MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 33
 
Maart. Het is weer bijna lente. Vandaar dat je een aantal lente-links vindt in deze nieuwsbrief, maar ook vele anderen. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan hier.
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
Lente
Het warmere weer komt er weer aan. Bijna is het weer lente. Hier vind je veel leuke-lente-links.
 
 
Wil je oefenen met cijferen en (nog) beter leren rekenen. kijk dan maar eens op deze website. (voor alle groepen)
  
Heb jij ruimtelijk inzicht? Ja? speel dan dit spel maar eens. Tot welk niveau kom jij?
 Om het spel te spelen klik je op de knop links onderaan. Staat er het oog, dan kun je de blokken schuiven. Klik je op het oog, dan wordt het een hand en kun je het blok draaien. Klik je op de hand, dan wordt het weer een oog.
  
Tafeltjes leren
Het oefenprogramma werkt heel simpel: kies een tafel waarmee je wilt oefenen en klik op ‘Start’. Je moet 10 sommetjes maken. Is het sommetje goed, dan wordt het rondje groen. Is het sommetje fout, dan komt er een kruisje door het rondje te staan. Als je alle tien de sommetjes hebt gemaakt, krijg je een cijfer en kun je kiezen om dezelfde tafel nog een keer te oefenen of terug te gaan naar het menu en een andere tafel te kiezen. Op de homepage kun je ook nog een tafelposter downloaden (pdf).
 
 
 
 'Van 12 tot 18'-magazine geeft sinds jaren de Agenda voor Docenten uit: een door meer dan 15.000 docenten erg goed gewaardeerde en gebruiksvriendelijke agenda. 
 
 In het binnenwerk treft u naast een smoelenboek, overzichten van feestdagen en vakantie- en examenperioden handige cijfertabellen voor berekenen van rapportcijfers aan. 
Bestellen kan eenvoudig via de website www.agendavoordocenten.nl
Hier vindt u ook alle informatie om uw agenda te personaliseren: toevoeging van uw schoollogo, een eigen omslag en toevoeging van een eigen katern. Deadline voor aanlevering hiervoor is vrijdag 16 maart.
Bent u benieuwd naar deze agenda? Surf dan naar www.agendavoordocenten.nl en plaats direct uw bestelling. Wij wensen u veel plezier met uw agenda!
 
 
 
Om de leerlingen in groep 8 alvast wat te laten wennen aan de middelbare school en het nieuwe vak wiskunde, kun je deze eens bekijken.
 
Wanneer je nestkastjes wil bouwen, moet je eerst enkele zaken weten. Elk nestkastje wordt gemaakt voor één bepaalde vogelsoort. Zo zijn de afmetingen van de opening voor iedere vogelsoort verschillend. Op deze site vind je een complete uitleg hoe je met de kinderen een vogelhuisje maakt.
 
Lente voor de onderbouw
Deze vouwwerkjes van Elly van Noort zijn erg leuk.
 
Allerlei lente knutsels vind je HIER
 
Nog meer leuke lessen over de lente vind je HIER
.  
 
 
Je hebt zin om iets in elkaar te knutselen maar je weet even niet wat je wilt gaan maken? Knippen of plakken? Een stappenplan om een grappige cartoontekening te maken? Nou, dan vind je misschien op deze pagina's wel een idee waar je wat mee kunt.
    
 
 
Op deze pagina vind je informatie, spelletjes en activiteiten om aan de taalontwikkeling van kinderen te werken. Hierbij komen taaltraining, auditieve training en woordenschat aan bod.
 
    
 
 
Een site waarbij je ideeën op kunt doen wat betreft Apple apps.
Maar ook voor informatie rondom tablets in het onderwijs
Je kunt kiezen uit verschillende vakken
 
    
 
 
Heb je nog geen leuke grap? Kom HIER op  ideeen. En HIER
 
 
    
Op meesterMichael staan vele toetsen om in ParnasSys in te voeren. De laatste tijd krijg ik nogal wat meldingen dat het niet zou werken. Wat blijkt? Ze klikken er met de rechtermuisknop op... en dat moet niet. Gewoon met links klikken en je kan de toets opslaan/importeren.
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Allemaal GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
Karaoke
Wil je lekker meezingen met pop liedjes? Van Lady gaga tot Black Eyed Peas... Klik dan HIER.
 
 
Groove.Me
Groove.me is een revolutionaire digibordmethode Engels voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs.
Groove.me leert kinderen Engels op basis van muziek.
Bijna iedere leerkracht heeft wel eens met liedjes gewerkt in de Engelse les. Groove.me is de eerste lesmethode waarbij muziek de basis is van alle lessen. De muziek die gebruikt wordt is ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits in hun oorspronkelijke uitvoering.
 
 
 
 Tulpen uit Amsterdam!
Maar komen de tulpen wel uit Amsterdam? Hoe worden ze gekweekt en hoe is het mogelijk dat tulpen door het hele jaar door te koop zijn?
 
Kijk live mee in de vogelnesten en klik HIER.
 
Nog veel meer lente op je digibord vind je HIER.
 
  
Bij MeesterMichael.nl kun je op het digibordgedeelte klikken op 'algemeen'. Daar vind je ook vele tools voor het digibord. O.a.
  • een stopwatch / timetimer
  • lijntjes en ruitjes papier
  • verjaardagstaart
  • schoolplaten  
  
Op Leesmevoor.nl kun je samen met je kind digitale prentenboeken (voor)lezen. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom hebben schrijvers en illustratoren uit het hele land hun talenten gebundeld om jou gratis voorleesverhalen aan te bieden.  
 
Meer prentenboeken vind je hieronder...
 
  
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
  
Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 L2S Spraaksoftware ondersteunt bij (voor-)lezen, en schrijven. Laagdrempelig, eenvoudig te bedienen en zeer betaalbaar.
Een perfecte oplossing voor (o.a.) de zorgleerlingen (dyslexie en meer) op school en thuis.
Kijk op www.L2S.nl voor uitvoerige informatie en een gratis 30 dagen versie.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
 
Sponsor
De digitale juf
voor taal en rekenen
 
Sponsor
 
Muizen, Toetsenborden,
Oortelefoons, Routers, Hoofdtelefoons
UTP-kabels,
 ICT-accessoires
 
  
 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
   
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl