Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 330 | juni 2019
 
 
BUYING TIME - De Belofte 14

8 juni t/m 7 juli

Vanaf zaterdag 8 juni is nieuw werk te zien van 13 kunstenaars die vorig jaar afstudeerden aan een van de Nederlandse kunstacademies en het traject De Belofte 14 volgden bij Kunstliefde.


In BUYING TIME refereren ze aan de recente situatie waarin Kunstliefde te maken heeft met een enorme huurverhoging voor het pand aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1938 zit. Daarmee staat de voortgang van Kunstliefde op het spel.

Kunstliefde (opgericht in 1807) is een van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen en biedt in het pand aan de Nobelstraat een podium voor kunstenaars uit het hele land, met extra focus op Utrechtse kunstenaars en jong talent.

In BUYING TIME wil deze nieuwe lichting kunstenaars hun betrokkenheid tonen bij Kunstliefde. 

Deelnemend kunstenaars Belofte 14; Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit
 
Buying Time staat niet enkel voor tijd voor Kunstliefde om verder te kunnen gaan, maar ook voor tijd voor de kunstenaars zelf; tijd om na de academie zich verder te ontwikkelen, tijd om tijd te vinden voor je werk, voor je atelier. Hoe doe je dat? Tijdens het traject is er tijd om daarover met elkaar te sparren en ervaringen uit te wisselen. 
Kunstliefde wil daarmee het gat vullen na de academie en een springplank bieden voor startende kunstenaars. 
 
De Belofte start enkele maanden na de academie en sluit af met een tentoonstelling. 
Begeleiding van deze 14e editie; Brigitte Heslenfeld, Dina Ziad, Goof Kloosterman, Kim van Erven, Nienke Jorissen, Lou Vos (eindcoördinatie).
 
Feestelijke opening: Zaterdag 8 juni om 20.00 uur 
 

             
 
         
 
                 
 
     
 
       
 
   
 
 
vlnr; Peter Menninga, Krijn Kroes, Sandra Heemskerk, Bart Schalekamp, Naomie Mitsuko Makkelie,
Ruben Planting, Emma van Doorn, Joost Termeer, Joran van Soest, Chaim Dijkstra, Romar de Bonte, 
Leon Stoffelen en Wisse Ankersmit
 
Podiumavond Belofte 14                       artisttalks / behind the work 

 
 
 
Donderdagavond 27 juni

 
Benieuwd naar de inspiraties, concepten, ervaringen en plannen van deze nieuwe lichting kunstenaars?
Deze avond vertellen kunstenaars van de Belofte 14 over hun werk. Vragen zijn uiteraard welkom!
 

 
Aanvang 20.00 uur / inloop v.a.19.30
Ingang via de Lange Jufferstraat 2

 
Verwacht: Zomercollectie '19 - Zomer ledententoonstelling

 
13 juli t/m 1 september
 
 
 
Gedurende de zomermaanden
laat Kunstliefde nieuwe of recente werken zien van de kunstenaarsleden.
 
Zomercollectie '19 biedt een uitstekende gelegenheid om het diverse aanbod te bekijken en wellicht een mooi kunstwerk te kopen. Van schilderijen tot beelden, fotografie tot grafiek, video tot installatie, groot en klein formaat en alles daar tussen in.
 
Kunstliefde heeft een ruim aanbod van hedendaagse kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstliefde ontvangt graag nieuwe leden! 
 
Gerrit Rietveld, Piet Mondriaan, Dick Bruna;
ze waren lid van Kunstliefde. Maar ook vele prominente kunstlievende leden waren lid.
 
Ontmoet kunstenaars, kunstliefhebbers en collega's, bezoek tentoonstellingen, openingen en podiumavonden met interessante vertellers en presentaties, ontdek kunst van kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land. Koop kunst met korting, blijf op de hoogte.
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. En daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.
 
Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen - maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor Kunstliefde deze campagnebeelden

 

 
Vervolg Rechtzaak situatie Boellaardfonds
Naar aanleiding van de situatie en uitgaande persberichten hebben wij veel steunende reacties mogen ontvangen. Daar zijn we erg blij mee. Op dit moment onderzoeken we hoe verder. We houden u uiteraard op de hoogte. Vooralsnog laten wij onze programmering met mooie tentoonstellingen en o.a.. het project De Belofte 14, gewoon doorgaan.
Want wij zijn er immers om kunst en kunstenaars in Utrecht een podium te bieden, en dat doen wij graag en bij voorkeur in ons mooie pand aan de Nobelstraat 12A.
 
U bent dus van harte welkom onze tentoonstellingen, openingen en podiumavonden te bezoeken komende tijd! Wij hopen en vertrouwen nog steeds op een goede afloop.

 
Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen.
Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Kunstliefde is een springplank voor jong talent en biedt een podium aan zowel recent afgestudeerde als gevestigde kunstenaars.
Tegenwoordig zijn er meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent, en is er het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
 
Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Als lid of belangstellende van Kunstliefde ontvangt u maandelijks onze nieuwsbrief of uitnodigingen met informatie over onze exposities en activiteiten. Met het oog op de privacywet willen we u erop attenderen dat wij zorgen dat de verwerking van persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken. U kunt zich ten alle tijde uitschrijven via de link onderaan deze nieuwsbrief.