Producentbyrån Nyhetsbrev 21 september 2018

Vi skrev en text om valet… En text som var upprörd, som var trött och less och kanske lite desillusionerad. En text som handlade om en förvirrande samtid. Men grejen är att det blev så sjukt negativt och tungt och eländigt. Och när vi satt där med den färdiga texten tänkte vi: är det verkligen mer tungsinne vi vill tillföra världen just nu? Inte så att man ska blunda för världen som den är med alla sina orättvisor, men ibland är verkligheten mättad av svartsyn och då kanske det inte egentligen behövs en till domedagsprofet i kören?
 
För nånstans mitt i all denna förvirring, i sviterna av ett val där utgången fortfarande är osäker, så försöker man ju bara köra på. Man måste liksom ändå tvätta och handla pasta. Cykla till jobbet, betala räkningar, vattna blommorna. Leva sitt liv så gott det går i en samtid som kan kännas både svår och förvirrande. Så det är väl det vi gör nu, vi kämpar på och gör så gott vi kan medan vi väntar, och hoppas på det bästa.
 
Ta hand om er, och ta hand om varandra så hörs vi snart igen.
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Danskompaniet Spinns har rivstartat hösten med resor till både Finland och Tyskland för att spela föreställningar, ge workshops och knyta massa nya kontakter.

Det är också med stor glädje som vi kan meddela att Spinns dansare Emilia Wärff har blivit utvald till ett 2-årigt mentorskapsprogram för konstnärlig utveckling. Projektet Diverse Nordic Voices - Choreographic Initiative är ett mentorskapsprogram för att stödja konstnärlig utveckling av en mångfald av koreografiska uttryck i Norden. Emilia åker även till Berlin den 15-19 oktober för att leda workshops för elever med funktionsvariationer. Workshopen, som är initierat av TanzZeit, är en del av projektet Making A Difference.
 
Duetten Kurvatur som dansarna Malin Rönnerman och Emilia Wärff har koreograferat visas på Akvarellmuseet i Skärhamn den 27 september. Under kvällen presenteras även Aloun Marchals Solo med efterföljande samtal. Kvällen, som går under namnet En s(c)en torsdag, är en satsning inom det regionala projektet VASS som drivs av bland andra Riksteatern Väst.
 
Den 6 oktober är det dags för Relaxed Performance på Göteborgs Konserthus! Danskompaniet Spinn och musiker ur Göteborgs Symfoniker bjuder in till en konsertform som utforskar och tillgängliggör. Här är både medverkande och publik med på noterna och alla, oavsett temperament, ålder och funktion, är välkomna att ta till sig upplevelsen på sitt eget sätt. Läs mer om Relaxed Performance här.
 
Den 24-26 september och 2-3 oktober intar Berith Stennabb och Billie Hammarberg Textilmuseet i Borås med workshopen Virkhall. Workshopen sker i samarbete med Västarvet. Det finns dessutom lediga tider kvar så skolklasser och andra grupper kan boka in sig hos Sara Degerfält på 070-6626803 eller sara.degerfalt@vgregion.se
 


PROJEKT
Göteborg Art Sounds 2018
Årets upplaga av festivalen äger rum mellan fredag den 28 september och lördag den 6 oktober på ett antal scener och platser i Göteborg.

Några av de artister som medverkar under årets festival är irländska tonsättaren och multikonstnären Jennifer Walshe som har kallats för den mest unika röst som kommit från Irland de senaste 20 åren. Konstnärligt rör hon sig mellan performance och ljudkonst, ofta med rösten i centrum och med inslag av humor. Engelska trion Three Trapped Tigers rör sig från tjutande gitarrer dränkta i effekter via en arsenal av sci-fi-synthar till pulserande subbas, kolossala riff och intrikata trumfigurer. De är också ett band som har den sällsynta förmågan att på samma gång kunna låta både komplexa och självklara. Siwan är ett projekt initierat av norske tonsättaren och musikern Jon Balke. Utgångspunkten för Siwans musik är de medverkandes bakgrund inom stilar som barockmusik, musik från Maghreb, traditionell persisk musik och jazz, men utan att för den skull luta sig mot vare sig akademiska principer eller tyngas ner av de olika uttryckens historiska arv.
 
Inför 2018 års upplaga samarbetar festivalen med fyra internationella gästkuratorer som alla har varit med och utformat festivalens program. Kuratorerna är Anna Berit Asp Christensen från SPOR-festivalen i Danmark, Joost Fonteyne, konstnärlig ledare för festivalen Wilde Westen i Belgien, Lauren Pratt från Redcat i Los Angeles, USA och Peter Burton, konstnärlig ledare för festivalen Suoni Per Il Popolo i Montreal, Kanada.
 
www.gas-festival.com

 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med projekten och grupperna Clownkliniken och Danscentrum.


Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se