Innehåll
 
- Vad väljer du
- Bok nummer 5 på G
- Sveriges bästa seminarie
- Handledsträning
- Purjostubbar
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
  
Clive pratar så kallad Torslandaengelska
    

 
Sätten för män att mäta sin styrka är oändliga
 
Citat 
 
 
"Apologizing doesn´t always mean that you are wrong and the other person is right. It just means that you value your relationship more than your ego"
 
 
 
Med, mot eller ingenting
 
Bilden ovan är från när jag åkte på den fantastiska havsisen som låg för några veckor sedan (självklart hade jag isdubbar och torra kläder vattentätt packade i en ryggsäck). Första dagen när jag åkte så var det vindstilla, solen sken och det var helt underbart. Andra dagen var det blåsigt och mulet. Dag 1 kunde jag när jag fick upp farten lätt åka 10 meter/skär. Dag 2 i motvinden så kom jag inte ens 5 meter/skär. Slutade jag kämpa så stannade farten nästan direkt och jag började accelerera baklänges med hjälp av vinden. Det var givetvis jobbigt, men när jag vände om och åkte i medvinden hade jag med lätthet skär på 20-25 meter och när jag testade att öka farten ännu mer och sedan tryckte till allt jag hade i ett skär så åkte jag 200 meter på det skäret. Om jag till dag 3 hade kunnat valt väder hade jag valt ännu lite starkare vind. Visst hade det varit jobbigare i motvinden men det hade det varit värt i den fantastiska medvinden.
 
På samma sätt kan det vara i livet ju hårdare du kämpar med någonting detso skönare kommer belöningen kännas när den kommer.

Bok nummer 5 är på gång
 
Jag skriver sedan några veckor på min femte bok. Den kommer att handla om funktionell stresshantering och boken skrivs tillsammans med en psykolog som jag under ett par år haft förmånen att samarbeta med. Titeln är än så länge inte officiell men boken kommer att enligt mig bli den bästa som har skrivits inom stress.
 
Sveriges bästa seminarie om stress
 
I dagarna har jag gett en helt ny föreläsning om stress för en av mina kunder. Upplägget bygger mycket på boken som jag nu skriver och mitt mål är att seminariet inom mindre än ett år ska vara Sveriges bästa (om det inte redan är det :-). Du som läsare av detta mail är välkommen att komma och lyssna om jag bara är kaxig eller om det faktiskt är Sveriges bästa seminarie. Det kostar inget att delta men motprestationen är att du fyller i en utvärdering om vad som var bra och vad som kan bli bättre, vilka delar och råd som gav dig mest och liknande.
 
Preliminär tid och plats för seminariet är lokal R2 i Gothia Towers 12/4 kl. 19.00 - 21.00, seminariet tar 90-100 minuter och sedan tar utvärderingen 10-15 min.
 
Först till kvarn gäller för de 80 platser som finns tillgängliga. Anmälan sker genom att skicka ett mail till mig (erbjudande@personbasta.se) med texten "Sveriges bästa" i subjectfältet och ditt namn och ev telefonnummer i själva meddelandet. Det är okej att ta med ytterligare en person, skriv i så fall med det i meddelandet.
 
 
Handledsträning (med mera)
 

  
Säkert har du någon gång tränat handlederna (samt underarmar, axlar mm) genom att snurra upp en vikt runt ett handtag eller liknande. För att ytterligare variera träningen så snurrar du upp både genom att vrida handlederna framåt och nästa gång bakåt. Du kan också köra med en hand vilket kräver en hel del koordination och fingerstyrka samt köra bakom ryggen. En enkel men effektiv övning som med lätthet kan köras framför TV:n.
 
  
Purjostubbar
 
 
Enkla och goda purjostubbar. Ta en tjock purjolök och skiva den i 6-8 mm skivor. Smörj en form och sätt in stubbarna i 225 grader (du behöver inte förvärma ugnen utan sätter igång den samtidigt som du sätter in stubbarna. Efter 5 min tar du ut stubbarna och lägger på en liten smörklick på varje stubbe. In ytterligare 5 min i ugnen och under tiden skivar du upp champinjoner i ca 5 mm tjocka skivor. När du tar stubbarna efter 5 min lägger du på champinjonerna tillsammans med lite salta jordnötter en ostskiva på toppen. In med allt i ytterligare 5 min och sedan är det klart att avnjutas. Sist jag åt detta åt jag tillsammans med quinoa det var en riktig höjdare.

Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se