Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vilken härlig start på bokhösten vi fick i lördags när Julia Skott gästade oss med sin nya bok "Håll käften, jag räknar!" 
Det var fullt hus och bitvis kö ända ut på gatan, men alla kom in och fick köpa böcker till slut :)
Hann du inte hit till bokfesten finns fortfarande ett fåtal signerade exemplar kvar, som säljs till kampanjpriset 199 kr, ordinarie pris 220 kr. Skynda att fånga ditt ex, för det är en härlig bok med hög igenkänningsfaktor och flera garanterarade skrattupplevelser!
 
  
 
Vi har fler spännande bokevent planerade under hösten, redan i oktober är det dags för nästa bokrelease, så håll utkik... :)
 
  
AKTUELLA KURSER!
 
Favorit i repris!
Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Torsdag 22 september kl 18.30-21
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
 
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger 
Fyra måndagar:
26 september,17 oktober, 7 november & 28 november
kl 18.30-21.00
 
Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av många tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att exempelvis skapa ett ärmhål. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Mycket nytt från Sandnes!
Vi har laddat upp inför hösten med massor av garn från Sandnes, både gamla favoriter och några nya kvaliteter. Förra veckan kom första stora leveransen, så nu har vi fyllt både butikshyllor och lager!
 
 
Ny kvalitet hos oss är Sandnes Alpakka, lite tjockare än Mini Alpakka och lagom till stickor 3.5-4 mm. Vi har valt ut 26 fina färger  Ett nystan är 50 g, 110 m och 100% alpacka och kostar 55 kr. 
Det finns massor av snygga modeller i både äldre och nya mönsterhäften, alldeles pinfärska mönster till dam finns i häfte 1612 Alpakka, se några exempel nedan eller bläddra i häftet på Sandnes hemsida.
 
 
Det finns även ett nytt mönsterhäfte till barn, 1613 Alpakka Barn heter det, även det kan ses på Sandes hemsida.
 
Men frågan är om inte häftet 1611 Alpakka Silke Barn är höstens finaste ändå?? Helt ljuvliga mönster för barn och baby, 0-4 år i mjukaste Alpakka Silke. Kika på alla modellerna på Sandnes hemsida.
 
 
Vi har fått in fyra nya färger i Alpakka Silke, och tillsammans med de övriga 25 vi redan hade finns det många nyanser att välja på om man inte känner för klassiskt babyblått eller babyrosa.
 
 
 
Mönsterhäften från Sandnes kostar 49 kr och säljs endast tillsammans med garn.
 
 
Lättstickad halsduk i Casablanca
 
Vår nya halsduk i alpstickning heter Berg å dal och stickas på stickor 7  mm av en härva Cascade Casablanca. Beskrivningen är gratis vid köp av garn :)
Casablanca är ett härligt garn i ull, silke och mohair med vackra färgskiftningar. En härva är 100 g och kostar 149 kr.
 
 
 
 
En vecka kvar! Sista dag för nominering är 15 september!
 
Hjälp oss att sprida garnglädje - ge bort garn!

Nu behöver jag er hjälp att tömma vårt lager av Drops-garner för att ge plats åt schysstare kvalitetsgarner!

Hjälp oss genom att nominera den eller de som du tycker allra bäst förtjänar några kilo gratis garn. Det kan vara enskilda personer eller organisationer som arbetar för välgörande ändamål, som sprider glädje med hjälp av garn, som kanske främjar kreativitet, skaparglädje eller varför inte upphovsrätt?

De tre bästa motiveringarna belönas med varsin överraskningspåse med hemligt innehåll från Litet nystan.
Ledtråd: det kommer inte att vara garner från Drops... 

 
Läs mer på vår Facebooksida om hur du deltar!

Tack på förhand och låt oss tillsammans sprida mer garnglädje!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!