Nieuws en Inspiratie - September 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over een nieuw schooljaar en nooit te oud om te leren en het HR Café.
  • Inspiratie: over af en toe eens praten met je mensen.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Nieuw schooljaar 
 
Onder het motto ‘bijblijven en nooit te oud om te leren’ heb ik mij aangemeld voor een aantal trainingen.
 
Op 14 september ga ik luisteren naar wat Mediv ofte het Mediation Instituut Vlaanderen te bieden heeft op vlak van bemiddeling (op de werkvloer). Ik breng nadien zeker verslag uit!
 
Eind september/begin oktober neem ik deel aan een tweedaagse Masterclass verschil en conflict op het werk. Heel benieuwd naar de inhoud (natuurlijk!) en de aanpak van de trainers. Ik hou jullie op de hoogte!
 
In december ga ik naar Nederland om een training rond de HR processen te volgen. De training heet 'Bouwstenen voor een moderne HR-cyclus’ en belooft in te zoemen op HR structuren en processen die passen in een flexibele en wendbare organisatie. Ik kijk ernaar uit!
 
Het wordt vast een leerrijk najaar. Ik hou jullie op de hoogte en deel met jullie heel graag de inzichten die ik meebreng o.a. via mijn Facebook pagina en LinkedIn.
 
 
 
HR Café 
 
Dat het volgende HR Café zal plaatsvinden op 8 november wisten jullie al. Nu ligt ook de locatie vast. We gaan deze keer naar LEUVEN. De inschrijvingen lopen goed. Wil je er bij zijn? Alle details vind je hier.
 
 
 

 
 
Inspiratie - Doe eens een klapke met uw mensen ...
 
 
 
 
Appel
 
Onlangs kreeg ik deze vraag van een ondernemer: ‘Ons team werkt niet. Er zit een rotte appel. Die wil ik eruit! Hoe kan ik dit aanpakken?’
 
OK …  Het eerste wat ik dan doe is doorvragen. Wat scheelt er precies? Waar wringt het schoentje? En ook: Heb je er al eens over gepraat met je medewerker? Weet die wat er scheelt?
 
Praat je uberhaubt met je medewerkers? En hoe dan? En hoe vaak?
 
 
Klapke doen
 
Natuurlijk wordt er gepraat … er worden taken uitgedeeld, instructies gegeven, over het werk dat moet gedaan worden ….
 
Maar, ga je ook eens zitten om echt door te praten, met je medewerker en met je team? Is er ruimte om de dingen te benoemen en op de tafel te leggen? Maak je daar echt tijd voor?
 
 
Tips
 
Ik heb de ondernemer aangeraden om met twee dingen te starten.
1.    Installeren van werkoverleg
2.    Regelmatig 1 op 1 gesprekken voeren met al zijn medewerkers

 
Lijkt vrij ‘traditioneel’. Ik realiseer me dat ik dit een paar jaar geleden ook mee gaf als tips in mijn E book '10 Bouwstenen voor het creëren van een werkplek waar medewerkers met goesting en engagement komen werken’.
 
En toch blijven het wat mij betreft nog altijd noodzakelijke bouwstenen van een mensgericht personeelsbeleid.  Niets belet om er op een innovatieve manier mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld via de werkvormen die je hier terugvindt.
 
Hoe zien jullie dat? Benieuwd naar jullie inzichten.
 
Groeten,
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.