....................................
BESTEL NU:

Opera Melancholica
28 jan – 19 maart 2020 
 
Meer info
Kaarten en speeldata
 
 

....................................
 

 

Sterrenregen voor Amadeus

‘Groots muziektheater’ | ‘Beklemmend’ | ‘Virtuoos acteerwerk’

Het is u wellicht niet ontgaan. Afgelopen zaterdag ging de voorstelling Amadeus in premiere in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Een productie van Theateralliantie en het Nationale Theater in samenwerking met OPERA2DAY. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, is verantwoordelijk voor de muziek. Naast de 9 castleden verschijnen op het toneel 40 koorleden – in elke stad een ander koor – en een door OPERA2DAY gecast liveorkest. Daniël Hamburger arrangeerde Mozarts en Salieri's composities en Lucie Chartin schittert als sopraan. Dit trio werkte eerder samen aan OPERA2DAY's Hamlet en Dr. Miracle’s last illusion. Ook bariton en Hamlet-ster Patrick Pranger maakte indruk met een solo als Mozarts vader én als artistiek coördinator van de koren. De recensies die in de afgelopen dagen zijn verschenen liegen er niet om. 

 

In goud uitgevoerde muziek

- Den Haag Centraal

een ijzersterke bijdrage van een samengesteld orkest met op de eerste viool Rebecca Huber. Het koor Chordiality onder leiding van Patrick Pranger mag er ook zijn, met een pracht zangsolo van Pranger zelf.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ - Telegraaf 

Het waanzinnig knappe spel, Mozarts muziek, de rijk geschakeerde enscenering zijn genadeloos en van een kwellende schoonheid.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ - Trouw

De overdadige voorstelling Amadeus is een volmaakt voorbeeld van gesubsidieerde kunst voor een breed publiek

⭐️⭐️⭐️⭐️ - Volkskrant

De mooiste scènes zijn die waarin Mozart en de muziek de hoofdrol spelen, zoals in de sierlijke dansscène uit Le nozze di Figaro of de furieuze Koningin van de Nacht uit Die Zauberflöte, schitterend gezongen door sopraan Lucie Chartin.

⭐️⭐️⭐️⭐️ - NRC

een swingend, gepassioneerd en vooral actueel stuk over liefde, macht en jaloezie

- Parool

De voorstelling Amadeus speelt nog 70 (!) keer door heel Nederland. Kijk in onze speellijst voor alle speeldata. 

'Hamlet' valt in de prijzen in Argentinië 

Afgelopen week werden in Buenos Aires de prijzen uitgereikt voor de beste podiumproducties in Argentinië. Deze prijzen worden jaarlijks uitgegeven door de National Association of Musical Reviewers. De opera Hamlet van Ambroise Thomas viel hierbij in de prijzen in de categorie beste opera in onafhankelijke theaters. 

Op 5 november 2018 vond in Buenos Aires de première plaats van de OPERA2DAY co-productie met Juventus Lyrica: Hamlet van Ambroise Thomas. De voorstelling werd gebaseerd op de compacte versie van Hamlet die OPERA2DAY vorig seizoen 25 keer heeft gespeeld in Nederland en België. Hernán Schvartzman, de muzikaal leider van OPERA2DAY, dirigeerde ook de voorstellingen in Argentinië. Emlyn Stam, artistiek leider van het New European Ensemble speelde in het orkest. 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier