Hej,
 
I fredags den 31 maj 2019 var det nio år sedan jag öppnade dörren för den första kunden att kliva över tröskeln till Litet nystan. När butiken fyller år vill vi alltid fira det med er våra kära kunder, och vi bjuder därför in till en traditionsenlig kalasvecka som i år går av stapeln 3 juni till 8 juni. 

Kalasveckans Drop-in pass 
Vi ordnar drop-in aktiviteter där du kan prova på nya tekniker eller lära dig något nytt, och så blir det flera spännande nyheter och riktigt bra erbjudanden på utvalda garner!
 
Drop-in schemat ser du här nedan, för mer information om vilka erbjudanden och nyheter som är på gång under kalasveckan rekommenderar vi att du  håller utkik på vår Facebooksida och vårt Instagramkonto där vi löpande kommer att presentera veckans kalasnyheter, men vi börjar med några smakprov redan här nedan.
 
Drop-in pass är gratis och du behöver inte föranmäla dig, material finns på plats. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare.
 
 
Tisdag 4 juni  kl 13-14.30
Drop In: Patentstickning
Ivar Asplund visar prov på patentstickning och delar med sig av tips och inspiration om denna roliga stickteknik.
 
Onsdag 5 juni kl 15-16.30
Drop In: Socktips
Marianne Larsson visar sina bästa tips och trix när det gäller sockstickning, kanske en fiffig avmaskning, en snygg detalj eller en sliststark häl?
 
Fredag 7 juni kl 15-16.30 
Drop In: Lyfta maskor
Lotta Bengtson visar flerfärgsstickning med Lyfta maskor, du får chans att prova på något av alla de vackra mönster du kan sticka med denna spännande teknik.
 
Lördag 8 juni kl 13-14.30
Drop In: Sticka runt på olika sätt
Karin Larsson visar några olika sätt att sticka runt och du kan prova t ex Magic Loop, strumpstickor av olika slag, de nya CraSy Trio-stickorna eller riktigt kort-korta rundstickor. Kanske hittar du en ny favorit?
 
 
Vi ser fram emot att fortsätta dela garnglädjen med er allihop och välkomnar er till kalasveckan!
 
Vi påminner också om att butiken är stängd på Nationaldagen den 6 juni, men vi har öppet som vanligt resten av den veckan.
 
Lördag den 8 juni är det även WWKIPD - World Wide Knit In Public Day - eller världsstickardagen. Ett utmärkt tillfälle att samlas och sticka tillsammans bland folk, stickare som ännu-inte-stickare. 
 
 
Nyhet: Mohair Wool 2ply Lace från Cowgirlblues
I en studio i Kapstaden i Sydafrika handfärgar Cowgirlblues garner av merino och mohair. Vi har fått in ett parti av det tunna garnet Mohair 2ply Lace, som är ett tvåtrådigt handfärgat garn av 20% mohair och 80% merinoull. Det är hela 190 m per 25-gramsnystan och passar till såväl tunna sjalar som att sticka dubbelt eller tillsammans med ett annat garn. Jag har påbörjat tröjan Anker i en tråd Mohair Wool 2ply Lace och en tråd Silkhair från Lana Grossa, och det är en underbar garnkombination. 
 
Cowgirl Mohair Wool 2ply lace kostar 139 kr per nystan och vi har tagit in 27 nyanser.

 
 
 
KALAS-REA på garner från The Fibre Co
 
Passa på att fynda riktigt fina garner som nu utgår ur vårt sortiment. Vi rear ut alla våra garner från The Fibre Co med hela 30% rabatt, kalaserbjudandet gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra erbjudanden. 
 
Cumbria Worsted är en blandning av ull från rasen Brittisk Masham,  merinoull och mohair. Tack vare den bruna tonen i ullen från Masham-fåren har Cumbria en färgskala med djupa, mättade toner. Garnet passar till stickor 4-5 mm och har en masktäthet på ca 18-20 m/10 cm. En härva är 100 gr, 218 m och kostar normalt 199 kr, men nu är kalaspriset endast 139 kr. 
 
Knightsbridge består av babylama, merinoull och silke och otroligt mjukt. Knightsbridge är det perfekta garnet för riktigt fina presentprojekt, som halvvantar eller halskragar, men kan självklart också användas till större plagg som tröjor och koftor. Garnet passar till stickor nr 3.5-4 mm, med en masktäthet på ca 20-22 m/10 cm. En härva är 50 gr, 110 m och ordinarie pris är 145 kr, men kalaspriset är 100 kr.
 
Meadow är ett vackert garn av merinoull, babyllama, silke och lin. Det har fin glans men samtidigt lite rustik struktur tack vare linet. En härva är 100 g och 498 m, ordinarie pris är 275 kr men kalaspriet är endast 190 kr och passar till stickor 2.5-4 mm. En härva räcker till en sjal och 2-3 till en top eller tröja.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 29 och 30
dvs 15 juli-28 juli 2019