Tis lente in minimaal Twente. NiXenMeeR strooit met muzikale vitamientjes alsof het NiX is !
 ".........reaches through the speakers and shakes you until you start moving to its groove!"

Nog een stukje Maart en wel......
Zondag 26 Maart
Relive Eastern Star
met o.a. Highway en Old Stars Band
Er zijn nog een beperkt aantal kaarten in de voorverkoop a € 5,- bij:
NiXenMeeR /  Deel2
Tankstation Duivelaar aan de Hendrik te Kuilestraat 195 te Enschede
Kaj's Guitarstore aan de Korte Haaksbergerstraat 25 te Enschede
Wees er dus zeer snel bij want op=op!!
Zaal open 15.00 uur   Aanvang 16.00 uur   Entree € 5,-


Zondagmiddag 2 April
The Imperial Crowns (USA) 
........... is een bluesrock groep uit Los Angeles welek in 2000 met gierende banden Europa veroverde. In 2004 brachten ze een wervelende show tijdens de NiX Blues Night (do you remember?). De band wordt in de jaren 90 van de vorig eeuw opgericht door de in Houston afkomstige zanger en acteur Jimmie ‘the dynamic’ Wood, gitarist J.J. Holiday, drummer Michael Barsimanto en bassist Keith ‘Foxxe’ Karman. The Imperial Crowns is nu al jaren een trio dat naast zanger Jimmie Wood, gitarist J.J. Holiday wordt gevormd door drummer Billy Sullivan.
foto Markus Hagner
De leden van The Imperial Crowns zijn door de muzikale wol geverfd want ze speelden samen met o.a. Charlie Musselwhite, Bruce Springsteen, Greg Allman, Bob Dylan, Taj Mahal, Billy Preston, The Blind Boys, Cheap Trick, Jean Luc Ponty, The Blues Brothers, Beck, Otis Clay, Lightnin’ Hopkins, Robert Jr. Lockwood, Johnny ‘Guitar’ Watson en Freddie King. Hun debuutalbum ‘Imperial Crowns’ verschijnt in 1997. In de jaren daarna brengen ze nog drie albums uit, ‘Hymn Book’ (2004), het livealbum ‘Preachin’ The Blues (2005) opgenomen in het Duitse Rockpalast, en Star Of The West (2007). Daarna is het op platengebied lange tijd heel stil. Maar optreden doen ze in overvloed en hebben in de loop der jaren ook in Europa een grote schare fans opgebouwd.
En dan verschijnt eind 2016, na 10 jaar, weer een nieuw album van The Imperial Crowns, ‘The Calling’, een album met twaalf spetterende songs.

Zaal open 15.00 uur Aanvang 15.30 uur Entree € 13,-Vrijdag 7 April
JamSesjuN ala NiX
Onder begeleiding van ceremoniemeester Erik of Andreas
....een speciale jamsesjun, een feestje, een lichtpuntje, hernieuwde kennismakingen en vriendschapbevestigingen, nieuwe kansen…..ohhhh, gaat me leuk worden !! Onze jamsesjuns zijn heeeeel vrij van opzet en kennen geen richting.


M.a.w. jullie als muzikant geven zelf invulling aan het geheel maar ook wat voor muziek er gemaakt gaat worden……….nauwelijks regeltjes dus en bijna alles mag.

Zaal open 19.30 uur   Aanvang 20.00 uur   Entree GRATIS
 

Woensdag 12 April
CheeseJaM akoestisch @ Deel2
.......wahzegguh? CheeseJaM?
Een avond voor ingetogen maar hartverwarmende muziek makende mensen in (semi) akoestische setting. Ben jij die muzikant, of zijn jullie het duo of de band die ons mee kan nemen op een muzikaal intiem avontuur? Kom dan langs en verover ons en het publiek al spelend op het klein ingerichte podiumpje!


En de CheesE?
Wel, wij, dat wil zeggen 1 van de muzikanten met een hart van kaas, zorgt voor de kaashapjes.
De aangeboden kaas, de geopperde benaming door drummer Oscar van Smugglers Bluesband en de uitdrukking "say cheese" brachten ons er toe om deze jam(s) CheeseJaM te noemen.
De bedoeling is dat je met een glimlach naar huis gaat, de muzikant en de bezoeker.     

Zaal open 20.00   Aanvang 20.15    Entree GRATIS
 


Zondagmiddag 23 April
The BluesBones (BE) 
Passie, gevoel en een enorme 'liefde' voor The Blues. Zomaar een paar kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. De band is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de toonaangevende bands van België. Dat het snel kan gaan met een bluesband bewijzen de belgische BluesBones. In 2011 en na slechts twee optredens werd de band gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge deel te nemen. Door het publiek aldaar werden The BluesBones tot beste band verkozen en kregen de muzikanten hun droom-debuut.
Foto Bluesmagazine.nl
De eerste cd “Voodoo Guitar” kreeg lovende kritieken en werd gevolgd door talloze festival-optredens in België en Nederland.The BluesBones hebben inmiddels al een behoorlijke staat van dienst. The BluesBones hebben slechts één doel: to play blues that gets to your bones!

Zaal open 15.00 uur   Aanvang 15.30 uur   Entree € 13,-
 


Vrijdag 28 April
Living Room Heroes (NL) 
De band heeft haar roots in Nijmegen, maar klinkt onvervalst Amerikaans. Het album is het vervolg op de EP’s, ‘Head Over Heels’ (2013) en ‘Fool To Believe’ (2014), waarop langzaam de transformatie van een singer-songwriter duo tot een southern soulband met ervaren muzikanten te horen is.
Muzikanten die met groot gemak en vooral plezier tijdens hun live-shows hun enthousiasme en improvisaties laten zien en horen. Dit leidde al tot optredens op NPO Radio 2 en 3FM en voorprogramma’s voor o.a. Douwe Bob, Albert Lee & Robert Jon and The Wreck.


Geïnspireerd door hun muzikale helden zoals The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper roept het warme, relaxte & soulvolle geluid herinneringen op aan mooie avonturen. Op pad gaan over de eindeloze vlaktes van het Amerikaanse continent. Verdriet achterlatend, mijmerend over een vrolijke toekomst. Hun teksten brengen je in een optimistische stemming. Je beleeft nieuwe avonturen op mooie dagen, dagen waarbij het leven je toelacht.

Zaal open 20.00 uur   Aanvang 20.30 uur   Entree € 8,-


Dank voor jouw bezieling!

 "Durftenixen"
             
NiXenMeeR  Everhardt van de Marckstraat 2 te Enschede  www.nixenmeer.nl