Innehåll
 
- Valet är ditt
- Torkade äpplen
- Bokmässan
- Balansövningen
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Ett härligt bad bra för både kropp och själ.
 
 
Om du gillade Star Wars kommer du skratta gott åt denna film med tal av den engelska komikern Eddie Izzard.
 
Citatet
 
Jag vet inte vad som är nyckeln till framgång, men jag vet att nyckeln till att misslyckas är att försöka tillfredställa alla.
 
Bill Cosby
 
Valet är ditt
Jag hörde en radioreklam inför valet som handlade om ett sjukvårdsparti som lovade fler sjuksängar. Det är väl i och för sig bra, men borde man inte driva en politik som syftar till att göra fler personer friska istället.
 
Det finns ett uttryck som säger "Det är inte hur man har det utan hur man tar det". Det ligger mycket sanning i det uttrycket. Om vi tänker oss en situation så kanske du kan se både bra och dåliga saker i den situationen, då uppfattar du det som gråskalan nedan (ljust är positivt och svart är negativt).
 
 
Fokusera på det som är bra, kommer du att tolka situationen ljusare.
 
 
Givetvis blir det tvärtom om du fokuserar på allt som är dåligt.
 
 
Besök oss på bokmässan
 
Ska du till bokmässan är du välkommen att hälsa på oss i monter D01:06.
 
 
I förra månadens nyhetsbrev så kunde du vinna biljetter till bokmässan. Vinnande "må bra" tips kom från Eva Nilsson som tar sig ut i naturen, blundar och tar några djupa andetag. Hon öppnar inte ögonen igen förrän hon hört minst 5 ljud som gör henne glad. När hon började med detta så räckte det med 3 ljud. Ljuden kan vara olika fågelsånger, ljudet från vinden i träden, porlande bäckar med mera. Det som är bra med denna övning är att det ger avslappning och fokusering på det som är bra. Marie Arvidsson fick ett extra pris då hennes bidrag var det enda som fokuserade på andra människor, genom att le mot att alla som du får ögonkontakt med. Ofta får du ett leende tillbaka och har då bidragit med och delat lite glädje med en annan person. Stort tack till alla andra som också skickade in sina må bra tips.
 
Äpple med kanelsmak
 
Just nu finns det gott om äpplen i många trädgårdar, ta hand om den så du inte behöver köpa äpplen som transporterats långa vägar. Ett gott alternativ är att torka äpplen och sedan ha dessa som snacks, i müslin eller liknande.
 
 
 
Skär du äpplena i skivor som är 3-5 millimeter (ju tunnare du gör dem desto snabbare kommer de att torka).
 
Lägg sedan skivorna på galler och häll på lite kanel om du tycker det är gott. Du kan använda ett antal galler vid samma torkning för att torka en större mängd vid ett och samma tillfälle, nederst i ugnen sätter du en plåt med smörpapper för att ta upp eventuellt dropp från äpplena.
 
Sätt in äpplena i ugnen som skall ha en temperatur på mellan 50-70o och låt dem stå över natten om du använder 50o eller i cirka 7 timmar om du använder dig av 70 oC. Har du ingen varmluftsugn sätter du in en sked eller stekspade i ugnsluckan så den står lite på glänt för att vattnet som finns i äpplena ska kunna transporteras bort.
 
Balans och styrkeövning
 
Denna övning är bra på många sätt, du får träna din balans, koordination och stärka dina ben muskler. Att många har problem med sina knän beror ofta på för dålig grundträning. Muskler blir inte bättre av vila, muskler behöver motstånd för att må bra.
 
Ställ dig på ett ben och luta dig lite framåt. Börja med att böja benet lite och res dig igen. För varje repetion går du lite längre ner. Försök att göra 12 repetitioner på innan du byter ben. För att träna balansen ytterligare kan du testa att stå på främre delen av foten, då kommer du märka att många koordinerande muskler i benet får hela tiden arbeta.
 
 
 
 
 
Skapa en bra dag,
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i oktobers månads nyhetsbrev, där du bland annat kommer att få läsa om ett spännande och inspirerande projekt som jag ska genomföra tillsammans med Ted Ås som är trefaldig svensk mästare i triathlon.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se