Nieuwsbrief Oldtimer Club Leusden
Beste ,
 
Door John Holtvluwer.
 
Op zaterdagochtend 5 maart waren we van de Oldtimer Club Leusden uitgenodigd voor de eerste Wheels and Coffee van dit jaar bij Hans de Meeuw in Achterveld.  De rit erheen was al prachtig. Het gras in de weilanden en bomen kleurden wit door bevriezing.  Het was droog  !!! 
De voorgaande dagen was er flink wat regen gevallen en de vrijdag ervoor natte sneeuw.  De pekelwagens storten toen hun witte goedje op de weg. Dit zal voor enkele leden de reden zijn geweest waarom ze hun oldtimer in de warme garage lieten staan.  Maar niet voor allemaal,  er verscheen een bonte verzameling aan oldtimers in vrolijke kleuren.  
 
Hans heeft een mooie collectie Peugeot automobielen.  Maar ook alle snuisterijen erom heen maken het tot een mooi geheel.  En natuurlijk het warme ontvangst door Hans.   De koffie stond klaar met een heerlijke appelkruimeltaart erbij.  Nou, dat gaat er wel in natuurlijk.  
Toen iedereen binnen was heette Hans ons hartelijk welkom en vertelde hij hoe zijn liefde voor Peugeot begonnen was.  Hij kreeg het met de paplepel ingegoten.  Voor de zaak in Amersfoort waren zij de eerste in die stad die de Peugeots inzette voor hun bedrijf.   
In de collectie van Hans ontbreken nog eigenlijk 4 modellen, dan is het compleet vanaf de jaren 50 zoals Hans dat wil.   
De man met de eeuwige schipperspet had een stapel klassieker tijdschriften meegenomen die de leden mee konden nemen als ze dat wilden.  
 
Buiten werd de groepsfoto geschoten.   Een opkomst van ruim 30 man !!!   Zo te merken hebben we dit seizoen er weer zin in.  
Hier en daar ging nog even een motorkap open om de krachtcentrale onder de kap te bewonderen.  Aan het begin van de middag vertrokken de leden weer.  Het geluid van een hoogtoerige tweetakt tot zescilinder galmde over het industrieterreintje van Achterveld.   
 
Het oldtimer seizoen is geopend.  Laten we weer gaan genieten van onze voitures met de gezelligheid van de club voorop !!
 
John Holtvluwer  
 
Klik hier voor de foto's
 
Met "oldtimer" groeten,

Oldtimer Club Leusden
Anja Ikking
Bart Birkhoff
Hans Zuidema