Hej,
  
Kom gärna förbi och ta en titt i vårt skyltfönster som just nu är fyllt med vackra mönsterstickade plagg i design av Johanne Ländin, kanske mer känd som Born to Knit. Johanne hämtar sin inspiration bland annat från vår nordiska sticktradition och skapar mössor och vantar i fantastiska flerfärgsmönster. Utställningen pågår till och med första advent, missa den inte! 
Beskrivningar till Born to Knits mössor vantar kostar 45 kr/styck. Vi har även flera lämpliga garnalternativ.
  
SISTA KURSEN INNAN JUL:
  
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor
Tisdag 4 december kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. För att få utbyte av kursen bör du behärska aviga och räta maskor. Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
 
 
Nytt lyxigt sjalgarn!
Marks & Kattens nya garn Silke Cashmere är ett tunt, lyxigt garn som består av 60% merinoull, 20% silke & 20% cashmere. En härva är 100g och hela 1200 m och kan till exempel bli en stor, spetsstickad sjal. Färgen är klassisk naturvit. Vi har fått in ett litet parti av detta exklusiva garn som kostar 295 kr/härva. 
 
 
Stick- och virkcafé med julkklappstema
Torsdag den 22 november kl 17.30-19.30 är det dags igen för stick- och virkcafé!
Kom med din stickning eller virkning, slå dig ned en stund och umgås med likasinnade. Den här gången tänkte jag att vi kan passa på att dela med oss av tips till julklappsprojekt eller garnrelaterat julpynt. Kanske snabbstickade tofflor, snyggaste julkulorna eller vad det nu kan vara, ta med dina bästa idéer! Kaffe/the, smörgås och kaka kostar som vanligt 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
Vinterns mysigaste raggsockor!
Viking Raggen är ett supermjukt raggsocksgarn i maffiga nystan på 150 g. Ett nystan kostar endast 69 kr och räcker till ett par sockor i vuxenstorlek. Raggen finns i många snygga färger. Varför inte sticka sockor till nära och kära i julklapp?
 
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt