Hej,
  
Dags för ny kurs, denna gång för dig som vill utvecklas inom spetsstickning. Det finns även ett par platser kvar på kursen Tvåändssticka mönster med två färger, vill du gå någon av kurserna så skynda dig att anmäla dig!
 
Eftersom det börjar bli höst på allvar nu passar det bra att tipsa om några fina stickade mössor, se mer nedan!
 
Sticka lugnt :)
 
   
Härliga nyheter från Manos del Uruguay: Silk Blend Fino!
Det här kommer att bli ett riktigt favoritgarn för många! Silk Blend Fino är samma underbara blandning av merinoull och silke som den "vanliga" Silk Blend, men lite tunnare. Silk Blend Fino är 225 m på 50 gram och passar till stickor 3-5 mm. Garnet finns i flera vackra färger och passar utmärkt till sjalar, halskragar, muddar eller babyplagg. Vi erbjuder 20% introduktionsrabatt och säljer Silk Blend Fino för 79 kr/härva istället för ordinarie pris 99 kr. Gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med lördag den 13 oktober! Så passa på :)
 
 
 
AKTUELLA KURSER 
 
Ny kurs: Spetsstickning – tips och trix!
Torsdag 25 oktober kl 18.30-21.00
  
Det här är kusen för dig som provat på att sticka spetsmönster och vill lära dig mer. Du får prova på några olika uppläggningar, kantmaskor och avmaskningar. Syftet
med kursen är att förmedla några bra och användbara tekniker, att använda vid spetsstickning. Kursledare är Triinu Andreassen.
 
  
 
ENDAST 2 PLATSER KVAR! 

Tvåändssticka mönster med två färger
Torsdag 18 oktober kl 18.30-21.00
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. Kursledare är Ivar Asplund, som bloggar på Asplundknits.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
TV-stickning!
Förra veckan fick jag möjlighet att jobba lite extra som stickfröken i TV4:s Nyhetsmorgon. Jag höll en kort grundkurs för programledarna Tilde de Paula och Peter Jihde och delade med mig av några tips om vad man ska tänka på om man vill börja sticka. Med mig i studion hade jag förstås en massa garn och en hel del stickat, bland annat den fina vanten Karin Kurbits som är designad av Born to Knit och jag visade även en näverstickad sjal.
Såg du inte programmet kan du kika på klippen på TV4Play här och här!
 
Många hörde av sig efter programmet och ville sticka Kurbitsvantar och näverstickning. Så nu har vi laddat upp med mönster till både näversjal och Karin Kurbits, såväl vantar som mössa. Dessutom har vi fått in flera nya mönster från Born to Knit, kom in och bläddra i pärmen för att se alla fina mössor och vantar!
 
Mössa Katarina Katt                  Maja vante              Mössa Liv
 
Mera mössor!
I nr 41 av tidningen Året Runt som säljs ute i handeln nu, finns en beskrivning på en jättefin basker ur boken "Mönstersticka i färg". Vi har flera garnalternativ som passar till beskrivningen, det som är mest likt originalgarnet är BC garn Shetlandsull, men även Semilla Fino fungerar bra. Du behöver sex olika färger till baskern, och garnet kostar 59 kr/nystan.  Baskern stickas på stickor 2,5 mm.
 
 
 
Mohairtop med virkade detaljer
I helgen virkade jag klart detaljerna på min mohairtop i Schulanas Kid Seta och Kid Setair, så den fick följa med på utflykt till parken i höstsolen. Toppen är stickad med två trådar Kid Seta på stickor 6 mm och därefter virkar man på luftmaskkedjor i den tjockare, kabelstickade Kid Setair.
 
Jag bara älskar den mossgröna färgen! De andra nyanserna, burgundy, petrol och grafitgrå är också toppenfina. Det gick åt 4 nystan Kid Seta à 89 kr och 1 nystan Kid Setair à 179 kr till storlek M
 
 
 
 
 
REA på Chunky Chiq!
Vi säljer ut det vi har kvar i lager av Thomas Kvist Chunky Chiq - 50% rabatt gör att detta mysmjuka garn kostar 69 kr/härva om 100g istället för ordinarie pris 139 kr. Chunky Chiq är 70% babymerino och 30% babyalpaca och passar till stickor 5-7 mm. Kanske kan det bli en mjuk halsduk eller skön kofta?
 
 
 Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt