TVP Nieuwsbrief  
5e jaargang - Oktober 2017

In deze editie: 
  • Welkomstwoord
  • Jeugd Commissie
  • Mededelingen
  • TVP op Facebook
  • Bardienstindeling 2017
  • TVP Foto's
  • Ingezonden stukken
  • Technische Commissie
  • Lichtsleutel TVP
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Zon 10 Sept t/m Zon 8 Okt
Oranje event extern
 
Vrij 15 Sept t/m Vrij 26 Okt
Najaarscompetitie Vrijdag
 
Zat 16 Sept t/m Zat 27 Okt
Najaarscompetitie Zaterdag
 
Zon 17 Sept t/m Zon 28 Okt
Najaarscompetitie Zondag
 
   
Zaterdag 11 November
Vrijwilligersavond TVP
 
Zondag 26 November
Sluitingstoernooi  (Jeugd)

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welkomstwoord
Beste leden,
 
Vindt u het ook zo jammer dat de zomer alweer voorbij is of vindt u het juist prettig dat de maanden er aankomen met kaarsjes en warmte in huis? Ik vind beide leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat de warmte van de zon mij meer trekt dan de warmte van de verwarming of open haard.
 
Eerst moeten we nog de herfst door en dat doen we op TVP met de KNLTB herfstcompetitie. Minimaal 7 weken strijden onze teams, zowel uit als thuis, tegen andere verenigingen om de eerste plaats in hun competitiepoule te behalen. De eerste wedstrijden zijn reeds met wisselend succes gespeeld. Ik wens iedereen veel succes en plezier. De herfstcompetitie houdt wel in dat niet competitie-spelende-leden minder mogelijkheid hebben om vrij te tennissen op vrijdag, zaterdag en zondag. U kunt op de TVP-site via ‘afhangbord’ (linkerzijde op de pagina) kijken of er op het moment dat u wilt tennissen, een baan vrij is.
 
Onlangs zijn onze clubkampioenschappen geweest. Het was weer een mooie week ondanks dat het aantal inschrijvingen wat tegen viel. De hele week zijn er spannende, leuke en gezellige tennismiddagen en -avonden geweest met daarbij alle soorten van weertypen waarbij zwoele zomeravonden werden afgewisseld met stormachtige dagen. Desalniettemin zijn alle partijen doorgegaan zonder enig klagen van de spelers, ook als de regen met bakken naar beneden kwam. Vrijdag 8 september spande echter de kroon. Meer dan 40 mm regen viel er die dag en desondanks bleven de banen goed bespeelbaar. Dat is natuurlijk te danken aan onze onderhoudsploeg die bijna dagelijks met grote zorg onze banen onderhoudt! Geweldig mannen, bedankt namens alle leden!
Op 9 september was de finaledag van de clubkampioenschappen. Hoewel de weersvoorspelling voor de finaledag ook niet al te best was brak ’s middags gelukkig de zon toch door zodat het programma op een aangename manier kon worden afgewerkt. De mooie finalewedstrijden, een tennisclinic voor de jeugd en de barbecue maakten dit alles tot een geweldige dag.
Vanaf deze plek feliciteer ik alle clubkampioenen van 2017! In het bijzonder Jeffrey Meeusen, die voor de 3de keer op rij de heren enkel in de hoogste categorie heeft gewonnen en hierdoor de wisselbeker mag houden! Top gedaan, Jeffrey! Zou het je ook nog voor de 4de keer gaan lukken? Ik ben benieuwd volgend jaar.
Onze jeugdcommissie had na afloop van de clubkampioenschappen een tennisclinic voor de jeugd georganiseerd die onder leiding van Tennisschool Peter Schlee een groot succes werd. Vele (kleine) kinderen en ouders deden enthousiast mee. Het was een prachtig gezicht om de kinderen (en ouders) zo op de baan bezig te zien. Wellicht zijn we getuige geweest van onze toekomstige clubkampioenen van 20..?
Ook de barbecue was weer een doorslaand succes. Wederom werden spelers en publiek goed verwend door ons vertrouwde BBQ-team die zich weer eens in kekke schorten hadden uitgedost. Ook de aanstekelijke muziek van onze huis-DJ’s Rik en Maarten maakte het weer eens flink gezellig.
Al met al een geslaagd toernooi! Bedankt alle vrijwilligers voor jullie inzet, interesse en betrokkenheid!! En…..voor alle (jeugd)leden die dit jaar niet hebben meegedaan: Doe volgend jaar ook mee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
 
