Nieuws en Inspiratie - April 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over een nieuw HR Café, over de universiteit van het leven en over een avond met Markant.
  • Inspiratie: over hoe ik omga met de dagelijkse file.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
5de HR Café op 22 juni 
 
Het volgende HR Café komt eraan. Stip 22 juni 2017 alvast aan in je agenda. Inschrijven kan via deze link naar Eventbrite.
 
 
 
Markant 
 
Met veel plezier ga ik op 1 juni de dames van Markant inspireren met mijn verhaal over de 3 batterijen en over hoe ik ervoor zorg dat die altijd opgeladen blijven. Ik reik hen een handige kapstok aan waarmee ze meteen zelf aan de slag kunnen. Ook nood aan zo een kapstok? Geef een seintje en we bekijken samen wat ik voor je kan doen.
 
 
 
Universiteit van het Leven 
 
De mannen achter de Universiteit van het Leven organiseren een congres waarvoor ik graag promotie maak. Als je inschrijft met de code ‘MVH’ krijg je 200 euro korting. Neem hier alvast een kijkje.

Onderaan het inschrijvingsformulier vind je de vraag of je lid bent van een netwerkorganisatie en zo ja, welk. Daar vul je ‘MVH’ in. Op die manier maak je aanspraak op de 200 euro korting.
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Hoe ik omga met de dagelijkse file?
 
 
 
 
File 
 
Tegenwoordig rijd ik een aantal keren per week richting Kempen of Antwerpse haven. En dat tijdens de spits. Natuurlijk (!) zit ik dan ook regelmatig in de file. Gelukkig heb ik geleerd hier rustig bij te blijven. En dat allemaal dankzij Stephen Covey en De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.
 
 
 
Cirkel van betrokkenheid 
 
We hebben in ons dagelijkse leven allemaal te maken met mensen of zaken waar we geen invloed op hebben. De file is daar een mooi voorbeeld van, maar ook het weer, of ‘de economie’, ‘de arbeidsmarkt’. Dingen en mensen waarmee we te maken hebben, maar waar we geen invloed op hebben, dat noemt Covey de ‘cirkel van betrokkenheid’.
 
 
 
Invloed 
 
Binnen die cirkel van betrokkenheid ligt nog een cirkel: jouw cirkel van invloed. Hier gaat het over de zaken waar je wél invloed op hebt. Je bent de baas over je eigen gedrag, over je gedachten. De kunst bestaat erin die cirkel van invloed groter te maken en dus je energie te richten op die dingen waar je wel invloed op hebt.
 
En dus richt ik mijn energie niet op de file, maar op de manier waarmee ik met die file omga.
 
Of nog: Ik richt mijn pijlen niet op de bestaande vraag in de markt naar (HR) diensten (die is nu eenmaal gegeven; daar heb ik geen invloed op), maar wel op de manier waarop ik op die vraag kan inspelen. Door het organiseren van een HR Café bijvoorbeeld ;-).   
 
 
 
Proberen? 
 
Gewoon doen en 30 dagen volhouden: je focussen op die dingen waarop je wél invloed hebt en zo jouw eigen cirkel van invloed vergroten. Laat me weten of het je lukt.
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be