WEDSTRIJDAGENDA 
Zaterdag 12 maart
11:00 uur: Cubs 2 - SBN
12:00 uur: Junioren - CAS RC
13:00 uur: Oisterwijk Oysters - Cubs 1 15:00 uur: CAS RC 1 - Dukes 1
 
Zondag 13 maart
13:00 uur: ZRC De Duuvels - Duckes Legends
13:00 uur: Dwingeloo - Dames
14:30 uur: Maraboes 1 - Dukes 3
14:30 uur: Rotterdamse RC - Dukes 2 
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
 
    
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dames : NSRV Obelix - Dames 39 - 10
Dukes 1 : RC 't Gooi - Dukes 1 14 - 19
Dukes 2 : Dukes 2 - RC 't Gooi 36 - 32
Dukes 3 : Dukes 3 - DRC Wild Rovers 48 - 21
Duckes Legends : Duckes Legends - Octopus 2 52 - 0
 
WEDSTRIJDVERSLAG
Voortaan wekelijks in beeld: de hoogtepunten uit de wedstrijden van het eerste team. Kijk hiervoor op de facebookpagina van The Dukes (via de rubriek "meer dukes" in de linkerkolom).
 
JEUGDNIEUWS
 
Turven winnen in Tiel
Afgelopen zaterdag 5 maart hebben de turven de eerste prijs gewonnen op het Scrumboks Jubileum toernooi in Tiel.
De dag begon wit en fris. Na een gebruikelijke warming up heeft de hond van Jeroen op speelse manier gezorgd dat de spieren nog wat losser kwamen.
In de eerste wedstrijden werd hier en daar al wat beter sloopwerk getoond door Slopersbedrijf de Dukes (> 10 punten verschil).
De finale tegen de Pink Panthers begon spannend:
de tegenstander was sterk en fanatiek en er was duidelijk vermoeidheid te merken bij onze jongens. Desalniettemin wisten ze door volharding, teamwork en een succesvolle tactische coaching een fraaie 5-2 neer te zetten.
We zijn trots op onze turven!
(en ook een beetje op de moeders die nadien de kleding hebben gewassen) 
 
LEEFTIJDSINDELING JEUGD & COLTS
Volgend jaar worden er veranderingen doorgevoerd in de leeftijdscategoriën bij de jeugd. Hierdoor vindt het Nederlandse Rugby meer aansluiting op de internationale leeftijdsindelingen. Van de rugbybond ontvingen we de nieuwe indeling die geldt vanaf het komende seizoen. Hier zie je de verschillen.
 
THE DUKES GO ITALIAN
PASTA, PIZZA & 6-NATIONS
Op zaterdag 19 maart zullen onze twee Italianen Enrico & Luca de keuken in het clubhuis bemannen. Deze middag zullen zij speciaal voor ons diverse soorten Pizza en (twee) pasta gerechten serveren.
Kosten: kwart pizza punt kost € 1,50 en een bord pasta voor €3,50. Bereid op traditionele wijze volgens de recepten uit het familie kookboek van Enrico's grootmoeder. Dat wordt "bellisimo"!
 
Daarbij kun je op het grote scherm de volgende wedstrijden uit het six-nations tournament volgen:
15.30 uur Wales- Italie
17.00 uur Ierland - Schotland
20.00 uur Frankrijk - Engeland.
 
Echt genieten op zijn Italiaans. Zorg dat je erbij bent...capisce? Meld je aan door je naam, aantal personen en je voorkeur voor pasta of pizza (of allebei) via e-mail door te geven aan Margo van Veggel. Ciao amici di rugby!
 
SELECTIE NEDERLAND U18
Dukes speler Daan Swart is geselecteerd voor het Nederlands Rugby U18 team dat van 19 tot en met 26 maart deel neemt aan het Europees Kampioenschap in Portugal.
 
SENIORENTOUR
Er staat weer een heerlijke traditionele Dukes tour in het verschiet. Omdat de organisatie vorig jaar van enkele tourhelden het verzoek kreeg een educatief tintje toe te voegen heeft de tour commissie de daad bij het woord gevoegd...The Dukes goes back to school! U staat dus op het punt een zeer verstandige keuze te maken. Van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei kunt u met een select doch voortreffelijk gezelschap afreizen naar een van de beste uni-towns in the world. Daar wordt genoten van alle bijkomende voordelen van het student zijn: rugby, bier, gezelschap, beerpong en voor sommige wat extra biologielessen. Dat weekend wordt ook een seizoens-afsluitende-wedstrijd gespeeld, natuurlijk een BBQ en een feest. Zowel de bestemming als het thuisteam blijft een verassing voor de deelnemers. 
Dit alles voor de inpakken-en-meeneem prijs van € 225,00.
  
Meld je vlug aan via de inschrijflijst in het clubhuis of via DukesSeniorenTour@gmail.com (de inschrijving sluit 15 maart) en maak voor 25 maart 2016 € 225,00 over op IBAN rekeningnummer NL36ABNA0487278151 onder vermelding van "seniorentour 2016" + je naam.
 
Spelregels: inschrijven = meegaan = betalen voor 25 maart. Betaling voor 25 maart is nodig in verband met aanbetalingen. Kijk voor meer informatie op de website
 
RUGBY BEHANG "THE DUKES"
VOOR EEN STOERE SLAAPKAMER IN DE CLUBKLEUREN
Welke jeugdspeler droomt niet van een stoere rugbykamer? Deze special kids edition wallpaper bestaat uit verschillende kleuren maar natuurlijk is maar een combinatie de mooiste. De Studio Sasu Wallpapers zijn origineel en van hoge kwaliteit. Om je slaap- en studeerkamer een vrolijke boost te geven. Heb jij lef? Ga dan voor een volledige muur. Vind je het toch spannend? Dan kun je een of twee banen gebruiken om je kamer een unieke twist te geven. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan snel op de website voor alle details. Vergeet niet om de speciale fancode van RC The Dukes "DUKESNUMMER1" in te vullen. Dan ontvangt de club een bijdrage voor de clubkas.
 
Week 10/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl