Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 275 |december 2014
 
Nog t/m 21 december CASH & CARRY ! Kunst en design voor de feestdagen
Kunstliefde is weer omgetoverd tot een warenhuis vol kunst en design! Originele kunstwerken van kunstenaarsleden en toegepaste kunst van jonge en gerenommeerde Utrechtse ontwerpers voor kleine prijzen tot max. € 500,-. Kom nu naar Kunstliefde voor bijzondere kunstcadeaus en relatiegeschenken!
 
'Smaakmaker' Winnaar D'sign Magazine Award 2014
Categorie Kitchen Design
van ontwerpers Renée Boute en Lisanne van Zanten
De naam zegt het al... een bestek dat je smaak beïnvloedt. Zo zijn er een lepel en een vork ontwikkeld waarmee je zoete en zoute smaken optimaal kunt proeven. De kleur, materiaal en het formaat zijn gebaseerd op onderzoeksresultaten over beïnvloeding en manipulatie van smaak. Het bestek, is gemaakt van kwetsbaar porselein om iedere hap nog bewuster te nemen. Naast dit bestek is er nog een 'Limited edition' ontworpen waarbij gebruik is gemaakt van goud en platina. Goud stimuleert zoete smaken, platina versterkt juist de zoutere smaken. Het bestek is te koop voor € 80,- per set (1 setje zout en 1 setje zoet bestek). De limited edition (goud en platina) waarvan er maar 10 gemaakt zijn, kost € 230,-. 

 
 
 
 
Tassen en koffers van Sacha Wendt
Unieke en vrolijke 2D tassen in allerlei kleuren van wolvilt of leer; Schooltas, de Koffer, en nog meer leuke ontwerpen van Sacha, rond de 100 euro.
Fahrenheit kandelaar van Merel Bekking Vorig jaar al bij Kunstliefde een topper, wie 'm toen gemist heeft, nu in de herkansing voor dit leuke ontwerp gebaseerd op afvoerpijpen. Handgemaakt van beton met messing schroefdraad. Merel werd dit jaar genomineerd voor de K.F.Hein Ontwerp prijs. De kandelaar kost rond de 40 euro.
Tafelgoed van Amber Rep Amber ontwikkelde haar eigen techniek door met textiel te werken. Van damasten tafellakens en servetten ontwierp ze een porseleinen tafelgoed dat bestaat uit unieke vazen, karaffen, schalen en bekers. De detaillering van het damast is perfect te zien in het porselein, waardoor het een subtiele en zachte uitstraling krijgt. 
MagazineRek van Tim van de Weerd bestaat uit een stalen frame waar met de hand koordelastiek doorheen geregen is. Door het gewicht van een stapel magazines rekt het elastiek mee en bepaalt mede de vorm. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

  
 
Kunstenaars van Kunstliefde maakten speciaal voor deze editie van Cash & Carry 2014 kleine kunstwerkjes met de afmetingen 20 x 14. Ze zijn dus uniek en alleen nu te koop. Verder zijn er kunstwerken te koop onder de € 500,-. Werk van o.a. Eline Peek, Caroline Koenders, Digna Weiss, Gerard van Santen, Hans Dillesse, Hendrikje Verbeek, Lou Vos, Eva den Heijer, Jeroen Brugman, Oeda van den Born, Luuk Huiskes, Luuk Scholten, Tineke Brouwer, Inge van den Thillart, Buba Cvoric, Nena Secic Fiser en Annet van den Heuvel.
 
 
Tijdens Cash & Carry is ook de bijzondere mechanische 3D printer van Daniël de Bruin aan het werk te zien. Geen computersturing, geen motor, alleen de zwaartekracht. De machine gebruikt 15 kg om het mechanisme aan te drijven. Daniël studeert komend jaar af aan de HKU in productdesign maar is met zijn 3D printer nu al heel succesvol.
Daniël werd geïnspireerd om deze machine te bouwen omdat hij van 3D printers houdt, maar tegelijkertijd mist hij de 'human touch' in de huidige printers en dus het eindproduct.
In zijn 3D printer is het niet enkel één druk op de knop die het apparaat in werking stelt, maar een inventief en eigenzinnig mechanisme, ontworpen door een jong en veelbelovend ontwerper.
 
 
3 januari t/m 1 februari 2015
HABITAT de stad als leefomgeving
 
Opening zondag 4 januari 16.00 uur
door: Pepijn Zwanenberg, Gemeenteraadslid GroenLinks, woordvoerder wonen Utrecht en DJ.
 
De stad, we wonen er. We werken, slapen en ontwaken er. Negen kunstenaars geven een verbeelding van de stad als leefomgeving. Hoe ervaren wij de stad om ons heen? Hoe kunnen we haar lezen, wat is haar betekenis, nu, in het verleden en in de toekomst?
Hoe veilig voelen we ons nog binnen de ‘stadsmuren’, gedijen we in deze omgeving?
Het stedelijk landschap is continu aan verandering onderhevig; er herrijzen nieuwe stadsdelen waar oude worden afgebroken. Voortdurend in ontwikkeling door de mensen die er leven. Wij zijn onderdeel van ons eigen bouwwerk.
 
Met werk van Aart Matser, Carien Vugts, Cisca Poldervaart, Frans Boon, Joyce Graafhuis, Ralph Zabel, Roos van der Heiden, Roos van Zoest en Stan van Remmerden (HKU 2014).
 

 
 
 
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur