MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 11
Allereerst wil ik alle trouwe lezers van mijn nieuwsbrief een heel gelukkig 2010 wensen! Ook in het nieuwe jaar hoop ik jullie weer een hoop leuke websites en ideeen aan te reiken. Heb jezelf leuke ideeen, links of tips?? Mail het naar mij!!! 
Weet je nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 
 
 
Winter
Het is herfst. Ben je op zoek naar leuke winter-spelletjes voor op de computer? Klik dan HIER.
 
Weet jij welk getal in de tafel zit? Een leuke website om je tafels te oefenen.
 
  
Heb je nog vakantie? Wil je voorgelezen worden, maar hebben je ouders geen tijd? Of wil je een filmpje kijken? Klik HIER, want dan kun je allemaal prentenboeken kiezen die worden voorgelezen en waar je naar kunt kijken.
 
 
 
 
Rekenoefeningen voor alle groepen.
 
 
 
 
  
Werkjes, spelletjes en lesideeen over de winter vind je HIER.
 
 
 
 
  
Wil je kinderen leren hoe ze een brief moeten schrijven? Klik dan HIER.
 
 
 
 
Elk jaar eenzelfde schoolfotoachtergrond is vaak saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, In 't Woud, Lente, Winter, Onderwaterwereld, School van vroeger, Fotostudio, Western, Movie, Sport, Reizen, 1002 nachten, enz.
Ook is het leuk de thema’s aan te laten sluiten bij een schoolproject. Klik voor meer informatie HIER
 
 
 
Een nieuwe baan?
Wil je een nieuwe baan in het onderwijs? Sinds kort kun je ook via meesterMichael.nl zoeken. In samenwerking met meesterbaan.nl is er nu ook de optie 'vacature'. 
Ga naar www.meestermichael.nl/leerkrachten en klik dan op vacature. Je kan ook HIER klikken (en dan op vacature)
 
 
 
usb-stick
Heb je een usb-stick en ben je bang dat je hem kwijt raakt?
Een tip: Klik in de verkenner met je rechtermuisknop op je usb-stick en kies voor 'Naam wijzigen'. Geef dan als naam je 06 nummer. Als iemand dan je usb-stick vindt, kan diegene jou bellen en krijg je hopelijk je usb-stick terug.
 
 
 
Op zoek naar een leuke tekenles? Op het Kofschip hebben ze veel leuke voorbeelden. Klik maar HIER. Deze tekenlessen zijn ingedeeld op thema.
 
 
Ezelsbruggetje: het beste geheugensteuntje.
Met ezelsbruggetjes wordt huiswerk maken een stuk leuker en gemakkelijker! Met een handige ezelsbrug vergeet je nooit meer belangrijke rijtjes, formules of andere onzin.  Klik maar HIER.
 
 
Ook in 2010 zullen veel scholen weer gebruik maken van de informatie van www.OnzeSchooltuin.nl  Deze site is gratis te raadplegen en helpt leerkrachten en leerlingen met heldere informatie en tips.
Nieuw is dat er nu ook een oplossing is voor scholen die wel graag een schooltuin willen, maar geen ruimte daarvoor hebben. Daarvoor is er nu www.OnzeVierkantemetertuin.nl  Zo kunnen leerlingen op een hele kleine ruimte toch nog een echte groenbeleving meemaken. Praat er eens over in het team. De site is vast en zeker een bron van inspiratie!
En: mocht u ook met de kleuters activiteiten willen ondernemen op dit gebied: binnenkort is ook daarvoor een oplossing beschikbaar.
De naam van die site? Dat moet u kunnen raden!
 
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
Als de kinderen in het nieuwe jaar weer op school komen is het leuk om een groepsfoto te maken. Dat kan als je samen voor het bord gaat staan en dan HIER klikt.
 
 
 
Als het nou heel koud is of heel slecht weer heb je misschien tijd om eens in de pauze een filmpje te kijken over de winter. HIER vind je er een paar.
 
 
Een spel met meerkeuze vragen. je kunt kiezen uit verschillende thema's.
 
 
 
Op deze website vind je veel powerpoints die je goed op je digibord kunt gebruiken.
Je hebt heel veel keus. Klik maar HIER.
 
Het ziet er allemaal mooi uit, maar hoe vouw je dat nu precies? Hier zie je allemaal mooie origamiwerkjes met video-instructie. Zet het bord maar aan!
(Misschien moet je wel vaak op pauze drukken en stukjes herhalen!)
 
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
 
Sponsor
 
Dé communicatieservice voor het basisonderwijs!
Met digiDUIF wordt communiceren simpel!
Basisscholen kunnen op eenvoudige wijze zoveel, zo vaak en op elk gewenst moment berichten sturen
MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl