, een Suri heeft een hele andere vacht als de huacaya (al onze andere dieren) bij een Suri hangt de wol in lange slierten recht naar beneden een soort dreadlocks.
Wij hebben bewust voor een zwarte gekozen, hij heet eigenlijk Beau maar wij hebben hem omgedoopt naar: Bob Marley. Hij is geboren op 29-7-2015. Afgelopen zondag had hij zijn eerste “optreden” tijdens de rondleidingen, men vond hem erg leuk. Nu nog een rasta mutsje….
 
 
Workshop:
Op zondag 18 september geeft Yvonne Hamstra van Alpaca Oord, weer een workshop “alpacataal” dus als je wilt leren hoe je (nog) beter met je dieren om wilt/kunt gaan, of als je in de toekomst alpaca’s wilt gaan houden dan ben je van harte welkom. Aanmelden kan bij ons of via alpaca oord.
 
Promotie:
Komend weekend staan wij, Alpaca Mountain, met enkele alpaca’s op het Animal-Event in de Beekse Bergen. Dit is het grootste dieren evenement van Nederland, van vrijdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, dit is de 10e editie, vorig jaar trok dit festival 32.500 bezoekers. Kijk maar eens op: www.animal-event.nl 
Helaas zijn er dan op zondag 8 mei geen rondleidingen in Sweikhuizen.
 
De IJspoort:
Wij zijn  OPEN van ’s woensdag t/m zondags van 12.00 tot 21.00 uur.
 
 
Bedankt voor uw interesse en tot de volgende nieuwsbrief!
Marléne, Twan en de alpaca’s.
Alpaca Mountain/De IJspoort
Bergstraat 2 (boven op de “berg”) 
Sweikhuizen