Bent u trouwens al op de hoogte dat er op TVP meer gebeurt dan tennissen? Vanaf oktober zal er elke 1ste maandag van de maand een klaverjasavond worden gehouden onder leiding van Rinus Keehnen en Ton van Rennes. Een superleuk initiatief dat al langer op de plank lag en nu gelukkig realiteit wordt. Iedereen die kan klaverjassen is welkom. Het maakt niet uit of je nu beginner of een geoefend speler bent, het gaat om de gezelligheid! De eerste klaverjasavond is maandag 2 oktober. De organisatie vindt het leuk als ook u meedoet! Opgeven voor het klaverjassen kan via r.keehnen@kpnmail.com
 
Dan wil ik u ook nog graag melden dat de jeugdledenwervingsactie zijn vruchten heeft afgeworpen. De actie ‘5 lessen voor € 30 zonder lid te zijn’ is goed aangeslagen. We hebben in een paar maanden tijd maar liefst 12 nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen en daarnaast ook nog ouders van deze kinderen. Naast de actie zijn er door mond-tot-mondreclame diverse volwassenen seniorlid geworden. Sinds de algemene ledenvergadering begin dit jaar betekent dit een aanwas van 33 nieuwe leden. In deze tijd een mooi resultaat voor onze vereniging. Hopelijk houden wij deze stijgende lijn aan, want zeg nu zelf, wie wil nou niet op TVP tennissen!

Groeten,

Annemarie Klaassen
Voorzitter
 
 
 

 

Jeugd Commissie
Wisseling van de wacht Jeugdcommissie
 
Er heeft een wisseling plaats gevonden in de jeugdcommissie. Lars Bot stopt per 1 september omdat hij het te druk heeft met school. Vanaf deze plaats bedanken we Lars nogmaals voor zijn inzet.
Wij zijn blij dat Isabelle Visser de plek van Lars kan invullen en de jeugdcommissie gewoon op volle kracht verder kan. De clubkampioenschappen was haar vuurdoop en dat ging Isabelle heel goed af. 
 
Van harte welkom Isabelle!
 
================================================================== 
Jeugclubkampioenschappen 2017
 
Ook dit jaar waren er weer veel enthousiaste jeugdleden die het leuk vonden om mee te doen aan de clubkampioenschappen. Er waren verschillende onderdelen waar zij zich voor konden inschrijven. Er werden spannende enkelpartijen door zowel meisjes als jongens gespeeld. Maar ook werd er door de kinderen hard gestreden in de verschillende mix-wedstrijden die op het programma stonden.
 
Op de finaledag werden twee spannende finales gespeeld. Milan Hensen moest het opnemen tegen Yannick le Cocq d’Armandville. De jongens speelden zo nu en dan behoorlijk lange rally’s waar uiteindelijk Yannick de overwinning in de wacht sleepte. Indy Ketting nam het in de meisjesfinale op tegen Faye van Domburg. Ook dat werd een mooie tenniswedstrijd die door Fay werd gewonnen. Naast de bekers voor de finalisten werd er nog een bijzondere prijs uitgereikt. Tim van IJzendoorn werd door de jeugdcommissie uitverkoren om de sportiviteits-/aanmoedigingsprijs in ontvangst te nemen. Dit omdat hij leuke partijen heeft gespeeld tegen jongens in een hogere leeftijdscategorie en daar goed zijn mannetje wist te staan. Verder heeft Tim enthousiast geholpen op de Parkdag en hij ook altijd bereid is om de jeugdcommissie te helpen.
Het was een geslaagd clubkampioenschap waarbij we weer veel enthousiaste en vrolijke tennissers aan de gang hebben gezien. Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijzen.
 
Speciaal voor de wat kleinere kinderen werden dit jaar weer drie oranje events georganiseerd. Tijdens de eerste twee events werden er spannende potten gespeeld en hebben we heel wat leuke rally’s gezien. Helaas kon het laatste event door al de regen niet doorgaan. Gelukkig was het weer op de finaledag weer goed en hebben we toch nog leuke jeugdpartijen kunnen zien! Wij willen graag alle jeugdleden bedanken die mee hebben gedaan aan de clubkampioenschappen. We hebben heel veel leuke en sportieve wedstrijden gezien. We hopen jullie snel weer op de tennisbaan te zien schitteren!
 
==================================================================
Jeugd Kennismakingslessen
 
 
Afgelopen voorjaar hebben een groot aantal kinderen gebruik gemaakt van kennismakingslessen die door Peter en Brian Schlee op TV Poortugaal werden verzorgd. Er hebben maar liefst 15 kinderen van deze aanbieding gebruik gemaakt. Het was vaak een heel vrolijke boel alle kinderen over de banen te zien rennen en vliegen. Met name op de vrijdag was het een drukke boel waar Peter op twee banen les gaf en waarbij Lars Bot assisteerde.
Het enthousiasme was groot, alle kinderen vonden het heel leuk om de oefeningen te doen en om kennis te maken met het tennis. Het merendeel van de kinderen hadden het liefst lid willen worden maar door het aanbreken van een nieuw schooljaar leek dit voor hen een te grote belasting. Wij zijn blij dat er een aantal kinderen toch zo de smaak te pakken hebben gekregen dat ze wel lid van de vereniging zijn geworden.
 
Brian gaat een nieuwe uitdaging aan en stopt als tennisleraar bij onze vereniging. Daarom willen wij hem hartelijk bedanken voor de leuke lessen die hij de afgelopen jaren met veel enthousiasme heeft gegeven. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan. Gelukkig is het geen definitief afscheid want hij zal zo nu en dan nog weleens een balletje komen slaan. Brian bedankt!
 
 
==================================================================
Najaarscompetitie Jeugd
 
 
Tenniskids oranje
De oranje tenniskids hebben op 10 september alweer het startschot van de najaarscompetitie gegeven. Het team bestaat uit 6 kinderen: Josefien, Thijs, Emma, Isa, Suze en Nicole! Veel plezier en succes bij de events!
Het volgende oranje-event dat thuis wordt gespeeld is op 24 september en zal uiteraard weer worden begeleid door leden van de jeugdcommissie. De events op 17 september, 1 oktober en 8 oktober worden uit gespeeld.
 
Jeugdteams
Op zondag 17 september start een nieuw team met de groene tenniskids: Franco, Martijn, Tim, Louise en Sophie. Verder gaat het gele mixteam met Milan, Yannick, Gauke, Cheyenne, Indy en Iris gewoon weer door. En tot slot gaat het gele meisjesteam met Imke, Isa, Emma, Faye en Joyce ook weer verder waarin Joyce de plaats van Roos inneemt. Ook jullie allemaal veel plezier en succes bij de competitie!
Het is gezellig druk want er speelt ook af en toe een senioren mix team op zondag thuis.
 
 
Als jullie vragen hebben, ga dan naar de begeleider van de competitiedag of mail of bel naar het vaste aanspreekpunt van je team. Het vaste aanspreekpunt van de oranje tenniskids is Marc Drenth en van het groene en gele team is Mark Waltmans.
Als je de spelregels wilt opzoeken, kun je op de website van Tenniskids kijken.
 
 
Sportieve groetjes,
De Jeugd Commissie

Mededelingen
                      
Kopij aanleveren
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 15 DECEMBER 2017 -
 
Gelieve uw kopij te sturen naar: redactie.tvp@gmail.com
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.
 
====================================================================
 
Sponsorpakketten TVP

Iedereen die begaan is met TVP, heeft wel eens een keer gedacht: ‘Misschien is dit wel iets voor sponsoring TVP’. Dit kan op je werk zijn, de winkel waar je vaak komt, in het restaurant waar je regelmatig eet of de buurman/familielid die een bedrijf heeft. Je kunt dit doorgeven aan de Sponsorcommissie, maar omdat je de persoon kent die wellicht sponsor zou kunnen worden, wil je er eigenlijk zelf op afstappen.
De Sponsorcommissie heeft hiervoor ter ondersteuning van jouw verhaal een sponsorpakket met informatie samengesteld. Dus, leden kijk om je heen waar mogelijkheden liggen voor sponsoring TVP en stap er op af!

