NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
OPENING VAN HET SEIZOEN
 
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
 
OPENING VAN HET SEIZOEN EN HELLEBORUSTIJD
zaterdagen 2, 9, 16 maart, woensdag t/m zaterdag vanaf 20 maart
VOORJAARSPRIKKELS OP 30 EN 31MAART
HULP GEVRAAGD
   
 
   
Beste tuinvrienden

OPENING VAN HET SEIZOEN

Gelukkig had de Russische Beer er toch geen zin in en is de vorstperiode maar heel kort geweest. Wij hebben er niets van gemerkt want wij waren in warmere streken, met een gerust gemoed omdat de planten thuis goed afgedekt stonden. Wij konden ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, nagenietend van 2018 met die prachtige warme (soms te warme) zomer, met onze artikelenreeks in Gardens Illustrated, bijvoorbeeld: Onze Favorieten voor maart, met de tuinen die geweldig waren en met jullie, onze tuinvrienden, die steeds weer komen en ervoor zorgen dat ons enthousiasme blijft.

Er verschijnen in 2019 weer boeken (bv. ‘Romantische Gartenreisen in den Niederlanden & Belgien’) en tijdschriften (bv ‘Libelle’) met artikelen over ons. Onze reizen naar Ierland en de Verenigde Staten in 2018 hebben ons geïnspireerd om met andere ogen naar onze eigen tuin te kijken.

Biodiversiteit en duurzaamheid zijn voor ons bedrijf en voor ons privé zeer belangrijk. We kweken met zorg voor natuur en milieu. De soortenrijkdom op onze kwekerij en in de tuinen is erg groot en we gebruiken vooral biologische meststoffen en preparaten. Geen gif en geen bestrijdingsmiddelen. We werken met gerecyclede potten, die zoveel mogelijk hergebruikt worden. We gebruiken weinig verpakkingsmateriaal en we stimuleren de mensen om zakjes her te gebruiken. De zakjes die we zelf eventueel meegeven zijn afbreekbaar en composteerbaar. Voor de energie hebben we zonnepanelen, hottubes en een warmtepomp.

De Beer is nu ver weg. Ons rest vier prachtige reeën in de tuin die dol zijn op de malse knoppen. Zeker nu de temperatuur ruim boven de 10 graden uitkomt. Het barst los. De sneeuwklokjes, krokussen, Helleborussen zijn volop te zien. We wachten met spanning op de prachtige knoppen van Peltiphyllum, van Dysosma, van Disporum, van Saruma en van zoveel andere schoonheden. Na een periode van rust wacht ons een tijd van spectaculair uitbotten van planten, heesters en bomen. Elk jaar gebeurt het weer en elk jaar ervaren wij opnieuw de tinteling van het prille en de beloftevolle verwachting. Mooi is dat.

De Helleborussen op de kwekerij staan geweldig te bloeien. Het is tijd dat ze een plaats krijgen in jullie tuin. Vandaar dat we de zaterdagen 2,9 en 16 maart al open zijn voor deze beauty’s.  Het is ‘HELLEBORUSTIJD’.  Vanaf 20 maart is de kwekerij gewoon van woensdag t/m zaterdag geopend.

Eind februari hebben we de catalogus voor 2019 klaar, is de website geheel aangepast en als de planten buiten staan gaat de webshop ook weer van start.

De rozen komen vanaf dit seizoen uitsluitend van de biologische kwekerij ‘De Bierkreek’. Het hele sortiment staat voor jullie klaar op ons eerste Themaweekend: ‘VOORJAARSPRIKKELS’ op 30 en 31 maart. Daarover later meer. Programma en extra informatie zijn te vinden op de website van de kwekerij: www.dekleineplantage.nl

 

Extra hulp gevraagd:

We zijn gelukkig met een ploeg van geweldige medewerkers voor tuin en kwekerij. Het komende seizoen zoeken we evenwel extra versterking voor met name de weekenden. Wij zoeken iemand die:

-        in de buurt woont

-        inzetbaar is op onze open weekenden

-        inzetbaar is in de zomervakantie

-        ons sortiment kent en kan helpen met de verkoop

 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij: www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum