AGENDA WEDSTRIJDEN  
 
Zaterdag 31 oktober
15.00 uur: 't Gooi - The Dukes 1

Zondag 1 november
14:30 uur: The Dukes 2 - USRS 1
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1; Dukes 1 - The Bassets 1: 144 - 0
Dukes 2; Dukes 2 - Utrechtse RC 1: 31 - 21
 
FINALE WK RUGBY 
ZATERDAG CLUBHUIS OPEN VOOR FINALE.
 
Komende zaterdag 31 oktober wordt de finale van de WK-Rugby gespeeld. Daarom is het clubhuis vanaf 15:00 uur open om deze wedstijd samen op groot scherm te bekijken. Natuurlijk met de nodige gezelligheid, hapjes en drankjes. 
 
DUKES LADIESNIGHT
 
WEDSTRIJDVERSLAG DUKES 1
door onze mascotte Jeroen
 
 
 
Op zaterdag 24 oktober mocht ik mascotte zijn bij de wedstrijd tegen de Bassets; het zou een bijzondere dag worden!
 
Eerst in de kleedkamer bij de boys, ik was wel een beetje zenuwachtig hoor, daarna samen het veld op voor de warming-up. Ik mocht met Stefan Vos mee, hij was echt super aardig, maar is wel erg groot van dichtbij zeg!
Voor de wedstrijd werden nog line-outs geoefend, dat ging nog best vaak mis! Ze hebben zeker geen training van Dave en Gerard gehad, want ik ving de bal gelijk de eerste keer al!
 
Toen gingen we samen het veld op voor de wedstrijd en mocht ik de wedstrijdbal dragen, superspannend! Het was een makkie voor de Dukes! De Bassets waren met te weinig man, dus er werd gestart met 12 Bassets tegen 13 Dukes; binnen 10 minuten stond het al 44-0 voor de Dukes…. Ik denk dat ze met 20 man onze snelle wingers nog niet tegen hadden kunnen houden! Ze deden wel hun best hoor, mochten zelfs een keer een penalty nemen, maar schoten helaas mis.
 
Uiteraard had ik niet alleen m’n Dukes wedstrijdkleren aan, maar ook m’n bitje meegenomen. Dus het was niet moeilijk om coach Andy te overtuigen dat dit het juiste moment was voor mijn eerste speelminuten in Dukes 1. 
Helaas vielen halverwege de 2e helft er nog wat Bassets uit en bleven er te weinig over dus moest de ref eerder affluiten, eindstand 144-0; doe ik de volgende keer wel mee, mijn tijd komt nog wel! 
 
Na de wedstrijd mocht er nog een Duke in z’n nakie over het veld; iedereen, ook de tegenstanders, klapten voor hem. En mama maar foto’s maken, maar die mogen niet in de Digidukes geloof ik…
Daarna gingen we gezellig met z’n allen het clubhuis in om de halve finale WK te kijken, ook dat was super spannend. Stefan en het team bedankt voor een hele leuke dag!
 
Groetjes van Jeroen
 
 
OPLEIDING START BINNENKORT
 
Zoals we allen weten zijn referees en linesmen bij de club hard nodig. We hebben toch nogs steeds een nijpend te kort en dit resulteert in onnodige NRB boetes die The Dukes veel geld kosten.
 
Nu is er door diverse clubs in Zuid-Nederland het initiatief genomen om regionaal opleidingen te gaan geven waaronder referee IRB 2 en linesman. De referee opleiding zal 1 weekend duren van 10:00 tot 16:00 uur. Lees meer op de website.
 
JEUGDNIEUWS 
INFORMATIE OVER DE JEUGDTRIP.
 
De jaarlijkse jeugdtrip vindt plaats in het weekend van vrijdag 29 april tot en met dinsdag 3 mei 2016: de "mei-vakantie". Al jaren - en ook dit jaar - gaan we met de jeugdspelers op rugbytrip naar het buitenland. Maar ook dit jaar houden we de details weer geheim.
 
We zijn dus druk bezig voor onze jeugd weer een mooie rugby trip te organiseren! Deze trip is bestemd voor de spelers die in een Turven, Benjamins, Mini's, Cubs, Junioren of Colts team van RC The Dukes spelen.
 
Meer informatie vind je vanaf dit weekend op onze website. Daar kan je jezelf opgeven door het inschrijfformulier uit te printen, in te vullen, te ondertekenen en in te leveren met de machtiging en een kopie van een geldig legitimatie bewijs.
 
Inleveren aan de bar in het clubhuis in het bakje “Jeugdtrip 2016“ of bij de organisatoren Joyce, Simone, Olga, Robin of Anton.
 
Voor alle belangrijke informatie en afspraken kijk op de website en geef je snel op want er kunnen maximaal 100 leden mee gaan.
 
NL U18 SPEELDE TEGEN WORTHING COLLEGE U18
Afgelopen maandag hebben de jongens van NL U18 aan de Limietlaan een wedstrijd gespeeld tegen Worthing College U18. 

Deze wedstrijd was voor Daan Swart, Seb Wice en Jim de Noorlander uit de selectie een thuiswedstrijd, op het veld van The Dukes werd gewonnen met 26-7.
 
JEUGDIG NIEUWS
Het wereldkampioemschap Rugby heeft ook voor onze club positieve publiciteit en een groot aantal aanmeldingen tot gevolg.
 
Op Omroep Brabant kregen we de gelegenheid - dankzij de Rugby Academie Zuid - onze mooie sport te promoten.
 
En ook dankzij 's-port van de gemeente konden we veel nieuwe leden bereiken.
 
DUKES BEANIE BIJ WK-FINALIST
 
 
Na de clinic in Rotterdam heeft een van de oud All Blacks-spelers een collecters item meegekregen. 
 
Een beanie in the Dukes-kleuren, gehaakt door Ika. 
Vele spelers van The Dukes zijn al voorzien van een Dukes Beanie.
Ook trotse eigenaar worden van een beanie? Voor 12 euro (waarbij 2 euro naar de jeugdpot gaat) krijg je een beanie.
Je kan kiezen voor de kleuren van The Dukes, de kleur van je pompoen, maar andere kleuren kan ook.
Stuur een mail naar  familie_hoos@tele2.nl met daarin je naam, kleur pompoen en team. 
 
FITTEST 55-PLUS 
Op 24 oktober jl. is in de sporthal Zuid de Fittest afgenomen.
 
Maar liefst 60 deelnemers deden mee en na afloop hebben zich 50 personen ingeschreven om de komende 12 weken gedurende 1 uur in de week te gaan bewegen.
 
Ook komende zaterdag is er nog een Fittest voor 55+. Al deze deelnemers worden daarna ingedeeld in drie categorieën die het sport- en bewegingsniveau aangeven.
In samenwerking met  BTC de Pettelaer, voetbalvereniging BLC, testleider Corne Bot en The Dukes zullen de activiteiten nader worden ingevuld voor de komende 12 weken.
 
klik hier voor het artikel in het Brabants Dagblad.
 
Week 44/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl