Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Oktober nieuws 2011
Beste ,
Muurschilderen in de speeltuin van Schöneveld
 
 
Van 26 tot en met 30 september hebben de kinderen van de OBS de Hogekamp en op woensdagmiddag de kinderen van de kinderclub met veel plezier gewerkt aan hun kunstwerk van 6,00 bij 1,25 meter in de speeltuin van Schöneveld. Dit hebben ze gedaan onder begeleiding van Katy Carolina Centeno Escott, een Nicaraguaanse kunstenares. Op 1 oktober, een zonnige zaterdag is de muurschildering tijdens het wijkfeest onthuld. De ingang van de speeltuin wordt vanaf nu opgevrolijkt met een hele kleurrijke schildering. Klik hier voor een impressie.
 
DOS wil Sité Woondiensten, de IJsselkring en de speeltuinvereniging bedanken voor de prettige en gezellige samenwerking!
 
Muurschilderen in de Zonneboom
DOS heeft deze week een tweede Nicaraguaanse kunstenaar uitgenodigd om een muurschildering te maken. Ditmaal met kinderen van de Vijverberg- en Julianaschool in de Zonneboom. De kinderen en Rafael de Jesús Téllez Lazo hebben met veel enhousiasme gewerkt aan twee muurschilderingen. Morgen op zaterdag 29 oktober worden deze om 15:15 onthuld tijdens een spetterend buurtfeest, georganiseerd door Sité Woondiensten en de gemeente Doetinchem voor alle bewoners van Oosseld. Naast een tal van andere activiteiten kunnen buurtbewoners ook zelf een Nicaraguaans schilderij maken en meedoen aan de Nicaragua quiz. DOS is ook aanwezig met een stand.
 
 
Voorstellen: Arie Koster, projectmanager waterproject in La Libertad
Arie Koster is de nieuwe projectmanager van het waterproject in La Libertad. Hij is 56 jaar, getrouwd, heeft 3 kinderen en is woonachtig in Ruurlo. In zijn vrije tijd houdt hij van fietsen, zingt graag, doet aan waterpolo en beheert hij 2 huizen in Tsjechie.
 
 
Hij vertelt over zijn ervaring tijdens het werkbezoek in La libertad:
 
"Ik ben zeer onder de indruk van ons werk in Nicaragua, vooral van de breedte van het project. Voor mijzelf zie ik het als een kans om een stuk ervaring over te brengen van 30 jaar praktijkervaring in Nederland. Van mijn bezoek, afgelopen september, heb ik ronduit genoten."
 
 
Arie Koster is als HTS’er Weg en Waterbouw gestart in de aannemerswereld in Den Haag. In 1985 is hij begonnen als coordinator werkgebied bij het waterschap IJsselland-Baakse Beek in Ruurlo en druk geweest met het onderhoud van waterlopen, gemalen en dijken, en het begeleiden van ruilverkavelingen. Bij de hoogwaters van 1993 en 1995 is hij actief geweest met het controleren van de dijken langs de IJssel, het leggen van een noodkade in Doesburg, en het stoppen van een overstroming vanuit de Veengoot bij Warnsveld. Vanaf 2000 is hij als projectleider verantwoordelijk geweest voor grote herinrichtingsprojecten, zoals het inrichten van de ecologische verbindingszone’s over de Groenlose Slinge en de Berkel. En nu is hij als adviseur en projectleider werkzaam in het gebiedsproces Baakse Beek-Veengoot en projectmanager van ons project in La Libertad.
Waterputten bij scholen in La Libertad
Doetinchemse kinderen hebben tijdens de activiteit Wandelen voor Water veel geld opgehaald voor het Waterproject in La Libertad. Hiermee zijn ondere andere 4 waterputten aangelegd bij schooltjes in de buitenwijken van La Libertad. In dit beeldverslag worden  monsters genomen om de waterkwaliteit te controlleren. Op onderstaande foto zijn de kinderen van het schooltje Rafaela Herrera afgebeeld, die trots gebruik maken van hun waterput.
 
"Dit is echt een hele mooie pomp", zingen de kinderen samen met hun onderwijzeres Janery Kauffman voor medewerkers van Vitens tijdens hun bezoek aan het schooltje.
 
 
Afscheid Lonneke Willemsen
De onthulling van de muurschildering in de Zonneboom is voor Lonneke Willemsen haar laatste activiteit voor DOS. Een mooie en feestelijke manier om een hele fijne werkperiode van bijna twee jaar af ronden. "Ik heb met veel plezier gewerkt voor DOS en ben ook trots op wat Doetinchem al heeft betekend voor onze zusterstad La Libertad. Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de fijne samenwerking en mijn opvolger Ingrid Veldscholte veel succes wensen!"
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010