Innehåll
 
- Bättre sömn
- Grattis arken
- Bättre hållning
- Linssallad

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Lydig hund eller lycklig hund
 
 
Undvik denna teknik när du arbetar i trädgården.
 
 
 
Citat 
 
 
The secret of getting ahead is getting started.

Mark Twain
Bättre sömn utan spelmissbruk
 
 
Jag har under en tid haft ett spelmissbruk. Dessbättre har det inte handlat om att jag spelat bort pengar, hem eller relationer. Däremot har jag slösat bort en hel del tid på en app som har stressat mig. Appen heter Ruzzle och under två minuter gäller det att hitta så många ord som möjligt av slumpvis utvalda bokstäver. Under en dag fick jag många doser av microstress då jag dels tävlade mot någon och dessutom såg varje spelomgång som en chans att sätta nytt personligt rekord.
 
För ett par veckor sedan kände jag att jag kommer aldrig att bli nöjd, når jag ett nytt rekord är jag nöjd i ett par minuter sen vill slå även det. Därför raderade jag appen från min mobiltelefon och märkte att jag sov i snitt en timma längre varje natt. Jag är morgonpigg men det känns betydligt bättre att vakna 6.00 istället för 5.00.
 
Har du något som du känner tar mer energi än det ger? Om så är fallet vad kan du göra? 
 
Grattis Arken Hotel & Art Garden Spa
 
I förra veckan fick Arken pris som årets Spakonferensanläggning. Motiveringen från Spa Awards löd "Uppskattad mötesplats toppar med nytt konferenskoncept där hälsa och välbefinnande står i centrum"!
 
Arken hyrde in mig som konsult förra året för att skapa hälsosammare och bättre konferensmöjligheter. Efter möten och tester kom vi fram till ett koncept där integrerad rörelse, kost och återhämtning bidrar till mer energi och bättre fokus. I höstas stod Active Health Concept klart och jag känner mig stolt att detta tillsammans med fantastisk personal och en underbar anläggning gav Arken priset som årets konferensanläggning.
Läs gärna mer på Arkens hemsida
 
 
 
Aktivera rotatcuffen för en bra hållning
 
 
Här får du en enkel övning för en bättre hållning. Du använder ett tillbehör som alla har hemma. Klicka på bilden för att köra igång videon.

Linssallad
 
 
Linser är nyttig och mycket prisvärd mat. För att få dem att smaka lite mer och ge något att knapra på är det bara att addera lite annat gott och nyttigt. Denna sallad blev mycket god.
 
2 portioner
 
2 dl okokta röda linser (läs på förpackning hur du ska koka dem)
 
När du har kokt linserna blandar du i
 
10 svarta oliver som du skivat
10-15 nötter 
2 dl spenat
 
avsluta med att ringla över flytande honung och njut av en god sallad.
 
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se