Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Vi är så glada över att ha mer plats i vår stora fina lokal efter utbyggnaden förra året, inte minst har vi fått mycket bättre möjlighet att hålla våra inspirerande och populära kurser. Så vi vill gärna ha kurs så ofta vi kan, för det är ju så kul! Denna gång släpper vi inbjudan till tre olika kurser, jag hoppas och tror att du ska hitta någon som du vill gå :)
  
 
Ny kurs: Näversticka runt!
Tisdag 24 mars kl 18.30-21.00
 
Lär dig sticka rutor på tvären i den teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac. Näverstickning stickas en ruta i taget och på den här kursen stickar vi runt, rad för rad. Tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn som växlar färg långsamt. Gör en snygg halskrage, sk cowl, eller ett annorlunda sock- eller vantskaft. Vi vill bara varna för att näverstickning är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till…  Kursledare är Heléne Wallin.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Sticka sockor från tån och upp
Måndag 6 april kl 10-15
 
Att sticka sockor är omåttligt populärt! På den här kursen visar vi hur du lägger upp och stickar sockan från tån och upp. Fördelarna är flera; du kan prova under tiden du stickar, och du riskerar inte att garnet tar slut innan du ”hunnit fram” till tån. Hellre en socka med lite kortare skaft än en med öppen tå håller nog de flesta med om. Kursledare är Marianne Larsson.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
 
Spetsstickning – olika sjalformer
Onsdag 8 april kl 18.30-21.00
 
Sjalar kan man väl aldrig få för många av?
Men det kan vara kul att variera sin sjalstickning.
En sjal kan ju se ut på olika sätt, och på den här kursen får du pröva att sticka minisjalar med spetsmönster i olika former för att öva på flera moment. Vi tittar på inspirerande spetssjalar, boktips och länktips för dig som vill veta mer. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Platser kvar:
Grundkurs i virkning 
Onsdag 18 mars
kl 18.30-21.00
  
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.  
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här
 
 
Nytt Bambugarn!
Senaste nytt bland vårnyheterna är Blend Bamboo från Hjertegarn. En färgkarta att bli riktigt pigg och glad av! 70% bambuviskos och 30% bomull som passar till stickor 3-3.5 mm och kan bli mjuka, sköna babyplagg eller svala, lena sommartoppar. Passar även finfint att virka med, kanske en filt med mormorsrutor? Ett nystan är 50 gr och kostar 45 kr.
 
 
 
Ny melerad bomull - Cotone Print!
Det kommer in vårnyheter var och varannan dag nu :) Senaste tillskottet i sortimentet är den melerade bomullen Cotone Print från Lana Grossa. Pigga glada färger i en användbar grovlek. Ett nystan är 50 gr och 125 m, passar till stickor 3-3.5 mm och kostar 39 kr.
 
Nytt sockgarn: Lana Grossa Meilenweit
Vi har utökat vårt sortiment av sockgarn med många härliga färgställningar i garnet Meilenweit. 80% ull och 20% polyamid ger mjuka, hållbara strumpor som natruligtvis kan tvättas i maskin. Garnet är i tunn sockgarnsgrovlek, 420 m per 100 gr och passar till stickor 2.5 mm. Ett nystan är 100 gr och räcker till ett par strumpor, även i stor herrstorlek. Ordinarie pris är 89 kr men till och men nu kan du prova Meilenweit med introduktionsrabatt för bara 75 kr per nystan. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med lördag 11 april.
 
 
Vårens nya kataloger från Drops Design!
Igår landade de nya katalogerna från Drops Design hos oss. Som vanligt kostar de endast 10 kr styck.
Samtidigt blir förra kollektionens kataloger gratis, ta så många du vill ha...
 
 
 
 
 

Vi ger 25% rabatt på vårt återstående lager av Drops Fabel och Drops Delight.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Bägge kvaliteterna utgår ur vårt sortiment så skynda att fynda medan det finns något kvar.

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till Kampanj- eller REA-pris.

 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16