Daarnaast staat de Sponsorcommissie natuurlijk altijd open voor nieuwe sponsor-ideeën/projecten van leden.

Wil jij het informatie-sponsorpakket ontvangen of heb je een idee dat je wilt bespreken met de SC, neem dan contact op met Ton van Rennes (rennes@zonnet.nl) of Henk de Jong (hidejong76@gmail.com).
 
 
Bij voorbaat hartelijk dank!
Namens de sponsorcommissie van T.V.P.
 
=====================================================================
 
SponsorKliks
 
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor TV Poortugaal.
 
=====================================================================
 
Vrienden van TVP
 
Hoera, de crisis is voorbij!!
 
Steeds vaker merk en lees je dat de crisis voorbij is. De economie trekt aan en het consumentenvertrouwen stijgt. Ook de consumentenuitgaven stijgen licht. Oh wat fijn, want laat dit nu het juiste moment zijn, om voorzichtigheidshalve uitgaven te doen, die je vriendenkring verbreden. Iedereen heeft via de social media al heel veel vrienden, maar echte vrienden van vlees en bloed, daar gaat het natuurlijk om. Vrienden maken kost natuurlijk heel veel rondjes en dus geld, maar TVP heeft een voordeliger optie.
Voor 50 euro per jaar, of bij groot enthousiasme is een hoger bedrag natuurlijk ook welkom, komt er een plaatje met je naam op het schitterende bord in de entreehal. Op dit bord zijn zowel de namen van sponsoren, als de namen van vrienden van TVP vermeld.
Wat doet TVP met je geld?? De ontvangen gelden worden altijd besteed aan het algemeen nut. In het verleden werden een computer, een printer, een tafeltennistafel, een AED-apparaat en nog vele andere nuttige zaken gekocht. Nooit worden de gelden ten gunste van de resultatenrekening geboekt.
Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje met je vragen naar Henk de Jong emailadres henkeninekedejong@gmail.com Wil je direct vrienden scoren? Maak dan uw bijdrage over op één van onderstaande bankrekeningen, onder vermelding van “ vrienden van TVP” en stuur dan a.u.b. een mailtje naar Henk, met de mededeling welke tekst je op het vriendenbord vermeld wilt hebben.
 
NL33RABO0329519034 of  NL83INGB0003739525 t.n.v. Tennisvereniging Poortugaal
 
Wij hopen dat je enthousiast bent geworden!
De Sponsorcommissie
 
=====================================================================
 
Sponsors & Adverteerders
Een club kan niet bestaan zonder gezellige en actieve leden, een goed en betrouwbaar bestuur en natuurlijk sponsors & adverteerders. Gelukkig hebben we ze bij TVP allemaal!
 
Sinds kort treft u op de TVP website een overzicht aan van de diverse sponsors en adverteerders die TVP kent. (zie kopje "Sponsors & Adverteerders" in de rechterkolom van de startpagina)
Neem eens een kijkje op deze site en klik eens wat rond om wat nader kennis te maken.
 

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Graag verzoeken wij al onze leden die over Facebook beschikken de Facebookpagina van TV Poortugaal te 'liken'.

Dit houdt in:
- Log in op Facebook en zoek naar Tennisvereniging Poortugaal
- Je komt dan op de Facebookpagina van TVP
- Klik hierna op 'Vind ik leuk'
 
 
                        
 
In het vervolg word je dan op de hoogte gehouden van wat er is gebeurd, gaande is of gaat gebeuren binnen (en buiten) onze vereniging.
 
Alvast bedankt!
 

             

Bardienstindeling 2017
Beste leden van TVP,
 
Met de komst van de nieuwe digitale nieuwsbrief is een aantal dingen gewijzigd. Zo ook de manier waarop de bardienstindeling kenbaar wordt gemaakt aan de leden.
Voorheen kreeg u de bardienstindeling geprint in de papieren ACE thuisgestuurd. Vanaf nu kunt u de bardienstindeling vinden op de website van TVP. Tevens krijgt u vooraf een bericht per email dat de nieuwe bardienstindeling online staat.
 
De bardienstindeling van 2017 kunt u hier vinden.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten in het voorjaar en de zomer van TVP op de site (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u aan de linkerkant op 'Foto's' klikken, omdat er zoveel foto's zijn gemaakt zijn er diverse mappen gemaakt.
 
