Wandelnieuwtjes oktober 2020                                 Volg ons ook via  
 
Wandelinspiratie een herfst lang
De herfst is toch iets speciaals. De blaadjes aan de bomen verkleuren, je kan kastanjes rapen, talrijke paddenstoelen duiken op en na een fikse regenbui ruikt het overheerlijk.
 
Wist je trouwens dat je sinds kort opnieuw kan deelnemen aan georganiseerde wandeltochten? Het is een voorzichtige heropstart van de wandelorganisaties. De clubs die zich engageren dienen zich immers strikt te houden aan de geldende coronamaatregelen.  
 
Een overzicht van de officieel georganiseerde wandeltochten voor de komende weken vind je hier.
 
Tussendoor kan je nog steeds deelnemen aan de talrijk opgezette spontane wandelinitiatieven her en der in Vlaanderen.
 
De Roze Mars
 
Op dit ogenblik vechten bijna 100.000 vrouwen in België tegen borstkanker. En dit laat Wandelsport Vlaanderen vzw niet onberoerd. Daarom steunen we De Roze Mars-campagne van Pink Ribbon Belgium.
 
Dagelijks roepen we op om te wandelen. Bewegen/wandelen is ook in de strijd tegen borstkanker van essentieel belang. Want een op de drie kankers kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl. 
Tijdens De Roze Mars campagne draait alles rond wandelen. Vandaar onze oproep om met ons allen zoveel mogelijk rond de wereld te wandelen. Steun samen met Olivia Borlée de strijd tegen borstkanker en registreer je vandaag nog individueel, als team of als bedrijf op www.derozemars.be . Laat van 1 oktober tem 31 oktober al je stappen meetellen en lever een kleine bijdrage, voor een groot doel! 
 
Dag van de Trage Weg - Coronaproof editie
Alles is anders dit jaar: de reizen die we (niet) maakten, verjaardagen en feesten, evenementen in een ander jasje. Maar er zijn nog zekerheden: wandelen is gezond en de Dag van de Trage Weg brengt mensen samen op en langs trage wegen in Vlaanderen, Brusssel én Wallonië. Op 17 en 18 oktober, organiseren tientallen gemeentebesturen, werkgroepen en verenigingen een wandeling of andere activiteit in hun buurt. Met de nodige aandacht voor de coronamaatregelen. Bekijk hier het aanbod. 
 
De Wandelblog Facebook Community
Hoe je het draait of keert sociale media is hot. Mensen delen nu eenmaal graag hun (wandel)ervaringen, ze komen graag in contact met andere vrienden, collega's of familie.
 
Daarom creëerde Wandelsport Vlaanderen vzw , een eigen FB-community: een plekje op haar sociale media waar mensen/leden zich kunnen uitdrukken en hun belevingen met anderen delen.
 
De Wandelblog.com-community moet mensen wereldwijd dichter bij elkaar brengen, de mogelijkheid bieden om uiteenlopende ervaringen, ideeën en informatie over wandelen met elkaar te delen.  Via de Wandelblog.com-community willen we dat mensen openlijk kunnen praten over de wandelonderwerpen die ze belangrijk vinden en anderen aanzetten om eveneens de wandelschoenen aan te binden. 

In korte tijd groeide onze FB-community uit naar meer dan 4.000 leden. Nog dagelijks voegen nieuwe leden zich toe.  Ben je nog geen lid?  Het kan hier
 
Word Wandelexpert!
Ben jij ook een fervent wandelaar en geboeid door deze mooie sport? Wil jij graag een expert worden in de wandelsport? Of heb je interesse om in de toekomst een wandelgroep te begeleiden of wandelinitiaties te geven? Dan is de cursus Initiator Wandelen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool zeker iets voor jou!
 
In 2021 staan er 3 opleidingen gepland, in Gent en Herentals. De opleiding omvat 62 lesuren en bestaat telkens uit 4 modules. Tijdens deze opleidingen leer je groepen begeleiden, veilig en gezond sporten, EHBO, werken met kaart en kompas, maar ook met de wandel-gps, ...
 
Een flinke portie bagage waar je direct in de praktijk mee aan de slag kan! Heb je interesse? Meer info over de inhoud van de cursus vind je hier. Inschrijven voor de opleiding zelf kan vanaf 22 oktober as. via www.sport.vlaanderen/vts    
 
Op stap in eigen land met Deuter!
  Nu we dichter bij huis blijven, in eigen omgeving aan de wandel, helpt Deuter jou met de juiste wandeluitrusting. Zo is de Speed Lite 16 de ideale metgezel voor jouw volgende wandeling. Deze biedt genoeg opbergruimte voor je kleding, een flesje water, lusjes voor een bril, de mogelijkheid voor een drinksysteem én attributen zoals wandelstokken. Met lekker veel draagcomfort en goede ventilatie kan deze all-rounder perfect mee de bossen, duinen en natuur in!