Hej,
 
Sista veckan före jul och idag är det nästan riktigt vinterväder! Eller nåja, det är i alla fall snö i luften. I butiken har vi fyllt på med vackra garner till mjuka paket. Korgen med våra egna handmålade garner har fått tillskott av vacker ombréfärgad entrådig ull som passar fint till vinterns sjalar. Finns i enfärgsmelerade och flerfärgsmelerade färgställningar, ingen är den andra lik.
 
 
Något annat som kan lysa upp i vintermörkret är vårt nya reflexgarn!
Med risk för att låta präktigt så vill jag påminna om att det är viktigt med reflexer, särskilt en sådan här snöfattig vinter :) Varför inte passa på att låta det synas att du är en stickare eller virkare? Jag har virkat en liten stjärna i dubbel reflextråd och dubbel Glitter. Reflexgarnet kostar 75 kr per rulle om 15 m. Till min stjärna gick det åt ca 7 m reflexgarn och jag använde virknål 3 mm.
 
 
 
Vi har också fått in en leverans med det omtyckta sockgarnet Zauberball och Crazy Zauberball i färger man inte kan bli annat än glad av i vintermörkret!
 
 
Drops Andes har kommit i flera nya, klarare färger som snabbt visat sig vara mycket populära. Passa på att fynda dem eller andra av Drops Design/Garnstudios kvaliteter i alpaca nu under sista rycket på höstens alpacafest med 25% rabatt. Vi får påfyllning under denna vecka och erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31 december. Observera att vi inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
 
Även i Palino, den nya merinoullen från Hjertegarn, har vi fått påfyllning med de populäraste färgerna. Vi har även fått hem fina mönster till både baby, barn och dam.
 
Några julklappstips i sista minuten
 
Snabbstickad mössa i nya Colinette Calligraphy
Underbara färger, mjuk ull och en vacker struktur - det är det nya garnet Colinette Calligraphy i 100% ull med en tjock ojämt spunnen tråd som sedan är löst tvinnad tillsammans med ett tunnare tvåtrådigt ullgarn. En härva är 100g och lika många meter och kostar 159 kr. Under december månad får du beskrivningen till vår snygga, lättstickade mössa på köpet, när du köper Colinette Calligraphy.
 
 
 
 
Vårt nya mönster på halvvanten Domino som stickas i det härliga Visjö från Östergötlands ullspinneri, här i enfärgad Indigo och mörk karamell.
 
Fingerstickad halsduksring i M&K Fame Trend Finger, garn och mönster kostar endast 199 kr och finns i flera fina färger.
 
Mjukisarna Puno och Dante från danska Gepard garn blir finfina mössor eller halskrage/halsduk och är garanterat inte stickiga!
 
Böcker om stickning och virkning, i butikens hylla hittar ni just nu:
Välkommen till virkligheten, 170 kr
Virkat rätt och slätt, 200 kr
Virkskolan, 175 kr
Stickat i ekologisk ull - förr 330 kr, nu 295 kr!
Sticka mera småvarmt, 225 kr
Östergötlands ullspinneris jubileumsbok, 295 kr
Ekoull och gotländsk sticksöm, 295 kr
 
Nytt nummer av Knitty
I senaste numret av den amerikanska gratistidningen
Knitty finns flera fina plagg, mina favoriter är koftan Sky Isle, mössan Sleepless och vantarna Teknika - här kommer äntligen Iphone-vantarna som vi alla saknat! Även om det kan kännas julstressigt just nu så blir det ju snart mellandagar med förhoppningsvis mycket tid till bläddrande i nya stick- och virkböcker och surfande på mönstersajter :)
 
Vår- & sommarkollektion från Drops Design
För lite mer off-season inspiration, ta en titt på Drops Designs vår- och sommarkollektioner som redan
visas på deras hemsida. Där kan du rösta på dina favoriter och börja planera vårens och sommarens stick- & virkprojekt.
 
 
Julklapp från Thomas Kvist Yarns
I samarbete med Thomas Kvist Yarns bjuder vi på en inspirationsjulklapp; Köp garn från Thomas Kvist för minst 250 kr så får du välja ett gratis mönster från TK's webbplats. Välj mellan följande garner ur vårt sortiment från Thomas Kvist: Amoretto, Chunky Chiq, Merino Lace och Superla.
Erbjudandet gäller 1-23 december.
 
 
 
  
Våra öppettider i jul- och nyår
19-23 december kl 11-18
Julafton, Juldagen & Annandagen stängt
27-30 december kl 11-18
Nyårsafton & Nyårsdagen stängt
Jag önskar er alla en fin julhelg med mycket garngädje och tid till avkopplande stickning och virkning!
 
Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15