Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Snökaoset i Stockholm verkar vara över för den här gången, hoppas att ni har kunnat njuta av det vackra vintervädret och inte drabbats alltför hårt av halkan. Jag gjorde en oväntad upptäckt i min lilla trädgård efter det kraftiga snöfallet förra veckan, inte är det väl såna här man brukar kalla för frostrosor? ;)
 
Själv gillar jag snö och vinter, då får man ju ännu bättre användning för allt stickat! Min favorit under den senaste veckans kyla har varit min nya halskrage som jag stickat i Lang Asia efter Purl Soho's gratisbeskrivning Reversible Cowl. Lang Asia riktig garnlyx med 70% silke och 30% yakull och det är så ljuvligt att sticka med, så fast själva stickningen i ärlighetens namn är måttligt upphetsande (slätstickning runt, runt - ganska länge) var det så roligt för jag bara njöt av att jobba med garnet! Det gick åt ca 1.5 nystan av varje färg och jag stickade på sticka 2.75 mm, Lang Asia kostar 149 kr/nystan. För ett billigare alternativ funkar Sandnes Alpakka Silke eller Mini Alpakka också bra.
 
 
 

 
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER!
 
Garnprovning De Luxe - Shibui Mix Party!
Tisdag 29 november kl 18.30-21
 
Välkommen till en inspirerande kväll fylld av härliga, fiberrika garnupplevelser! I slutet av november får vi besök av en representant för det amerikanska garnmärket Shibui Knits, och tillsammans bjuder vi in till en exklusiv garnprovning. Shibui Knits erbjuder garner av naturmaterial i finaste kvalitet, som kombineras för att skapa unika plagg med en enkel och tidlös elegans, snygga detaljer och perfekt passform.
 
Under kvällen kommer du att få lära dig mer om olika sorters naturfibrer som ull, alpacka, mohair, lin och silke. Alla deltagare får med sig en godispåse med prover på olika garnkvaliteter från Shibui Knits. Vi kommer att få se flera plagg ur Shibuis kollektioner. 

Läs mer om kvällen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Ny herrkollektion från Sandnes!
Äntligen kommer det ett nytt häfte med stickat till herrar! Mönsterhäfte 1619 Mr från Sandnes Garn finns nu på svenska i butiken. Det innehåller snygga modeller som passar män i alla åldrar, stickade i härliga garner i ull eller alpacka. Häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
Du kan se alla modellerna i häftet på Sandnes webb.

 
 
Ny bok: Leafy Brioche
Patentstickningens drottning, Nancy Marchant, har gett ut en ny bok med fantastiskt eleganta mönster i flerfärgspatent med det gemensamma temat bladmönster. Boken innehåller beskrivningar till 8 olika accessoarer som halskragar och sjalar, vackert fotograferade och med tydliga instruktioner i både text och diagram. Boken är på engelska och kostar 229 kr. Vihar även ett mindra antal lösa beskrivningar av Nancys vackra sjal Under Dutch Skies, även de på englska och de kostar 50 kr/st
 
 
 
Färgfrossa: Pebble Sock
Vi har fyllt på i lådan med Pebble Sock från Black Trillium Fibre Studio! Massor av härliga färger och nu har vi flera olika snygga "spräckelhärvor" igen! Pebble Sock är 100% merinoull som handfärgats i vackra nyanser. En härva är 347 m och 100 gr och kostar 249 kr. Garnet passar utmärkt till mjuka plagg som mössor, sjalar, halsdukar, vantar eller babykoftor.Varför inte en patentstickad haslduk ur boken Leafy Brioche i en spräcklig och enfärgad nyans av Pebble Sock...?
 
 
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!