 
Veel kijk plezier!!

Ingezonden Stukken         
TVP Men’s Day
 
Zaterdag 26 augustus hadden de weergoden weer hun uiterste best gedaan om te zorgen dat de TVP mannen een fantastisch zonnetje hadden op hun jaarlijkse Men’s Day.  Het was een uitgebreide en gezellige groep mannen waarbij jong en oud bij aanwezig waren: vanaf 17 tot en met 77 jaar.
Geholpen door een strak verzorgd ontbijt van de voltallige recreatiecommissie konden om tien uur de soms wat stramme ledematen worden losgemaakt. Hoewel het niet om de prijzen ging en het plezier op nummer 1 moest staan dromde toch iedere speelronde een grote groep mannen rond de indeling voor de volgende wedstrijd. Het was niet belangrijk maar er werd wel hard gerekend hoe ze hun vrienden en clubgenoten vóór konden blijven in de einduitslag.
Dit leidde rond drie uur tot een heleboel vermoeide en bezwete mannen, waarbij ondergetekende na het tellen van de punten dit jaar de gelukkige was. Uiteraard speelden vooral mijn partners (bedankt Wicher, Jan, Lex, Bob en Rinus) hierin een belangrijke rol.  Als jongst meespelend talent van deze Men’s day  mocht ook Stefan Roest een prijs in onvangst nemen. Verder werd Alexander Gerassymovsky uitgeroepen tot wekelijks best geklede talent en viel hem eveneens een prijs te beurt. Tenslotte werd Ab van Os in het zonnetje gezet voor de “comeback” van het jaar. Iedereen was zeer verheugd dat hij weer op de baan stond. Uiteraard werd er nog lang nagepraat onder genot van een biertje of wijntje.
 
Namens alle deelnemers bedankt voor de organisatie (Jacqueline, Antoinette, Eline, Annemarie en Ton) en de gezellige dag.
 
Mark Korsloot
 
===================================================================
Tennislessen Senioren
 

Technische Commissie         
 
Clubkampioenschappen 2017
 
Van vrijdag 1 tot en met zaterdag 9 september 2017 hebben de clubkampioenschappen 2017 plaats gevonden. Voor de meeste leden was de zomervakantie alweer afgelopen en was iedereen waarschijnlijk weer in zijn of haar dagelijkse routine gekomen. Het jaarlijkse clubkampioenschap van Tennisvereniging Poortugaal bracht voor velen nog even dat vakantiegevoel terug.
Dit jaar hadden we 65 inschrijvingen voor zowel de enkels als de dubbels, helaas iets minder dan de voorgaande clubkampioenschappen waar er 69 deelnemers waren.
 
In enkele opzichten was dit voor de TC-leden en de deelnemers een ander toernooi dan de voorgaande toernooien. Voor de inschrijvingen en wedstrijdplanning van de toernooien op TVP werd al jaren gebruik gemaakt van het één en het zelfde softwareprogramma (voor de leden zichtbaar via toernooiklapper.nl). Door de recente keuze van de KNLTB voor één vast softwareprogramma (zichtbaar via toernooi.nl), waren wij genoodzaakt in korte tijd naar deze nieuwe software over te stappen. Zoals bij de meeste software-overgangen hadden ook wij te maken met de onbekendheid van de nieuwe software en verschillende systeembugs. Dit leidde tot een dagelijkse stroom van mails aan alle deelnemers. Bij een wijziging in de planning werden niet alleen de spelers die het betrof geïnformeerd, maar ook alle overige deelnemers. Dit leidde uiteraard tot terechte vragen vanuit het deelnemersveld. Na toelichting van de leden van de TC hoe een en ander kon gebeuren luwde de storm aan reacties enigszins.
Een andere verandering tijdens dit kampioenschap was dat de betaalwijze van de inschrijfgelden via automatische incasso werd verzorgd.
 
Ondanks deze wijzigingen en de daarmee gepaard gaande hectiek kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi. Tijdens het toernooi was er weer veel gezelligheid en hebben we veel leuke en spannende partijen gezien. Mooie zonnige dagen werden afgewisseld met regenachtige dagen, waarbij wij superblij waren met hoe de banen zich tijdens de stortbuien hebben gehouden en hoe de spelers zich hierin schikten. Het motto was eigenlijk, ‘Zolang de banen het aankunnen, tennissen we gewoon door’.
 
Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Jeffrey Meeusen de hoogste categorie in het heren enkel gewonnen. Als aandenken aan deze geweldige prestatie mag Jeffrey de wisselbeker zelfs houden.
De winnaar in de categorie Super Clubkampioen was dit jaar wederom de onverslaanbare Dion Hoedemans.
 
 
 
De prijswinnaars van de Clubkampioenschappen 2017 zijn:
 
Super Clubkampioen                           Dion Hoedemans
HE 3-5                    1e prijs                   Jeffrey Meeusen
HE 7                       1e prijs                   Lars Bot
HD 3-5                    1e prijs                   Jan de Leeuw & Brian Schlee
                               2e prijs                   Maurits de Haan & Walther de Haan
HD 6                       1e prijs                   Ramon Heins & Jan de Leeuw
                               2e prijs                   Fred Baird & Caspar van Leeuwen
HD 7                       1e prijs                   Rik Klaassen & Rob Klaassen
HD 8-9                    1e prijs                   Thom van Dijk & Leo Wichard
                               2e prijs                   Bob Bode & Stefan Roest
HD 45+                   1e prijs                   Wicher Kiers & Arie van Klaveren
DD 7                       1e prijs                   Carlien Risseeuw & Rosemarie van Leeuwen-Van Daal
DD 8-9                    1e prijs                   Liselotte Straathof & Mieke Waltmans
GD 3-5                   1e prijs                   Reneé Verschoor & Brian Schlee
                               2e prijs                   Eline den Ouden & Oscar van Dijk
GD 6                       1e prijs                   Antoinette Eissens & Henk van IJzendoorn
GD 7                       1e prijs                   Sasja van der Knaap & Jan de Leeuw
GD 8-9                   1e prijs                   Miranda Overbeeke & Ante Bosnjak
                               2e prijs                   Liselotte Straathof & Sander Lutgens
GD 45+                   1e prijs                   Yvonne van Dijk & Arie van Klaveren
 
Nogmaals van harte gefeliciteerd namens de Technische Commissie!
 
===================================================================
Uitreiking Jan Leenheer Bokaal
 
Zoals elk jaar wordt tijdens de prijsuitreiking nog een bijzondere beker uitgereikt, de Jan Leenheer Bokaal. Deze bokaal wordt uitgereikt aan een lid van TV Poortugaal die zich in het afgelopen jaar buitengewoon heeft ingezet voor de vereniging. De Jan Leenheer Bokaal 2017 is door Ron Meijer, de vorige bekerhouder, uitgereikt aan Kees Hoogenboom.
Kees is al weer enkele jaren verantwoordelijk voor de ledenadministratie en het regelen van de toegangsbeveiliging van het tennispark en het clubgebouw via de tennispasjes. Daarnaast is hij druk bezig met het opzetten van de KNLTB Club App op onze vereniging.  
Namens alle TVP leden willen wij Kees bij deze nogmaals bedanken voor al zijn inspanningen voor de vereniging!
 
 
===================================================================
Najaarscompetitie 2017
 
Inmiddels is de Najaarscompetitie 2017 al weer van start gegaan. Wij wensen de deelnemende teams veel tennisplezier en succes, waarbij hopelijk vele kampioenschappen zullen worden behaald! Houd er wel rekening mee dat tijdens de competitiedagen (vrijdagavond, zaterdag en zondag) geen of beperkte baanbeschikbaarheid is voor vrijspelen.
 
 
Met sportieve groeten,
 
De Technische Commissie
Oscar, Luuk, Paul & Vincent

Lichtsleutel TVP                  
Wil je ’s avonds tennissen bij TVP, dan zal je in bezit moeten zijn van een lichtsleutel. Heb je nog geen sleutel maar wil je er wel graag één hebben? Neem dan contact op met Annemarie Klaassen (010 5017836 / 06-24606087). Zij zorgt ervoor dat je z.s.m. in bezit bent van een lichtsleutel. De lichtsleutel kost € 5,-.

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester TVP
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester TVP