Beste ,

Het is bijna twee maanden geleden dat onze hoofdstad getroffen werd door terroristische aanslagen. Ons land zal nooit meer hetzelfde zijn, maar we moeten ook durven buitenkomen als het regent. Meer dan ooit komen mensen samen, over generaties en afkomst heen. Dat is wat ons sterk maakt.  

In Brugge merken we nog de gevolgen van 22 maart, de talrijke toeristen zakken iets minder af naar ons Venetië van het Noorden. Met de campagne #visitbruges willen we laten zien dat onze stad leeft en mensen aanmoedigen om de sfeer hier te komen opsnuiven.

De Bruggelingen geven alvast het goede voorbeeld, onder andere door de massale opkomst bij de Heilige Bloedprocessie. Het voorbije weekend kwamen nog zo'n 35.000 Club Brugge supporters buiten om te feesten. Velen vieren deze periode ook samen met familie en vrienden op een communiefeest. Ook bij ons thuis is het feest voor de communie van mijn dochter Merel. We mogen  niet vergeten om te genieten. Zo tonen we dat wij niet opgeven, wat er ook gebeurt.


Bouw cruiseterminal in zicht 

Ik gaf een vergunning voor de bouw van een cruiseterminal aan de Rederskaai in Zeebrugge. De firma Artes Depret zal een multifunctioneel gebouw optrekken, de ABC-tower (Artes-Brugge-Cruise), met daarin kantoren, een cruiseterminal, een eventruimte en een bezoekersruimte.

Klik hier voor meer info


Kandidaat brandweerlieden moeten beter begeleid worden 

Sinds 2015 moet je eerst een federaal geschiktheidsattest behalen voor je kan starten met de brand-weeropleiding. Nu blijkt dat slechts 40% van de kandidaten slaagt voor deze proeven.  Een betere begeleiding tijdens de voorbereiding kan de slaagkansen verhogen.  Op mijn aandringen zal de minister een filmreeks ontwikkelen waarin het volledige traject van kandidaat tot brandweervrijwilliger overlopen wordt.

Klik hier voor meer info


De Varens breidt uit

BUSO De Varens aan de Nieuwe Sint-Annadreef op Sint-Andries zal binnenkort uitbreiden. Na gesprekken mocht ik de vergunning verlenen voor de bouw van een nieuw internaat voor MPI De Kaproenen voor 94 leerlingen en 11 opvoeders. De school wordt ook uitgebreid met een lasatelier.

Klik hier voor meer info


 

Wonen aan het water op Christus-Koning

Het was één van mijn verkiezings-beloftes om wonen langs het water in Christus-Koning meer mogelijk te maken. Er werd hiervoor een ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) goedgekeurd waarin de voorwaarden zijn vastgelegd waaraan nieuwbouw-projecten moeten voldoen.  

De eerste resultaten zijn binnenkort te zien. Langs de Scheepsdalelaan wordt een voormalige maalderijsite ingericht tot woongebied. Klik hier voor meer info
Op een terrein tussen de Kolenkaai en de Leopold II-laan worden 2 appartementsgebouwen opgetrokken. Klik hier voor meer info

Heel wat andere aanvragen zijn nog lopende. Ik ben blij dat ik wonen aan het water een boost kan geven.


Lente vol jeugdige actie 

Tijdens de voorbije Buitenspeeldag mochten we meer dan 1000 kinderen verwelkomen. Ook Roefelland was een groot succes. Op de Brugse speelpleinen belooft het een leuke zomer te worden, onder andere aan de Koude Keuken op Sint-Andries en de Vrijheidsstraat op Assebroek krijgt de speelruimte een nieuw jasje.

 


 

Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak