Hej,
 
Nu är det dags för en ny kurs, den här gången stiftar vi bekantskap med den estniska sticktraditionen. Vill du lära dig nygamla sätt att pynta höstens och vinterns vantar så passa på att anmäla dig! Några riktigt mjuka nykomlingar i garnsortimentet vill vi också presentera.
 
Kurs: Flerfärgsstickning från Estland
Roositud muster & nöör 
Torsdag 13 oktober kl 18.30-21.00 
Pröva på två annorlunda sticktekniker som används i Estland, där du ”broderar” med garnet medan du stickar. Teknikerna används främst vid stickning av vantar, men har också andra användnings­områden. Vi stickar med grövre stickor och tjockare garn, för att få in handlaget och för att hinna prova alla moment under kursen. Lärare är Triinu Andreassen.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 

Mjuk, mjukare, Puno & Dante!

Danska Gepard garn är det senaste tillskottet bland våra utvalda leverantörer. Vi kunde helt enkelt inte motstå deras underbart mjuka garner Puno och Dante! Båda kvaliteterna innehåller babyalpaca och merinoull och finns i vackra naturfärger.
Dante är ett kabelstickat garn som passar till sticka 12-20 mm, du stickar snabbt en härlig halsduk eller mössa. Ett nystan på 100g kostar 169 kr. Kanske vår nya halsduk Randy kan vara något? Den är garanterat varm och luftig och har ett roligt randmönster.
Puno är ett mycket mjukt, lätt och drygt garn. Det är inte spunnet som vanligt utan består av ett mycket tunt, finmaskigt nät av polyamid som "fylls" med mjukaste babyalpaca och merinoull. Det ger ett fylligt och slitstarkt garn som räcker långt och passar till sticka 5-9 mm. Ett nystan på 50 g kostar 89 kr.
 
Välkommen in att klämma, känna och gosa med dessa nykomlingar :)
  
  
 
  
  
 
Nästa stick-&virkcafé
Onsdag 5 oktober kl 17.30-19.30
Inspirationsföreläsning med Johanne Ländin, Born to knit

Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås och inspireras av likasinnade över en fika. Denna gång blir det även en kort inspirationsföreläsning av Johanne Ländin som designar fantastiska mössor och vantar under namnet Born to knit. Johanne visar exempel på sin design och berättar om vad hon inspireras av och hur hon arbetar när hon tar fram ett mönster. Föreläsningen börjar ca kl 18.00 men stick- & virkkaféet drar igång redan 17.30.
Kaffe, the & smörgås kostar 30 kr, ingen föranmälan behövs. Vi ses!
 
 

 
Sticka mera småvarmt
Förra helgens bokrelease var välbesökt och många passade på att träffa författaren Johanna Wallin som visade alla originalmodellerna från sin fina bok Sticka mera småvarmt - Yllepromenader bland trottoarkanter och skogsdungar. Du som missade releasefesten kan fortfarande köpa ditt exemplar av boken hos oss, en perfekt inspirationskälla till värmande julklappsprojekt!
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15