Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Det har varit fullt upp i butiken ett tag, så jag har inte hunnit sätta mig och skriva nyhetsbrev på länge, men det betyder inte att det är någon brist på nyheter!  Det är så kul att många har hört av sig och undrat var nyhetsbreven tagit vägen, tack för att ni vill ta del av våra utskick!
 
Våren är snart här, igår såg jag både årets första fjäril - en sorgmantel - och årets första blåsippa, så det finns hopp om ljusare tider nu! I butiken märks våren bland annat genom att vi fått in flera nya bomullsgarner, och naturligtvis också fin design till vår- och sommarplagg!
 
 
 
Canapa - 100% hampa!
Först ut bland vårnyheterna är Canapa från Lang yarns, det består av 100% hampa och finns i jättefin färgskala. Ett nystan är 25 g och 80 m, passar till stickor 3-5 mm och kostar 55 kr. Hampa är en miljömässigt mycket hållbar fiber, så den är ett gott alternativ till bomull för den som vill sticka svala, sköna plagg i sommar. Hampa påminner mycket om lin i känslan, det är ett material som blir
mjukare och vackrare ju mer man använder det.
 
Garngodis! 
Happy yarn! Visst är de här fina nystanen med Galina från Rosarios 4 ena riktiga gladpiller? 
Ett nystan är 50 g och 175 m melerat garn av 97% bomull och 3% polyester stretch. Passar till stickor 2.5-4 mm och kostar 59 kr.

 
Jag har precis stickat klart en sjal, en somrigare variant av min design På skrå, i naturvit Canapa och melerad Galina. Sjalen ska nu tvättas och blockas och sen tror jag den kommer att bli perfekt att ha runt halsen på vårens promenader.
 
 
Manos del Uruguay - Silk blend Fino Minis
 
Vi hälsar Silk blend Fino välkommen tillbaka i butikens sortiment. Manos del Uruguay är ett kvinnokoperativ som spinner och färgar garn i små partier för hand på landsbygden i Uruguay. Garnet har fantastisk lyster och är även rättvisemärkt med Fair Trade.
Visst är de fina, kiten med fem minihärvor i olika färger? Varje kit innehåller fem 20g-härvor av Silk Blend Fino, i 70% merinoull och 30% silke i vackra handfärgade nyanser. Ett kit innehåller alltså totalt 100 g och 450 m och kostar 375 kr. Det finns flera gratismönster på svenska att välja bland, garnet passar utmärkt till accessoarer och mjuka babyplagg.
 
Jag planerar att sticka sjalen Incremento med botten i ljusgrå Yaku från CaMaRose och ränder i Silk Blend Fino Minis Lydia.
 

 
 
Vår och sommar från Sandnes design!
Häfte 1908 innehåller flera blivande favoritmodeller för vår och sommarstickning. Här är några exempel:
 
Jag har redan dragit igång med toppen Lina i dimgrön Line.
 
Många av modellerna är stickade i sommarfavoriterna Line och Tynn Line. Vi har massor av fina färger i Line och Tynn Line.
Båda garnerna är en blandning av lin, bomull och viskos, och priset är 49 kr per nystan.  Häftet kostar 49 kr och säljs endast tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Nytt tjockare bomullsgarn - Mandarin Grande
Mandarin Grande är vårt senaste tillskott på bomullsfronten. Ett mjukt och tjockt garn i 100% bomull från Sandnes garn. Mandarin grande passar till stickor 5-7 mm och kan användas både till stickning och virkning. Sticka sköna tröjor och koftor, eller virka grytlappar, korgar eller väskor. Ett nystan är 50 gr och ca 56 m och kostar 39 kr. 
 
I Sandnes mönsterhäfte 1707 finns tröjan Avery som stickas i Mandarin Grande. Vi bjuder på hela mönsterhäftet till de fem första kunderna som köper Mandarin Grande till tröjan.
 
MILLIM-måttarmband
Vi har fått in supersnygga och fiffiga måttarmband! MilliM armband är svensktillverkade, av vegetabiliskt garvat läder med centimetermåttskala inbränd med laser. Armbandet är 40 cm och viras runt handleden och knäpps med en tryckknapp, så har du alltid måttband med dig! Priset är 250 kr styck.
 
 
Garnsmycken!
Nu har vi fått vår största leverans hittills av garnsmycken! Kolla in de nya broscherna med virknålar, de snygga färgerna på våra nya halsband med minihärvor och nya färger på våra populära örhängen.
Örhängen kostar 129 kr, broscher och halsband 99 kr. Beställer gör du via mail till order@litetnystan.se eller kom till butiken.
 
Sunday Sweater
Min Sunday Sweater är klar. Jag har stickat den i Kos och Tynn Silk Mohair från Sandnes garn efter beskrivning från Petite Knit. Det är en otroligt mjuk och skön tröja. Beskrivningen köper du direkt via Ravelry, eller hos oss i butiken. Det finns en mängd snygga färgkombinationer att välja bland...
 
 
 
 
 
Gleener - noppornas nemesis
Noppor är väl inget som någon gillar, men tyvärr blir ibland stickade plagg lite noppiga, särskilt om de är stickade i mjuka material som merinoull eller angora. Som tur är finns det effektiva "vapen" mot nopporna. Vi har testat Gleener, en ny noppborttagare som är effektiv mot noppor men ändå skonsam mot plaggen. Det är en slags hyvel med utbytbara huvuden som passar olika material och storlek på noppor. Ta hand om dina favoritplagg så håller de längre!

Första sändningen sålde slut på ett kick, men en ny omgång har precis landat hos oss. Vill du ha en egen Gleener så blir den din för 199 kr.
 
 
Slutligen vill jag tipsa om evenemanget Soppslöjd imorgon tisdag 26 mars
 
"Fantasin till makten - slöjd som gerillarörelse"
Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratörer Frida Arnqvist Engström, gerillaslöjdsteoretiker, och Maria Yvell, med virknålen som vapen. De berättar om slöjdandet som kommentar till samtida politiska eller samhälleliga händelser. Hur kan vi uttrycka oss politiskt och medmänskligt med hantverket som kraft?
 
Hos Madelaine och Lotta  - 2stickare.blogspot.se
Datum: tisdag 26 mars kl. 18-20.30
Pris: 300 kr, inkl. potatis- och purjolökssoppa, macka o fika
Plats: Högalidsgatan 52 A, Hornstull, Stockholm
Anmälan: 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16