Lieve iedereen,

Het jaar is alvast heel goed gestart voor singsing!, ik hoop dat dat voor jullie ook geldt! Deze nieuwsbrief zit weer lekker vol. Ik zal jullie met plezier op één of meerdere van deze activiteiten begroeten.

- Introductie-Groepsles
- Lezing Zangers & Allergieën
- Intro-Masterclass Complete Vocal Technique
- Workshop Interpretatie & Podiumpresentatie
- Stilte, Klank & Beweging in Chartres
- Zangtip

O ja, nog even dit: De site is wegens server-problemen onlangs een week offline geweest, en ik was 4 dagen onbereikbaar via mail. Mijn excuses als je hierdoor last hebt ondervonden!


*

INTRODUCTIE-GROEPSLES
zaterdag 26 febr 2011, 12 - 15 uur - Gent

In deze groepsles krijg je een introductie over alle belangrijke basisprincipes die bij het zingen aan bod komen. Veel van de principes zijn gebaseerd op Complete Vocal Technique. Een grote aanrader voor mensen die willen starten met privélessen bij singsing!. De les geeft je een kickstart en zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe de privélessen werken.

Locatie:
singsing!
Haverstraat 19
9000 Gent

Prijs:
€50

Inschrijven:
Mail naar singsing!.

Meer info:
Klik hier of vind het in bijlage.

Deze les op Facebook:
Klik hier.


*

LEZING ZANGERS & ALLERGIEËN
zaterdag 5 maart 2011, 15 - 18 uur - Gent

Veel zangers hebben te lijden onder allergieën en intoleranties en kunnen niet functioneren zonder medicatie. Maar er is een natuurlijkere en veel gezondere weg. Via de juiste voeding kunnen allergieën tot het minimum beperkt, of zelfs volledig genezen worden! Christophe Van Lancker van You in Balance kan jullie daarbij helpen.

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan 121
9000 Gent

Meer info:
Klik hier.

Inschrijven:
Mail naar singsing!.

Deze lezing op Facebook:
Klik hier.


*

INTRO-MASTERCLASS CVT
zondag 6 maart 2011, 12 - 17 uur - Gent

Deze masterclass biedt een intensieve theoretische inleiding in Complete Vocal Technique, maar ook individuele lessen, met de overige deelnemers als publiek. Dit is een unieke leer-ervaring voor iedereen.

Het eerste gedeelte van de dag zal de docent de technieken uitleggen in de vorm van een presentatie, waarbij alle deelnemers betrokken worden en alles goed leren aanvoelen. Het tweede deel van de dag werkt hij met de actieve deelnemers aan het oplossen van hun specifieke problemen. Opnieuw wordt iedereen betrokken in de oefeningen.

Deze masterclass is een inspiratie voor iedereen en een unieke kans om je stem in slechts 2 dagen verder te ontwikkelen!

Doelgroep:
Iedereen die z’n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken: zangers, acteurs, pedagogen, stemspecialisten zoals logopedisten en NKO-artsen; dirigenten, muziekdocenten,... Ook beginners zijn welkom als publiek!

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan 121
9000 Gent

Inschrijven & meer info:
Klik hier of vind het in bijlage.

Deze masterclass op Facebook:
Klik hier.


*

WORKSHOP
INTERPRETATIE & PODIUMPRESENTATIE
zondag 15 mei 2011, 10 - 17 uur – Gent
docente: Goele De Raedt

Met veel plezier heb ik mijn gewaardeerde collega aan het conservatorium van Brussel, Goele De Raedt, uitgenodigd om deze workshop te doceren.

We starten de dag met groepsoefeningen als opwarmer. Iedereen, ook de toeschouwers, neemt deel aan deze oefeningen. Daarna krijgen de actieve deelnemers een individuele masterclass, waarbij de rest aanwezig blijft als publiek. In die masterclass zullen we werken aan een nummer dat je zelf hebt uitgekozen.

Locatie:
NH Hotel Gent - St. Pieters
Koning Albertlaan 121
9000 Gent

Prijs:
Actieve deelnemer (max. 10): €75
Toeschouwer: €50

Meer info:
Klik hier of vind het in bijlage.

Inschrijven:
Mail naar singsing!.

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.


*

STILTE, KLANK, BEWEGING
11 tot 16 juli 2011 - Chartres

We reizen naar Frankrijk om ons onder te dompelen in de energie van de kathedraal van Chartres. Sinds de Keltische tijd is Chartres een plek waar mensen het contact tussen hemel en aarde bewust willen ervaren. De kathedraal is een grote baarmoeder waaruit de bewuste mens kan geboren worden.

Het wordt een tijd van rondleidingen met een gids, sacrale dans, zang, stilte, uitwisseling met elkaar, genieten van de zomer en de prachtige stad.

Je hoeft niet te kunnen dansen of zingen. We gaan nooit voor de prestatie, wel voor de beleving en het plezier.

Begeleiders:
Rita Schockaert (sacrale dans - Gras Groeit)
Sarah Algoet (zang)

Inschrijven & meer info:
Klik hier.

Deze workshop op Facebook:
Klik hier.


*

ZANGTIP
Zingen is Zijn!

Als je met zanglessen start, word je soms overrompeld met tips en regels over techniek. Vol overgave stort je je op het oefenen, met een heel duidelijk beeld in je hoofd van hoe het moét. En dan komt plots de dag waarop je merkt dat je geen zin hebt om te zingen… Help, wat scheelt er?!

Vergeet niet dat je zingt omdat je graag zingt! Zingen is een verhaal vertellen, een emotie overbrengen, voelen, beleven, genieten,… Ja, techniek is een heel essentieel deel van het leerproces, maar eigenlijk is het maar een klein deeltje van je einddoel: Het stelt je in staat om op dat podium (of in je slaapkamer voor de spiegel) je verhaal te vertellen, je publiek aan te spreken. En dat publiek geeft niet om je techniek, wél om je verhaal. Techniek dient het zingen, niét omgekeerd!

Sta jezelf daarom toe om tijdens je studeer-routine regelmatig eens *foert* te zeggen tegen techniek en regeltjes. Zing! Voel! Leef!