Persbericht - 1 juni 2017
 
Het beste van Urban Dans in 14 premières
Summer Dance Forever
 
 Serial Stepperz @ Theatre Forever in DeLaMar Theater
 
Summer Dance Forever pakt dit jaar van 15 tot en met 23 augustus uit met een nog gevarieerder dansprogramma dat de eerste zes dagen elke avond een theateravond met dansvoorstellingen biedt. Wat opvalt is de grote verscheidenheid waarbij voor elke voorstelling de juiste zaal of setting is gevonden. Nieuw zijn de grote voorstellingen in Stadsschouwburg Amsterdam en DeLaMar Theater en de kleinere bezettingen in de Melkweg Upstairs. Zestien dansvoorstellingen in totaal. Met uitzondering van de twee Nederlandse voorstellingen betreft het allemaal Nederlandse-, Europese- en Wereldpremières.

Zo opent het festival dinsdag 15 augustus met de Nederlandse première Everyness van Wang & Ramirez in de Stadsschouwburg Amsterdam. Woensdag 16 augustus volgt de Nederlandse première van Opus 14 van Accrorap in het DeLaMar Theater met  aansluitend het eerste deel van Theater Forever, het jaarlijks terugkerende dansprogramma dat een internationaal overzicht biedt uit het beste van de urban dans. Donderdag 17 augustus volgt het tweede deel van Theater Forever in het DeLaMar Theater met wederom vier nieuwe premières.

De twee ‘best of’ avonden in het DeLamar theater op woensdag 16 en donderdag 17 augustus presenteren zoals in de voorgaande jaren met groot succes, het beste wat de urban danswereld te bieden heeft. Op 16 en 17 augustus vindt er iedere avond een ander programma vol Nederlandse en Europese premières plaats. Theatre Forever laat zien waarom een dans die uit de straten van New York kwam een prominente plek verdient op de podia van de wereld. Op beiden avonden wisselen theater, entertainment, showcases, kunst en fraaie pulp met een knipoog elkaar in hoog tempo af. Dat alles met het doel de veelzijdigheid en rijkdom van urban dans aan een even zo gevarieerd publiek van 8 tot 88 te presenteren. Het levert avonden op met louter hoogstaande dansvoorstellingen die als een best of gepresenteerd worden. Een internationale mix aan voorstellingen en gezelschappen die na afloop doet schreeuwen om meer.
 
Van 18 tot en met 19 augustus presenteert Summer Dance Forever elke avond in Melkweg Upstairs de hierboven beschreven serie van zes voorstellingen in kleinere bezetting, variërend van solo’s tot trio’s, van jonge opkomende makers tot intiemer programma van gearriveerde namen. Elke avond om 19.00 uur twee voorstellingen van een half uur die de perfecte opmaat vormen voor hetgeen het festival dansliefhebbers in de avond en nacht, tot in de vroege ochtenduren weet te bieden.
 
 
Summer Dance Forever
Summer Dance Forever is een van de belangrijkste urban dans festivals in de wereld. Zowel in Nederland als daarbuiten biedt Summer Dance Forever een mix die uniek genoemd mag worden. Het stadsfestival vindt van 15 tot en met 23 augustus in onder meer DeLaMar Theater, Melkweg, Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam, de Theaterschool en het Vondelpark Openluchttheater. Een week lang zijn deze locaties het toneel voor dansvoorstellingen, battles, workshops, masterclasses van het allerhoogste niveau waar topdansers uit de hele wereld aan deelnemen. Nederland mag op urban dans gebied dan niet tot de wereldtop behoren, anderson biedt Nederland de wereld de top van de urban dans. Voor wie altijd al heeft willen weten wat de stand van zaken is op het gebied van urban dans, biedt Summer Dance Forever het internationale publiek gedurende negen dagen een volledig overzicht. Het festival vormt de plek waar het publiek de grootste urban dansers van deze tijd ziet.

Summer Dance Forever Details
15-23 augustus 2016
Voorverkoop is gestart. Naast losse kaarten zijn er ook voordelige packages te koop: Bronze (135,-), Silver (215,-), Gold (295,-) en Platinum (375,-). En aantrekkelijke kortingen op diverse accommodaties. Meer informatie over kaarten en packages op: www.summerdanceforever.com/tickets
 
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal, aarzel niet contact met ons op te nemen. U kunt te allen tijde contact opnemen met Luc Deleau via luc@summerdanceforever.com, mobiel. 06-52472990 of Sanne Lohof via sanne@summerdanceforever.com tel. 020 6268790 / of mobiel 06 29378731

Overige persinformatie:
Persbericht | Summer Dance Forever Festival

Persbericht | Première Wang & Ramires op opening Summer Dance Forever
Persbericht | Opus 14 – Urban Ballet in DeLaMar
Persbericht | Het beste van Urban Dans in 14 premières
Persbericht | Dans als perfecte opmaat in de Melkweg
 
Bandidas by Maìˆ Hime Hitomi