Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 279 |april 2015
 
 
18 april t/m 17 mei

NIEUWE LIEFDE 14 
 

Opening: zaterdag 18 april 16.00 uur door
Elaine Vis, onafhankelijk voorzitter toelatingscommissie
 
10 Nieuwe kunstenaarsleden presenteren recente werken.
 
Cis Bakker, Carla Dekker, Rene Eicke, Ebere Groenouwe, Elisabeth Kaldeway, Han Kerkhoven, Bas Lobik, Sonja de Ridder, Jolanda Schouten en Jurriaan de Vries.
 
Bij de tentoonstelling wordt een korte film vertoond over de verschillende manieren waarop een werk tot stand komt in de ateliers van de kunstenaars.
 
 
 
 
 
DE BELOFTE 10 stelt zich voor
Dinsdag 7 april 20.00 uur
9 jonge kunstenaars vertellen over hun werk en de Belofte
 
In september 2014 ging de nieuwe lichting van de Belofte 10 van start. Negen recent afgestudeerde kunstenaars van de HKU, Artez, en de Rietveld begonnen aan het project De Belofte. Op 23 mei opent hun expositie MEDIO PROSPER in Kunstliefde en de voorbereidingen zijn volop in gang. Hierover, over hun werkproces, over hun plannen, hun strubbelingen en ambities vertellen ze op dinsdagavond. Na afloop is er een borrel en de gelegenheid om in gesprek te gaan met de kunstenaars.

CROWDFUNDINGACTIE SUCCESVOL!
In het kader van het project de Belofte zijn de kunstenaars een crowdfundingactie gestart voor de realisatie van hun werk en een bijzondere catalogus die ontworpen wordt door het jonge ontwerpbureau Studio Airport.
inmiddels is de 100% bereikt! Maar nog steeds kunnen er donaties gedaan worden zodat ze hun tentoonstelling nog beter kunnen realiseren
> kijk daarvoor op voordekunst  
En ontvang een leuke tegenprestatie.
 
 
Let op: Ingang via de Lange Jufferstraat
 
 
 
 
 
Deelnemend kunstenaars; Nienke Jorissen, Marloes Elbertse, Danilo Fernandes, Dennis ter Wal, Mariska Kerpel, Sonia Laan, Goof Kloosterman, Thera Clazing en Sander van Noort.
 
 
 
Nog te zien t/m 12 april
'In Beweging'
 
De tentoonstelling 'In beweging' is de eerste ledententoonstelling van dit jaar en laat kunstwerken zien die geïnspireerd zijn op het thema beweging. Met werk van o.a. Walter Simon, Luuk Huiskes, Erik Rijssemus, Jan Paul Hulsenbek, Digna Weiss,Tineke Brouwer, Truus van den Heuvel, Buba Cvoric, Toes Dalmulder, Adriaan Manten, Etta Boerkoel, Oeda van den Born, Herma Steur, Jef Roeselers, Hans Dillesse, Vera Pouw en anderen.
  
 
 
1 mei t/m 31 mei 
UtrechtDownUnder ONDER CONTROLE
 
Vanaf 1 mei is het zover, de gevangenisdeuren gaan open voor het publiek met Onder Controle. Een avontuurlijke kunstroute in een spectaculair rijksmonument met een thema dat ons allemaal aangaat. Kunstliefde organiseert deze tweede editie in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein met werk van 41 geselecteerde Utrechtse kunstenaars.
 
Open wo t/m zondag van 13.00 tot 18.00 uur.
 
 
 
Wordt lid van Kunstliefde! of geef iemand een lidmaatschap cadeau!
Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 

 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur