Geachte relatie,
Hierbij ontvangt u geheel vrijblijvend de digitale nieuwsbrief van Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs te Middenmeer. Wilt u hierover meer advies of heeft u behoefte aan een gesprek over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op.
S&V organiseert weer een Multivers Unit 4 cursus
Medio maart/april zal ons kantoor een ondernemersmiddag/avond organiseren met betrekking tot het boekhoudpakket Multivers Unit 4. Alle tips en trucs worden weer doorgenomen en u kunt dan ook uiteraard met al uw Multivers vragen terecht.

De officiële uitnodiging en opgaveformulier volgt later.

U gaat (duurzaam) investeren in een pand, machines of een auto?
Als accountant/belastingadviseur streven we ernaar dat u een zo laag mogelijke fiscale belastingdruk hebt. Een juiste planning van investeringen of desinvesteringen kan u vele euro’s belastingvoordeel opleveren. Van belang kan zijn; kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, desinvesteringsinvesteringsaftrek, energiebesparende en/of milieubesparende middelen, willekeurige afschrijvingen en herinvesteringsreserve. Voor milieuvriendelijke auto’s gelden fiscale investeringsregelingen als de milieu-investeringsaftrek (MIA). En hoe zit het dan met bijtelling prive gebruik auto?

Conclusie
Kortom, als u gaat investeren of desinvesteren is het van belang de fiscale gevolgen goed in beeld te hebben. Neemt u hiervoor tijdig contact met ons op zodat wij samen met u verschillende opties kunnen doorrekenen. Alleen zo kunnen wij u optimaal adviseren en het maximale fiscale resultaat behalen.

Aangiftebrief btw verdwijnt
Zelf in agenda zetten. Voor uw aangifte btw ontving u nog iedere periode een schriftelijke aangiftebrief. Daarbij zat ook een acceptgiro voor het betalen van de verschuldigde btw. De Belastingdienst gaat met ingang van 2014 stoppen met het verzenden hiervan. Vanaf 2014 moet u dus zelf in de gaten gaan houden wanneer u aangifte btw moet doen.

Vanaf 2014. Nu staat u er gelukkig niet helemaal alleen voor. Allereerst ontvangt u in januari 2014 van de Belastingdienst een brief met daarin de aangiftetijdvakken voor uw onderneming, de uiterste inlever- en betaaldata alsmede de bijbehorende betalingskenmerken. Deze informatie kunt u ook terugvinden via het beveiligde gedeelte van de site van de Belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl). Als wij de aangifte omzetbelasting voor u verzorgen levert u deze brief dan bij ons kantoor in.

Digitale reminder. Daarnaast blijft het mogelijk om een digitale herinnering te ontvangen. Geef hiervoor op het beveiligde gedeelte van de site van de Belastingdienst uw e-mailadres op en vink deze optie aan. Dan ontvangt u een herinneringsmail.

Vanaf 1 januari 2014 krijgt u geen aangiftebrief btw meer van de Belastingdienst. Ook de acceptgiro verdwijnt. U moet dan zelf in de gaten houden dat u tijdig aangifte doet en btw afdraagt.

Financieel jaaroverzicht bank
Steeds meer mensen doen hun bankzaken digitaal. Zo zal u waarschijnlijk ook uw Financieel Jaaroverzicht van de bank digitaal ontvangen. Denkt u eraan om deze te downloaden en aan uw boekhouding toe te voegen?

Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor in Middenmeer. Met inmiddels 35 medewerkers zijn wij al meer dan zestig jaar actief voor het (controleplichtig) midden-  en kleinbedrijf, de agrarische sector, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. Silvis & Vos is een betrouwbaar en dynamisch kantoor met een ‘no nonsense’ mentaliteit dat streeft naar langdurige relaties.

Wenst u deze nieuwsbrief niet te ontvangen dan kunt u zich hieronder uitschrijven.
uitschrijven
doorsturen
online versie
bekijk website
Bezoekadres
Brugstraat 38
1775 BG MIDDENMEER
Postadres
Postbus 19
1775 ZG MIDDENMEER
T. 0227 - 50 40 50
F. 0227 - 50 40 40
E. mail@silvos.nl