Producentbyrån Nyhetsbrev 16 december 2020

Ännu ett år drar mot sitt slut. Ett märkligt, förvirrande, och bitvis ganska tufft år. Ett år då vi har fått ställa om och ställa in, söka krisstöd och hyressubventioner, anpassa och fixa, rapportera, stämma av, justera, rapportera igen, skjuta upp, anpassa lite mer, rapportera anpassningen. Nu är vi ju ganska vana vid administration av olika slag, men till och med vi börjar känna av alla avstämningar, delredovisningar, blanketter och formulär som det här året har resulterat i. Och om vi börjar känna av det kan vi bara föreställa oss den trötthet som många av er där ute känner.

Men nu är det i alla fall snart jul. Och även om det för många i år blir en annorlunda jul, där vi kanske inte har möjlighet att träffa släkt och vänner i den utsträckning vi hade hoppats på, så får vi försöka använda tiden till att vila och ladda upp batterierna. Gå promenader, läsa en bok, äta nötter eller bara slappa framför valfri dålig 80-talskomedi. Ta ledigt.

Vi är på kontoret ungefär en vecka till, sen nöjer vi oss för i år. Vi tror och hoppas på att 2021 blir ett bättre år för oss alla, på alla vis. Så återigen – ta hand om er själva och ta hand om varandra så ses vi på andra sidan året.

Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Efter en utmanande höst så avslutas i alla fall Spinns år med riktig julstämning! Utomhusföreställningen Vinter SpinnOut har under december spelats Angered, Heden, Torslanda och Högsbo, vilket har resulterat i många fina publikmöten. Föreställningen är en del av Göteborgs stads satsning Jul till Kvarteret som pågår vecka 49-51 i samarbete med Speldags. Och med ordentligt avstånd till publiken som består av äldre har Spinn, med eller utan regn, skapat lite vintermagi.

För ett par veckor sedan medverkade Spinn på den internationella digitala festivalen Inclusive Dance World Vision. Spinn medverkade med ett inspelat utdrag av Hannah Felicia i koreografi av Lára Stefánsdóttir. Festivalen samlade aktörer och grupper inom inkluderande dans från nästan 30 länder så som Ryssland, Italien, Belarus, Uzbekistan, Taiwan, Mexiko och Indonesien. Läs mer om festivalen här.

Spinns barnföreställning Miramos, som skapats av Torgunn Wold och Paolo Serantes, kommer att streamas för boende i Lerums Kommun idag den 16 december. Inspelningen sker i den magiska vindsvåningen kallad Upper i Tollered.

Avslutningsvis låter vi Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg reflektera över året som gått: ”Att planera verksamheten under en pandemi har visat sig att vara en utmaning, men vi fortsätter att hitta nya sätt, anpassa och tänka kreativt. Spinn fyllde 10 år under 2020 och i dagarna släpps en kort film med tillbakablickar till 10 föreställningar. Tack ni som har bidragit hittills genom att arrangera, samtala, delta och vara vår publik! Nya idéer puttrar redan och vi ser fram emot de kommande 10 åren!” – Veera Suvalo Grimberg
 
Bild från Vinter SpinnOut. Foto: Tone Helly-Hansen
 
 
Karin M. Nilsson
Franz Schuberts födelsedag brukar firas live men nu planerar Karin för "Schubertmini", ett digitalt firande av hans 224:e födelsedag söndag den 31 januari 2021. Evenemanget streamas via SchubertAppens Facebook-sida som ni hittar här. Planer läggs nu även för att bygga upp Göteborgs Liederkollektiv och kammarpodden tillsammans med Ingela Tägil, sopran och musikvetare. Det känns även kul att meddela att sopranerna Helena Ek och Nina Ewald samt alten Katarina Solén-Hiller kommer medverka i program som arrangeras under våren 2021. 
 
Foto: Cornelia Schmidt
 

PROJEKT
Step
För ett par veckor sedan satt vi ner med våra kuratorer – som ni kan läsa mer om här – och gick igenom det första urvalet av föreställningar inför Step 2022. Sammanlagt har kuratorerna tillsammans med oss på Producentbyrån valt ut 18 stycken föreställningar som spänner över samtida dans, cirkus och installationer med inslag av både Virtual Reality och projektioner samt föreställningar som kan spelas både på vanliga scener och utomhus. Vi kommer nu att ta vidare urvalet för att säkra upp regional subvention och kommer i mars 2021 presentera ett något nedbantat urval för alla de regionala arrangörer som vill vara en del av Step 2022!

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse


Dansakademin
Den 1 december började dansaren och producenten Luisa Denward sin nya tjänst som projektledare för Dansakademin! På Dansakademins Facebooksida skriver de bl.a. Hon kommer senast från turné med en barn- och familjeföreställning. Luisa brinner för utövarna och den konstnärliga processen och ser fram emot att kunna bidra till att unga i ännu större grad får möta danskonsten.” Vi på Producentbyrån tycker att det känns som ett klockrent val och ser fram emot att jobba tillsammans med Luisa framåt!

www.facebook.com
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Språng och scenkonstkollektivet mold vad gäller administration samt med Malmöbaserade Jan Unestam som var en av grundarna av Cirkus Cirkör. Vi arbetar även vidare med det nationella turnéprojektet På Turné.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se