AGENDA 
Zaterdag 1 april
11:00 uur: RC Bulldogs - Cubs 1
12:00 uur: Eemland - Junioren 1
12:00 uur: Bredase RC - Junioren 2
13:00 uur: Colts - ARC
13:30 uur: Cubs 2 - CL SBN (Boxtel)
15:00 uur: Diok - Dukes 1
  
Zondag 2 april
13:00 uur: Castricumse RC - Dames
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes Dames: Dukes - RC Tilburg 5 - 135
Dukes 1: Dukes - Ascrum 20 - 10
Dukes 2: Dukes - DSR-C 7 - 50
Colts: ARC - Colts 18 - 22
Junioren 1 - Eemland 72 - 12
Junioren 2 - Bredase RC 77 - 5
Cubs 1 - RC Bulldogs 5 - 57
CL SDN - Cubs 2 43 - 12
 
DUKES - ASCRUM
The Dukes 1 heeft zaterdagmiddag een moeizame overwinning geboekt. Op eigen veld wonnen de rugbyers uit Den Bosch, na een zwakke eerste helft, met 20-10 van Ascrum.
De bezoekers uit Amsterdam begonnen veel feller aan het duel. Het resulteerde in een terechte voorsprong voor de gasten: 0-10. Kort voor rust kon Maarten van Osch via een penaltykick iets terug doen: 3-10.
In de tweede helft was The Dukes wel bij de les en waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg oefende veel druk uit op Ascrum. Opnieuw een penaltykick van Van Osch bracht de Bosschenaren terug in de wedstrijd (6-10) waarna Nicky Verhoeven zijn ploeg met een try aan de leiding bracht: 11-10.
Daarmee was het verzet van de bezoekers uit Amsterdam min of meer gebroken. Een try van Lars Noordam en twee conversies van Van Osch bepaalden de eindstand op 20-10.
The Dukes 1 staan nu met DIOK op een gedeelde eerste plaats in de Nationale Plate competitie. De afstand met de nummer drie en verder is meer dan vijf punten. Zaterdag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen DIOK.
Bron: Brabants Dagblad 25-3-2017.
 
DUKES DAMES IN NEDERLANDS 7'S TEAM
Sascha Werlich, Head High Performance Woman, heeft de selectie voor de Women’s Sevens World Series Qualifier bekend gemaakt.
Deze wordt 6 en 7 april gespeeld in Hongkong tijdens de Hongkong Sevens.
Pleuni Kievit en Elke van Meer spelen namens The Dukes in het team. Deze keer extra bijzonder omdat Pleuni vanaf nu de Captain van het Ladies 7 team is.
Wij wensen Pleuni veel succes en plezier in haar nieuwe rol.
 
BONDSDAG IN NIJMEGEN
 
ACTIVITEITEN OUDEREN
Draag jij de club nog steeds een warm hart toe? Maar wil je soms een potje kaarten of vraag je je af waarom in het clubhuis het biljart gebruikt wordt als tafel ?
John Eikemans wil graag een senioren clubje oprichten binnen The Dukes. Voor wie? Voor iedereen die van kaarten, biljarten, darten, jeu de boules en dergelijke houdt, die al de pensioengerechtigde leeftijd heeft, nog jong van geest is en die ook wel wat kleine klusjes op en rond het clubhuis wil doen.
Lijkt dit je wat stuur dan een e-mail naar John Eikemans.
 
REFEREE MATTERS
Rugby is een contactsport en blessures horen daar nu eenmaal bij. Wanneer iemand geblesseerd raakt tijdens het spel is de vraag vaker wat NIET dan wat wel te doen - 'doe de zaak geen kwaad'. Veel kwetsuren hebben gewoon een beetje tijd nodig en over het algemeen is het belangrijkste om de zaak onder controle te krijgen en paniek te voorkomen tot het moment dat het beter gaat met de speler of tot meer ervaren hulp arriveert.
Als een speler geblesseerd is en het gevaarlijk zou zijn om het spel door te laten gaan, moet de scheidsrechter het spel stilleggen.
De basisprincipes voor het omgaan met een geblesseerde speler zijn als volgt:
1.      Doe de zaak geen kwaad
2.      Houd de situatie onder controle
3.      Vermijdt onnodige beweging
4.      Praat met de speler
5.      Schakel hulp in als dat nodig is
6.      Verzeker je ervan dat die hulp onderweg is
7.      Herken situaties die meer nodig hebben, zoals het bellen van een ambulance
Een hersenschudding is altijd reden tot zorg. Als er op enig moment in de wedstrijd een speler een hersenschudding lijkt te hebben, dan moet die speler meteen en definitief van het veld: het principe van 'Herken en Verwijder'. De scheidsrechter heeft het recht een speler niet door te laten spelen.

Als een speler een blessure heeft waar bloed bij komt kijken, mag die speler tijdelijk worden vervangen. Hij of zij moet terug het veld op zodra het bloeden onder controle is en/of is afgedekt.
 
Week 13/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl