Hej,
  
Den här veckan har vi skymtat solen mer och mer, och våren och ljuset verkar faktiskt vara inom räckhåll!
Vi har en del nya vår-garner i hyllorna och fler på väg in, passa på att kika i de nya katalogerna från Drops - hela fyra nya häften med hela vår- och sommarkollektionen. Som vanligt kostar de endast 10 kr styck.
  
Från Geilsk presenterar vi två nya, snygga modeller och det är dags för färgstark stickning i de två nästkommande kurserna, läs mer nedan och anmäl dig för att säkra en plats. Och missa inte slutspurten på Drops Sockfest, 25% rabatt på Fabel, Big Fabel och Delight till och med onsdag 29 februari. Trevlig helg!
 
     
Ny kvalitet: Cotton Silk
Nytt härligt vår- och sommargarn! Cotton Silk finns i läckert våriga färger och består av 78% bomull & 22% silke. Garnet passar till stickor 4½-5 mm och har en härlig struktur. Sticka sommartoppar eller mjuka, fina barnkläder. Ett nystan på 50 g kostar 42 kr.  
 
Nytt från Geilsk
Några månader efter vår lansering av Geilsk materialsatser är det roligt att se att ni är så många som gillar stilen och de härliga garnerna. Nu kommer två nya, snygga modeller som finns för beställning.  Nedan till vänster är koftan Bredbånd som kan stickas i Geilsk tunna ull eller Geilsk bomull & ull och kostar från 530 kr. Till höger ser ni koftan Paneldebat som finns i samma garnvarianter och kostar från 600 kr. Bägge kan fås i precis vilken färg du vill, titta på färgkartorna i butiken eller kika här: färgkarta ull eller färgkarta bomull och ull.
 
 
AKTUELLA KURSER 
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor
Torsdag 15 mars kl 18.30-21.00
Lär dig att sticka med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Favorit i repris: Sticka runt med två färger - och våga klippa!
Söndag 18 mars kl 10-15
Mönster från Shetlandsöarna är en fantastisk källa till inspiration för den som vill sticka mönster med två färger. På den här kursen får du prova på att sticka några av de klassiska Fair Isle-mönstren. Vi stickar runt på rundsticka, alltså enbart räta varv, och du får träna på olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och fint resultat. Som avslutning får du prova att virka förstärkningar i stickningen och sedan klippa itu den. Lärare är Helene Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Slutspurt på Drops Sockfest - gäller till och med 29 februari
Kom ihåg att det går utmärkt att sticka, eller virka, annat än sockor av garnerna :)

Fabel enfärgad: NU 20 kr, ord pris 26 kr
Fabel print: NU 21 kr, ord pris 28 kr
Fabel long print: NU 23 kr, ord pris 31 kr
Big Fabel: NU 44 kr, ord pris 58 kr
Delight: NU 26 kr, ord pris 35 kr

Observera att vi inte har någon bytesrätt på REA-garner. 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15