Nieuwsbrief Missio steunt de Filippijnen 
 
Beste lezer,
 
In deze nieuwsbrief stellen wij u graag 3 projecten voor die Missio in de Filippijnen zal ondersteunen. Wij doen dat in samenwerking met Missio Aken.  
  
Onlangs is ook ons tijdschrift Kerk Wereldwijd verschenen dat bijna helemaal in het teken staat van de Wereldmissiemaand en de Filippijnen. Vanwege de Wereldmissiemaand verschijnt deze uitgave ook als e-Paper.  
  
En vergeet u niet om materialen te bestellen voor de Wereldmissiemaand in uw parochie?
U kunt zich ook nog steeds opgeven voor onze Ontmoetingsdag op 1 oktober a.s.
 
Met vriendelijke groet,
Marianne Baijens
Coördinator Bureau Missio
 

Gezinscentrum Tuluyan
 
Zuster Cecille Ido van de Missiebenedictinessen is verantwoordelijk  voor het gezinscentrum Tuluyan in de Filippijnse hoofdstad Manila. Dakloze gezinnen vinden er tijdelijk een veilig onderdak en worden op weg geholpen naar een beter leven.

Floating Houses Navotas
 
Pater Patricio Hiwatig woont en werkt in de sloppenwijk Navotas in Manila. Op de vervuilde rivier tussen de afvalhopen proberen hele gezinnen in drijvende barakken te overleven. 
 

Interreligieuze dialoog Mindanao
 
Op het eiland Mindanao woont de grootste moslimgemeenschap van de Filippijnen. Pater Sebastiano D'Ambra zet zich hier al jaren in voor de interreligieuze dialoog. Hij is oprichter van de Silsilah-dialoogbeweging die onder andere jonge moslims en christenen met elkaar in gesprek brengt. 
   

Kerk Wereldwijd als e-Paper 
 
Het laatst verschenen nummer van Kerk Wereldwijd bevat twee reportages over de Filippijnen. Verder vindt u er onder meer een artikel over Eritrese christenen die moeten vluchten.
Behalve als gedrukte uitgave is dit nummer ook verschenen als e-Paper. U kunt het dus ook op uw computer, laptop of tablet lezen. En bent u enthousiast geworden, neem dan een abonnement op de gedrukte versie.