Beste ,

De vele uren studeren en het harde werk van de afgelopen maanden hebben hun vruchten afgeworpen. Dat wordt nu beloond met vakantie. Ook in het Brugse schepencollege breekt een kalmere periode aan en hebben we tijd om even vrijaf te nemen.

Er zijn echter wat mensen die zich zorgen maken om hun werk en om hun inkomen, terwijl iedereen een zorgeloze vakantie verdient. Ik wil de regeringsmaatregelen omtrent deze thema's graag uitklaren want er doen veel fictieverhalen de ronde. Door op de playknop op de foto te duwen krijg je alle feiten op een rijtje.

Deze zomer kan je ook in Brugge terecht voor heel wat leuke evenementen. De zomer brengt mensen naar buiten en brengt mensen samen. Bijvoorbeeld op een terras, zoals dat van het tijdelijke Urb Egg café aan de Gentpoort, of  op een straatfeest etc. #tousensemble, net zoals bij de Rode Duivels tijdens het EK. Wie nog geen plannen heeft kan het Brugse Ommeland verkennen via de gratis brochure die je onderaan deze nieuwsbrief kan aanvragen. Geniet van de vakantie!Een masterplan voor Campus Molenerf

Op Campus Molenerf vind je o.a. het AZ Sint-Jan, het OCMW, revalidatie- en hoorcentrum Spermalie, WZC De Vliedberg en het in aanbouw zijnde CAW. We maakten een masterplan op, dat de mogelijkheid laat om de werking op Molenerf verder uit te bouwen en te optimaliseren. Het helpt zoeken naar oplossingen voor o.a. een nieuwe afrit voor Sint-Jan, een oplossing voor de parkeerdruk, de nood aan opslagruimte, twerkstellingsprojecten voor laaggeschoolden, de expansiekansen voor het ziekenhuis...

Klik hier voor meer info


Actieplan voor kustzones

Politiezones van kustgemeenten kregen elk 4 extra agenten vanuit de federale politie ter beschikking tijdens de zomermaanden. Dit wordt nu afgeschaft. Ik vroeg de minister naar oplossingen om de drukke zomermaanden en de terugkerende transmigratieproblematiek onder controle te houden. Politiemensen uit kustzones zullen in de zomer niet meer moeten bijspringen bij grote evenementen elders in het land. Dit is een stap in de goede richting maar deze ene maatregel is onvoldoende. Waar blijft het beloofde actieplan?!

Klik hier voor meer info

Bekijk hier het fragment in Focus TV


Derdebetalersregeling in de opknappremie

In het kader van de nieuwe opknappremie werd ook een systeem van derdebetalersregeling ingevoerd. Eigenaars of huurders  kunnen dankzij het systeem werken uitvoeren zonder daarvoor over het volledige factuurbedrag te moeten beschikken. Hiervoor moet men samenwerken met De Schakelaar of Sobo@werk.

Klik hier voor meer info


 

Facelift voor Vaartstraat en Sint-Pieterskaai

Op de hoek van de Sint-Pieterskaai en de Veemarktstraat zal de Groep Van Marcke, gekend voor badkamers, keukens en verwarming, binnenkort een nieuwe showroom inrichten. Tot voor enkele jaren was hier decoratiezaak Home Market gevestigd. Nadien stond het gebouw leeg.

Klik hier voor meer info

In de Vaartstraat zal een nieuwe meergezinswoning met 23 appartementen (residentie 'De Waterkant') gebouwd worden. Vroeger (tot 1983) was hier atelier Dumon, bouwer van liften en transportsystemen, gehuisvest. Na hun verhuis raakte de site beetje bij beetje in verval.

Klik hier voor meer info

Beide projecten betekenen een opwaardering van de omgeving rond de Sint-Pieterskaai. Leegstand en verval moeten vermeden worden.


Een kindvriendelijke stad 

Als jeugdschepen engageer ik me om in de komende twee jaar het label kindvriendelijke stad te behalen. Uitgangspunt: een stad waar kinderen zich thuis voelen, is een stad waar iedereen zich thuis voelt. Ik wil een stad creëren waar kinderen volwaardige burgers zijn, waar de stem van kinderen gehoord wordt en waar effectief actie genomen wordt over alle beleidsdomeinen heen.

Klik hier voor meer info 


Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak