Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Januari nieuws 2012
Beste ,
Nieuwjaarsbijeenkomst op woensdag 11 januari
 
Vanaf 19.15 uur zijn vrijwilligers en belangstellenden welkom in de raadszaal van het stadhuis (kleine ingang links op het bordes).
DOS wil u informeren over de nieuwe ideeën omtrent de ontwikkeling van de lokale economie in La Libertad. De komende jaren willen we daar vooral op inzetten met onze millenniumdoelencampagne.
Om 19.30 uur zal Bob Nederveen van de gemeente Gennep een presentatie geven over de mogelijkheden voor toeristische activiteiten in de regio waar La Libertad ligt.
Daarna zullen Ellen Bollen en Arie Koster, twee waterexperts van waterschap Rijn en IJssel, aan de hand van een film de laatste ontwikkeling rond het programma ‘Schoon water voor La Libertad’ laten zien.
Vanaf 21 uur is er tijd om get glas te heffen en bij te praten.
Op deze avond kunt u kennismaken met Ingrid Veldscholte, onze nieuwe medewerkster.
 
Impressie muurschilderingen in de Zonneboom
 
Op 29 oktober was de onthulling van twee Nicaraguaanse muurschilderingen in MFA De Zonneboom. Kinderen van de Vijverberg- en Julianaschool hebben daar samen met Rafael de Jesús Téllez Lazo met veel enthousiasme aan gewerkt. Het gebeurde tijdens een spetterend buurtfeest, georganiseerd door Sité Woondiensten en de gemeente Doetinchem voor alle bewoners van de hernieuwde Bloemenbuurt. De muurschilderingen zijn te bewonderen op de eerste verdieping naast het trappenhuis. Zie hier voor een reportage.
 
 
Projectweek AOC
Donderdag 22 december hebben Joost van Eekhout, Lipkje Stolk en Mart Hopmans voorlichting gegeven op het AOC. Joost gaf een inleiding over La Libertad, Nicaragua. Vervolgens werden er verschillende filmpjes vertoond, waarover de leerlingen vragen moesten beantwoorden. Ook werd gewerkt aan een muurschildering. Bijzonder was ook de aanwezigheid van een Nicaraguaanse leerling die een opleiding toerisme volgt. Deze Nicaraguaanse gast kon veel vertellen over het land en vragen van de leerlingen beantwoorden. Er werd les gegeven aan vier groepen. Voor de leerlingen, ook voor diegenen die in eerste instantie niet zo enthousiast waren, ging er een nieuwe wereld open. Vrijdagochtend 23 december was er een tentoonstelling over het project en hebben we de muurschildering in de kantine opgehangen. Een blijvende herinnering op school aan een dagje La Libertad.
Nicaragua en de vakantiebeurs
Van 10-15 januari staan diverse reisorganisaties met vakanties naar Nicaragua op de vakantiebeurs in Utrecht.
Eén daarvan is Edventure die o.a. stedenbandreizen organiseert waarbij diverse partnersteden in Nicaragua bezocht worden en in elke stad minimaal 1 project in het zonnetje word gezet. Daarnaast promoten zij de ontwikkeling van toeristische activiteiten door Nicaraguanen zelf.
Gezocht: vrijwilliger voor website en nieuwsbrief
Wie kent iemand die Ingrid wil helpen bij het versturen van de nieuwsbrieven en bijhouden van onze website? Graag bericht naar i.veldscholte@doetinchem.nl of bel naar 0314-399543
Beroepsopleiding van start
In september 2011 is de eerste opleiding technicus  landbouw en veeteelt in La Libertad van start gegaan. Het betreft een driejarige opleiding die in de weekenden gegeven wordt. 44 leerlingen hebben zich ingeschreven. Tijdens een plechtige inauguratie, waarbij vele notabelen uit La Libertad betrokken waren, is het curriculum geopend. Opvallend is het grote aantal meisjes dat zich voor deze opleiding heeft aangemeld.  Klik hier voor een fotoreportage. Voor achtergrondinformatie lees hier verder.
 
Welkom Ingrid
Sinds november 2011 heeft Ingrid Veldscholte de coördinatie van de millenniumdoelencampagne voor onze partnerstad La Libertad. Wij zijn erg blij dat zij 12 uur per week voor onze stedenband gaat werken. Ingrid werkt ook voor de stedenbanden Nijmegen-Masaya (SSNM) en Gennep-San Pedro (GESP) en heeft een aantal jaren in Nicaragua gewoond. Zij gaat zich vooral inzetten voor fondswerving en daaraan gekoppelde activiteiten in Doetinchem. Zij heeft op woensdag en/of vrijdag een werkplek op het stadhuis.

 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010